Jump to content

ad_acta

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pardon! Mislila sam prijedlog za odgodu tog ročišta...
  2. U takvoj fazi da je već određeno ročište za dražbu ali je odgođeno jer je sestra pisala prigovor za odgodu. Ali što ako se to proda? Kako je ona može uknjižiti i dokazati da je kuća njezino vlasništvo?
  3. Pozdrav, molila bih nekoga za pomoć! Naime, moja sestra je 2007. g. kupila etažiranu nekretninu na moru i u tu svrhu je podigla stambeni kredit. Banka je upisala hipoteku. Međutim, ona nije podnesla zahtjev za uknjižbu sve do 2014.g. (nije bila u Hrvatskoj). Kad je podnesla zahtjev za uknjižbu, odbijen joj je prijedlog jer je zabilježena ovrha na nekretnini tj. netko želi ovršiti vlasnika od kojeg je kupila nekretninu. Kako da joj pomognem??? hvala unaprijed!!
  4. Poštovani Matrix, Puno Vam hvala na pomoći i angažmanu u pogledu gore navedenog pitanja!
  5. Da, protiv primatelja sam i mislio. A koji je rok da se podnese tužba (u slučaju da je treća osoba već upisana kao vlasnik)?
  6. Ali takva treća osoba je postala vlasnik i sudska praksa joj dozvoljava da postane vlasnik jer zabilježba nema učinak predbilježbe u zk. Onda jedino ostaje dokaz da takva treća osoba nije postupila u dobroj vjeri i da mora naknaditi štetu davatelju uzdržavanja?
  7. DragI Matrix, hvala puno na odgovoru! Taj dio mi je razumljiv, no ako se kupac već uknjižio i postupio u lošoj vjeri (jer je znao da postoji zabilježba), onda bi u tom slučaju davatelj uzdržavanja mogao potraživati naknadu štete ili što?
  8. Pozdrav svima, Što mislite kakav je učinak zabilježbe koju davatelj uzdržavanja podnosi? Primatelj uzdržavanja želi prodati nekretninu koja je predmet ugovora o uzdržavanju i time će stjecatelj (budući vlasnik) postati novim vlasnikom i davatelj uzdržavanja više neće imati prava na tu nekretninu. Može li se taj davatelj pozivati na zabilježbu ili imati nekakvo pravo na prioritet nad predmetnom nekretninom?! Hvala svima unaprijed i svako dobro!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija