Jump to content

023vana

Korisnik
  • Broj objava

    16
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

153 pregleda profila
  1. nezaposlena sam,nisam prijavljena pri HZZ.Prije 3 dana sam dobila rješenje za sporazumni razvod braka.Nismo živjeli skupa preko 10g,ali smo se tek sad sporazumno razveli. Na koji način steći obvezno zdravst.osiguranje?Do sad sam bila osigurana preko (sada)bivšeg supruga.
  2. Dobar dan.Moj suprug i ja bi se sporazumno razveli.Djece nemamo.Mene zanima nakon rastave kako ću biti ili što trebam učiniti da bi imala zdravstveno osiguranje nakon rastave.Do rastave sam osigurana preko supruga (m.o.r.h.)Hvala unaprijed.
  3. Izgradila bi kat na kuči koja je legalizirana kao građevina prije 1968g.To je samostojeća visokoprizemnica.Jedan zid kuče s prozorom izgrađen je na međi i kao takva kuča je legalizirana i ima uporabnu dozvolu.Zanima me ako se sada (naknadno)gradi kat kuče da li je moguče na taj postojeći zid dignuti zid za kat? Ima li se pravo otvarati prozor na katu ?Molim pojašnjenje,hvala. L.pozdrav.
  4. može li mi neko opisati kako se primjerom piše požurnica za moj slučaj koji sam opisala u prošlim postovima.?
  5. na Zadarskom katastru je rješeno u moju korist i ona je u roku predala žalbu bez ikakvog opisa na temelju čega je ta žalba. i kolko sam shvatila ,pošto je prošlo godinu dana na Zadarskom katastru su mi dali br.predmeta i da napišem požurnicu..
  6. oranica je 1/1 na moje ime još od 2006g. Tereta nema
  7. 023vana

    Požurnica

    Već sam Vam pisala.Radi se o kuči za koju imam uporabnu dozvolu ,gradili su je pok.otac i majka.Vodi se kao građevine prije 1968.g.Kuču i zemljište (koje se vodi kao oranica sam nasljedila od roditelja.Kad sam prije godinu dana išla preko geodeta zatražiti upis te kuče na to zemljište (oranicu) koja je od 2006g.na moje ime, žalbu je uložila rodica koju ne poznajem iz Zagreba.Inače njoj je otac koji je moj stric umro prije 3g.On se nije protivio mom upisu u zemljišno knjižnom odjelu.Sad me zanima kako napisati i što navesti u požurnici.Hvala na odgovoru i strpljenju.Pozdrav iz Zadra.
  8. Poštovani, nije nastavk na temu, nego bi ih iskoristio istu temu za svoje pitanje. Naime gledam kupiti zemljište. Našao sam jedno širine 11m, na kojem je započeta gradnja: izbetoniran je podrum s dekom. Vlasnici navodno imaju i građevinsku dozvolu (ne znam jesu li uplaćeni doprinosi). Ono što me zanima jest: - podrum je širine cca 8m, te je izgrađen uz susjednu česticu. Zidovi bi bili spojeni. Može li mi susjed ili inspekcija raditi problem ako je stvar već započeta s gradnjom i odbivena je građevinska dozvola? Može li toj dozvoli isteći rok? - moram li dovršiti gradnju nekretnine prema postojećem projektu? Ako mijenjam projekt, tražim li novu građevinsku? Trebam li ponovo suglasnost susjeda za gradnju uz njegovu parcelu? - do druge parcele preostalo je cca 3m prostora. Posoji li tu problem? Smiju li prozori biti okrenuti na tu stranu?
  9. Od glavne javne ceste pa do kuče vodi 50-tak m.bilog puta koji je javni put i skroz je zemljani.Vodi se kao javni put.Da bi se lakše došlo do kuče ja sam nasula nekoliko kamiona šljunka.Tako sam i sebi i susjedu čija je kuča jedina iza moje malo olakšala prilaz kučama.Sad se s vremenom to raznijelo i opet nam je prolaz sa glavne ceste na sporednu koja vodi do kuča užas.Napominjem da se taj sporedni put vodi kao društveno vlasništvo-javni put.To se nalazi u Zadru i to je jedina neasvaltirana javna cesta u Zadarskom kvartu Arbanasi.Sve je teže i teže tim bilim zemljanim putem doći do kuče(Pješke je jedino moguče u sportskoj obući.)Pošto se ta ulica vodi kao društveno vlasništvo-javni put zanima me ko je dužan održavati a po mogučnosti i asfaltirati jer isti takav put s druge strane je asfaltiran,isto druš.vlasništvo javni put.Ta dva puta jedino dijeli suhozid.Neznam zašto se taj drugi asfaltirao bez ikakve obavjesti nama korisnicima ovog puta koji je ostao bez asfalta i vjerujte noću samo ćekam kad će ko od nas koji živimo s ove neasfaltirane strane nogu slomiti.Užas ,dok odmah do je lipo asvaltiran javni put koji je bio isto užasan ko naša strana.Ta strana je asfaltrana prije cc 20g.Tko je dužan održavati i dovesti u pristojno stanje ovaj naš put.?
  10. Žao mi je što Vam se na Vaš odgovor tek sad javljam.Matrix imate pravo točno je takav odgovor i bio (kako ste Vi napisali)na njeno osporavanje mog vlasništva za cijelo .Hvala Vam.
  11. Znam da je zavrzlama pa slobodno pitajte što Vam nije jasno.
  12. Nasljedila sam od pok.oca kuču koja nije nigdje upisana nego sam ja dala punomoć odvjetniku da sredi i legalizira tu kuču.Kuča je izgrađena 1968 i kao takva dobila uporabnu dozvolu .U zemljišno knjižnim knjigama ja sam upisana još 2006g kao vlasnica zemlje(čestice) 1/1 Na katastru su još uvijek upisana 2 strica i ja kao suvlasnici čestice zemlje.Pošto je pok.otac sam,bez sudjelovanja braće izgradio obiteljsku kuču (1968g,dobila sam i uporabnu dozvolu )ja sam putem odvjetnika i geodeta sve sredila i predano je na upis kuče na toj čestici na moje ime 1/1. od izgradnje do danas niko nas nije ni ometa ,niti smo imali problema živeći evo 54g.u toj istoj kući.Sad prije 15 tak dana jedna od nasljednica iza pok.strica koji je upisan zajedno samnom i drugim stricem suvlasnikom upučuje žalbu na moj upis kao vlasnice kuče i zemljišta.Pa da se stricu to nije sviđalo on bi uložio žalbu 2006g.kad sam upisana kao vlasnik te čestice.Očito su se otac i 2 brata međusobno dogovorili usmeno i poštovali to.Taj stric čija kči ulaže žalbu,on je umro prije 3g.a ja sam se u zemljišnoknjižnom upisana u vlasnički list 1/1 , 2006g.Pošto ja nju nepoznam,nisam je nikad ni vidjela,živim u toj kuči 54g.Održavam poslije oca,legalizirala sam je ali što sad učiniti kad je ona poslala meni žalbu na upis kao da je to naknadno pronađena imovina iza njenog oca koji je preminuo prije 3g.Što mi je raditi?
  13. Molim lijepo da me uputite kome se obratiti radi starog drvenog telefonskog stupa,koji se nalazi u neposrednoj blizini kuče(1,5 m) i prijeti padom na kuču .Padom će prouzročiti štetu na fasadi,krovu i oluku.Stup nije u upotrebi i kako vjetar puše sve više ga iskopava iz zemlje tako da se već prijeteći nagnuo na stranu kuću.U slučaju pada tko je odgovoran.HVALA unaprijed na uputama i pomoći.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija