Jump to content

Pumku

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Pumku objavio

  1. Pozdrav. Kupio sam kuću kreditom od vlasnika koji živi u inozemstvu. Sve je riješeno specijalnom punomoći. Prema kupoprodajnom ugovoru nakon isplate kupoprodajne cijene, dobivam ključeve, punomoćnik potpisuje tabularnu itd. S obzirom na to da vlasnik živi u inozemstvu, a nema internet bankarstvo ne može vidjeti jeli mu išta isplaćeno, a ne priznaje potvrdu od moje banke, već želi sam vidjeti uplatu. Koja su moja prava u ovom slučaju, imam li pravo ući u posjed i provaliti u krajnjem slučaju?
  2. Poštovani, imam pitanje u vezi prednosti magistra edukacije pred magistrima. Diplomirao sam 2013. i dobio titulu magistra (mag.). Novim pravilnikom o odgovarajućoj vrsti obrazovanja učitelja prednost je dana magistrima edukacije. https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2019_01_6_137.html Od prve godine polagao sam predmete edukacijskog paketa i skupio 60 bodova koji su uvjet za rad u školi. Studenti koji trenutno studiraju, prema istome programu stječu titulu magistra edukacije, što im daje prednost na natječajima. Zanima me je li ovime u Pravilniku o izmjenama i dopunama pravilnika izmijenjena ta situacija? (6) Osobe koje su završile studijski program odgovarajućeg nastavničkog smjera, a kojima su izdane diplome iz kojih nije razvidno da su magistri edukacije, mogu se zaposliti sukladno odredbama članka 105. stavka 6. točke a) Zakona, odnosno sukladno odredbama točke a) članaka od 5. do 25. ovoga pravilnika.« Ovo piše o edukacijskom paketu na stranicama Fakulteta: Edukacijski paket ili nastavnički modul je skup kolegija za studentice i studente Filozofskog fakulteta koji su odabrali nastavnički smjer studija. Problem je što nigdje nije navedeno da sam izabrao nastavnički smjer, osim toga što piše na dopunskoj izjavi o studiju - edukacijski paket (nastavnički modul). Hvala unaprijed.
  3. Pozdrav svima. Kreditom kupujem kuću (trenutno čekamo odobrenje od APN-a). Kuća ima ograđeno dvorište (20m2), koje vlasnik godinama koristi. Dvorište je dio većeg dvorišta (170m2) u susjedovom vlasništvu. Vlasnik kuće i susjed dogovorili su se riješiti vlasništvo, ali ja se želim osigurati da se vlasništvo sa susjeda prenese na vlasnika kuće, tj. mene, prije nego ostvarimo kupoprodaju nekretnine, kako bih se osigurao da me vlasnik kuće ne otpili nakon što dobije novac za kuću. Može li se ostvariti ikakav oblik vlasništva u kratkom roku, barem neodređenog dijela dvorišta, u kvadraturi dvorišta ispred kuće (20m2), a za koji nije potrebno čekanje od 6mj i geodetska mjerenja? Dakle, vlasništvo nad neodređenim dijelom dvorišta djelomično bi se osigurali da ćemo u skorijoj budućnosti ostvariti vlasništvo nad određenim dijelom dvorišta ispred kuće. Može li ikako se ostvariti vlasništvo nad npr. 1/8 čestice, neodređenog dijela, a da se prije toga ne moraju obaviti geodetski radovi?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija