Jump to content

zvončica123

Korisnik
  • Broj objava

    18
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

102 pregleda profila
  1. ali brat nije oženjen, već živi sa partnericom? 1.Mogu li ja za vrijeme njegova života nešto napraviti, poduzeti kako nebi bilo baš tako obzirom jer gospođi ništa ne vjerujem? 2.Ako ja nadživim brata, dali barem onda mogu nesto napraviti da ona ne naslijedi baš sve?
  2. Imam nekoliko pitanja u vezi naslijedstva u budućnosti, više bih rekla neka prava da se znam postaviti kada zatreba... Majka mi živi sama kao udovica. Od oca nije naslijedila ništa, niti od svojih prije, znaci nista nema na svoje ime i prezime. Ja kćerka injen sin, moj brat živimo posebno, odvojeno, svaki sa svojom obitelji u različitim gradovima. 1. Brat živi nekih 10tak god sa ženom i njenom djecom u vanbracnoj zajednici(već nije otac bio živ).. 2. Bratu je pokojna baka (sa tatine strane) oporukom sve ostavila, od kuce do zemlje(prije umro tata, ostali u kući mi djeca, mama kao nevjesta i baka, tatina mama). Ja sam dobila jednu malenu česticu(kao uspomenu na baku) i to jedva od brata, na moju zamolbu... Naša mama ništa... e sad mene zanima, obzirom da mi je brat gramziv po pitanju svega, moram znati koja imam prava danas, sutra... U budućnosti, nakon smrti majke(nedaj Bože ali...)... 1. Dal će biti uopće ostavinska rasprava, te ako hoće, imam li ja kakva prava? 2. Ta bratova "žena" izvanbračna, koja prava ima ona, dal se ona može umijesati? 3.A iza brata, danas, sutra... tko nasljeđuje sve njegovo? Oprostite na dužem postu 🤔🙏 Zaboravila sam navesti da brat svoje djece nema.
  3. A u slučaju raskida? Koja prava imaju ona i sin tekoja on da izađe iz stana? A zar imovina u braku se ne dijeli, a imovina prije, je njena osobna imovina? Kako se može on naslijediti njenu osobnu imovinu, a ne njen sin? Taj dio me zbunjuje... stečeno u braku se dijeli, a u ovom slučaju nije tako... 🤔Možete li mi pojasniti jer želi biti sigurna🙏🙂?
  4. A zar imovina u braku se ne dijeli, a imovina prije, je njena osobna imovina? Kako se može on naslijediti njenu osobnu imovinu, a ne njen sin? Taj dio me zbunjuje... stečeno u braku se dijeli, a u ovom slučaju nije tako... 🤔Možete li mi pojasniti jer želi biti sigurna🙏🙂?
  5. A u slučaju da prekine vezu sa njim, (žive u njenom stanu)? Kakva bi on imao prava u tom slučaju? Razlog je zaštita i sigurnost njenog sina , te što bi mogla eventualno poduzeti ili napraviti?
  6. Ali stan nije stekla sa njim u vezi? Što bi trebala napraviti da njen sin naslijedi u većini stan, oporukom ili?
  7. Imali su danas raspravu i rečeno im da bi ona trebala platiti porez na to🤔
  8. Sestrična mi živi u svom stanu sa sinom, a zadnjih cc 9 god je sa njima i njen partner kojemu je adresa još uvjek kod roditelja. Zanima je rjesavanje nasljedstva u budućnosti obzirom da je taj stan njen 1/1...?
  9. Poštovani, pitanje je... Iza pokojnika je ostala supruga i punoljetan sin. Čekaju ostavinsku raspravu, a sina zanima sljedeće... Pokojnik ima dio koji dijeli sa ostalom braćom od ostavštine svojih roditelja(svaki 1/3). Tko nasljeđuje tu 1/3? Sin ili supruga ili oboje u polovici? Napominjem, to je naslijeđeno od njegovih roditelja, nema veze sa bračnom zajednicom. Dal netko plaća porez od njih dvoje ako su oboje nasljednici?
  10. A sada, to otvara drugo pitanje... kako u slučaju nasljedstva, ne onog dijela stecenog tokom zaj. života već naslijedstva do tada, od svojih roditelja, partnera prije...?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija