Jump to content

njofra123

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala... Znam da HZMO za vecinu toga trazi originale kako bi mogli prema tome postupati pa sam zato mislio da se treba dostaviti "dokaz". Hvala na odgovorima!
  2. No zapocinjem radni odnos prije 26.rodendana pa bi se prisilna naplata trebala prestati provoditi prvenstveno zbog zapocinjanja radnog odnosa? Onda bih trebao otici na mirovinsko i dati potvrdu o zaposlenju? Ako je presuda kod njih. Znaci ne treba nikakav podnesak na sud da se izmijeni stanje u predmetu, samo se obavijesti HZMO?
  3. Trenutno 25 godina, za 3 mj ću navršiti 26. Diplomirao sam u lipnju ove godine. Trebao bih početi raditi kroz 2 tjedna i radi se o ugovoru na određeno. Ocu je ovrha nad mirovinom te mu se skida postotak koji je naveden u ovršnom rješenju. Alimentacija se isplati nekoliko dana nakon isplate mirovine (pratim datume koje objavljuje Min.financija). Mirovinskom sam osobno dostavio pravomoćnu presudu suda o ovrsi jer se ispostavilo da mirovinsko nije imalo pojma da postoji ovrha (ne znam jel je to poslodavac trebao proslijediti prilikom odlaska oca u mirovnu ili ne, neću u to ulaziti).
  4. Uskoro počinjem raditi, a do sada sam primao alimentaciju (školovanje do 25.godine). Nisam u kontaktu s biološkim ocem te bih podnio podnesak na sud. Njegova primanja su trenutno ovršena. Original pravomoćne presude ovrhe se nalazi kod isplatitelja primanja. Zanima me što bih sve trebao priložiti u podnesku? Potvrdu o zaposlenju? Također bi mi dobro došao primjer podneska ako je objavljen na forumu. Može li se ovo riješiti mirnim putem i da sud donese rješenje na temelju mog podneska i proslijediti rješenje isplatitelju primanja ili će se malo više odužiti i bit će uključeno
×
×
  • Napravi novi...