Jump to content

zvončica123

Korisnik
 • Broj objava

  18
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O zvončica123

 • Status
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

67 pregleda profila
 1. Hvala na odgovorima🙂
 2. ali brat nije oženjen, već živi sa partnericom? 1.Mogu li ja za vrijeme njegova života nešto napraviti, poduzeti kako nebi bilo baš tako obzirom jer gospođi ništa ne vjerujem? 2.Ako ja nadživim brata, dali barem onda mogu nesto napraviti da ona ne naslijedi baš sve?
 3. Imam nekoliko pitanja u vezi naslijedstva u budućnosti, više bih rekla neka prava da se znam postaviti kada zatreba... Majka mi živi sama kao udovica. Od oca nije naslijedila ništa, niti od svojih prije, znaci nista nema na svoje ime i prezime. Ja kćerka injen sin, moj brat živimo posebno, odvojeno, svaki sa svojom obitelji u različitim gradovima. 1. Brat živi nekih 10tak god sa ženom i njenom djecom u vanbracnoj zajednici(već nije otac bio živ).. 2. Bratu je pokojna baka (sa tatine strane) oporukom sve ostavila, od kuce do zemlje(prije umro tata, ostali u kući mi djeca, mama
 4. Hvala na odgovoru👍🙂
 5. Imali su danas raspravu i rečeno im da bi ona trebala platiti porez na to🤔
 6. Sestrična mi živi u svom stanu sa sinom, a zadnjih cc 9 god je sa njima i njen partner kojemu je adresa još uvjek kod roditelja. Zanima je rjesavanje nasljedstva u budućnosti obzirom da je taj stan njen 1/1...?
 7. A plaća li porez onda ona?
 8. Poštovani, pitanje je... Iza pokojnika je ostala supruga i punoljetan sin. Čekaju ostavinsku raspravu, a sina zanima sljedeće... Pokojnik ima dio koji dijeli sa ostalom braćom od ostavštine svojih roditelja(svaki 1/3). Tko nasljeđuje tu 1/3? Sin ili supruga ili oboje u polovici? Napominjem, to je naslijeđeno od njegovih roditelja, nema veze sa bračnom zajednicom. Dal netko plaća porez od njih dvoje ako su oboje nasljednici?
 9. A sada, to otvara drugo pitanje... kako u slučaju nasljedstva, ne onog dijela stecenog tokom zaj. života već naslijedstva do tada, od svojih roditelja, partnera prije...?
 10. Hvala na odgovoru... hm, bila sam sigurna da su vjenčani... 🤔
 11. Može li partnerica nositi partnerovo prezime ako žive na istoj adresi, a nisu vjenčani?
×
×
 • Napravi novi...