Jump to content

blazsurina

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala Vam puno. Javni bilježnik je zaprimio ovršni prijedlog 2.9.2020. Podmirio sam obveze 20.10.2020. Prema tome. Ako dobro shvacam ja plaćam nastale troškove.
  2. Poštovani, Osoba sam koja nije baš pravno potkovan pa vas molim za pomoć. Dobio sam danas 15.2.2021. rješenje o ovrsi koje je datirano na 2.9.2020 zbog nepodmirenog duga za struju od 2500 kn. Znaci praktično, 4 mjeseca je putovala ovrha, naravno da nisam znao za nju. Dug je u međuvremenu podmiren. Mislim da u 10 mjesecu, ja se ispričavam kasnim sa plaćanjem, a znate i sami kakve su mirovine i sve. Molim vas Što mi je činiti? Da li odgovaram za dug koji sam podmirio (pretpostavljam da ne) i da li moram platiti odvjetničke troškove koji su gotovo pola moje mirovine. Molim i hvala vam na pomoći.
  3. Ovako, tatu mi je za račun Hrvatskog telekoma od 848 kn naganjao Eos Matrix i on im je uplatio nekih 300 kn, a ta uplata je bila prije 2 godine (koliko znam on je tom uplatom priznao dug) a da li je dug opet u zastari? Mislim ako eos nije pokrenuo ovrhu (sumnjam da je, posto mu nude 25 posto popusta) u međuvremenu dug je sa 500 kn, narastao na 1411 kn. Hvala svima.
  4. A jel bi se moglo da naprave kupoprodajni ugovor, ali stave datum prije mjesec dana? Ili je li moguće da oni kao ispisu ugovor, ali ga ne ovjere kod javnog bilježnika, odnosno je li u tom slučaju to valjano? Jer susjed je voljan surađivati
  5. Ovako, stric i njegov susjed su dogovorili kupoprodaju auta, no međutim nisu napravili ugovor, nego kad si susjed osposobi auto za registraciju onda će ga prenijeti na sebe. Stric je auto odjavio i predao tablice nadležnoj ispostavi. Susjed je odvezao auto i popravljao ga, no odlučio se i voziti u njemu (auto neregistriran i odjavljen) i zaustavi ga policija i stric je dobio kaznu od 5000 kn da je “dopustio” dotičnom susjedu da upravlja dotičnim vozilom koje nema osiguranje i registraciju. Sto nam je činiti? I ima li kakve šanse da se stric izvuče jer ni na kraj pameti mu nije bilo da će se ovaj vozit, a i mislio je da je sve riješio kd je auto odjavio.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija