Jump to content

ElysaNicole

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je ElysaNicole objavio

  1. Pozdrav, sva imovina (nekretnine) trenutno su u bakinom vlasništvu. Baka je stara a tata ima dug prema državi te te ako tata naslijedi njezinu imovinu država to ima pravo blokirati. Sad baku zanima može li ona meni svu im0vinu ostaviti oporukom ili prije smrti napraviti prijepis na mene. Hoće li meni to smetati s obzirom na to da sam još studentica te imaju li moji roditelji prava na neku socijalnu pomoć jer su oboje nezaposleni. Lijep pozdrav
  2. Ma koji neljudski zakoni.. Zasto bi nekoga tko se odselio davnih godina od roditelja oni bili dužni uzdržavati za vrijeme studija? Ni adresa na osobnoj mi od tad nije ista kao njihova a niti prezime. Boze sacuvaj hrvatskih zakona i prava!!
  3. Kako mislite da su osobu nakon 18.godine života dužni uzdržavati roditelji? Ne znam po kojem to točno kriteriju jer ja npr.s roditeljima ne živim već 5 godina, odselila sam se i imam svoju obitelj a izvanredni studij podrazumijeva studiranje uz rad, zato se i zove izvanredni..
  4. Pozdrav, studentica sam sestrinstva na ZVU. Upisala sam 1.godinu izvanrednog studija i planirala sam uz studij raditi te tako financirati studij. Međutim, na početku akademske godine sam saznala da svi mi koji smo se upisali izvanredno putem spu slušamo nastavu u cijelosti s redovnim studentima te da nema razlike. Razlike svakako ima, i to velike jer redovni studenti imaju sva studentska prava dok mi nemamo. Nemamo pravo na prehranu niti na državnu stipendiju. A nemamo niti mogućnost zaposlenja jer po cijele dane imamo predavanja s pauzama 15minuta do sat vremena. Ja se sad pitam koji bi točno poslodavac mene zaposlio recimo, jednom ili dvaput tjedno po 2-3 sata?? Pitam se s kojim novcima da ja financiram studij i stanarinu? Moji roditelji nemaju nikakva primanja a na kraju krajeva, nije više njihova dužnost da me financiraju. Mene sad zanima što napraviti po tom pitanju? Od početka akademske godine tražim mogu li se prebaciti na drugi fakultet na isti smjer ali nažalost to više nije moguće. Molim Vas za savjet što napraviti i kako se izvući iz svega toga. Razmatram opciju ispisa ali ne znam hoće li mi odobriti ispis bez da platim preostali dio školarine jer to navodno mogu i ne moraju odobriti.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija