Jump to content

Maxandpeacee

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

88 pregleda profila
  1. Pozdrav, Stan sam naslijedila od roditelja 2020.po smrti majke ( tata umro 2018.) Prošle godine, znači 2021. mi je predstavnik stanara dao dokument o etažiranju koji je bio datiran s 2015. Ja sam online sve to već pogledala, ali tek sam na tom dokumentu gdje su navedeni i opisani svi stanovi primjetila da nemamo svi isti opis stana, a postoje samo dva tipa stana, tj.25 stanova je identično i 5 stanova je identično. Meni uz kvadraturu piše da se stan sastoji od 2 sobe i zajedničkih dijelova ( ?! ) zgrade a npr.predstavniku zgrade koji ima identičan stan u opisu piše: "stan koji se sastoji od dvije sobe, blagovaonice, kupaonice, kuhinje, hodnika, izbe i pripadajuće šupe te zajedničkih dijelova zgrade ? Razgovarala sam s njim i rekao je da eto ispada kao da je on sam sebi nešto "sredio" a kao nije i da je to tako kao nebitno jer u originalnom ugovoru iz 1961. piše od čega se stan sastoji. Zanima me da li ja neovisno o drugim stanarima mogu napraviti ispravak opisa etažiranog stana jer me baš nekako iritira taj opis ( mislim kakav bi to i bio stan sa samo 2 sobe, a ni većini drugih nije sve navedeno, a šupa samo predstavniku stanara ). Ako mogu, koja je procedura ? Napravljeno je povezivanje KPU s GK. Unaprijed zahvaljujem svima koji odvoje vrijeme za ovo moje pitanje. Lp
  2. Poštovani, najljepse zahvaljujem na savjetu. S poštovanjem
  3. Oprostite jos jedno pitanje, da li ju u pozivu na broj OIB firme kao uplatitelj ili ja plaćam za sebe sa svojim OIBom ?
  4. Zahvaljujem na odgovoru, znaci ja mogu uplatiti preko svog tekućeg ili tekuceg vlasnika firme ( suprug) doprinose ? Jer račun firme je zatvoren kad je firma brisana. Zapošljavanje ili otvaranja bilo čega nisu opcije.
  5. Lijepi pozdrav, Ovaj problem sam probala riješiti unaprijed, po principu "bolje spriječiti nego liječiti", ali ipak mi se dogodio. Znači firma je brisana pi skraćenom postupku bez likvidacije, sve prošlo OK, ali ja sam bila jedina zaposlena kao direktorica i uredno sve plaćala. E sad, s obzirom da sud ne najavljuje brisanje, ( makar sam na sudreg.hr provjeravala da možda ipak neće mozda objaviti najavu brisanja) tako sam i ja vidjela 7.5.2021. Da je subjekt brisan po rješenju od 06.05. Znaci sad imam situaciju da nemam isplaćene dopridoprinose za 03-05.05.2021. Sto sad ? Naime, vanka mi je odmah 7.5. Ukinula racun, B2G uslugu, ne mogu pristupiti e-poreznoj, ni ništa..sto mi je opet jasno jer smo brisani ali sto s tim dugom za 3 radna dana. Odjava s mirovinskog i zdravstvenog sam napravila za sebe u d.o.o.kao obveznika s tim danom brisanja. Znaci, ja znam da me slijedeće godine PU bude teretila za te doprinose ali ja bih da sve bude čisto i OK sad na kraju i ne znam kako ovo riješiti. Da li da sad vlasnik uplati sa svog racuna doprinose ili ja za sebe kao direktorica ili što ? Također pošto više nemam pristup e poreznoj ni Fini, jako predajem zadnji PD, PDV i GFI za 01.01-06.05. ( koji jis nisu ni objavili novi obrazac)? Na papiru, osobno ? Lijepo molim za savjet, ponavljam da sam pretpostavljala da ce doći do ove situacije ali nisam imala utjecaj na to. Unaprijed zahvaljujem
  6. Zahvaljujem na odgovoru, znači moram "gađati" datum, ništa egzaktno, pa će tako i biti
  7. Pozdrav svima, Lijepo molim za pomoć. Dakle jedina sam zaposlena kao direktorica u d.o.o. 05.03.je kod biljeznika predana odluka i izjava za pokretanje postupka brisanja poduzeca po skraćenom postupku. S kojim danom bi se ja trebala odjaviti s mirovinskog i zdravstvenog, tj. Kad bi mi trebao prestati radni odnos? Na mirovinskom su rekli s danom pravomoćnog rješenja o brisanju d.o.o. E, sad, to bi znacilo da u tom istom danu trebam napraviti odjave i isplatiti zadnju plaću a firma je vec brisana ? Naravno, ako uopće stignem satnice platnog prometa. Molim za pomoć, ranije mi je rečeno da ako se odjavim prije pravomoćnosti o brisanju da me porezna moze teretiti za doprinose na veću osnovicu direktorske plaće za taj period između ranije odjave i datuma pravomoćnog brisanja. Unaprijed veliko hvala na svakoj konstruktivnoj pomoći.
  8. Poštovani svi , Najljepše zahvaljujem na uloženom trudu i vremenu. Puno ste mi pomogli, veliko hvala. Lijepi pozdrav
  9. Poštovani, 01.03.2021. imati ću 33g i 6 mj staza te 57g i cca 3 mj ( točnije 06.03. ) života. Pvb mi nije poznat i majka sam jednog djeteta. Ispričavam se što Vam tek sad odgovaram, imala sam obveze i zahvaljujem na svakom savjetu.
  10. Poštovani, najljepše zahvaljujem na odgovoru. Postavila sam pitanje jer u zakonu samo specificiraju prava na prijevremenu mirovinu u slucaju stecaja poduzeća, što ovdje ne bi bio slučaj, radi se o d.o.o. koji bi se zatvorio po skraćenom postupku. Znači, po Vašem mišljenju, nakon prestanka radnog odnosa mogu se prijaviti za naknadu za nezaposlene te 06.09.2021. otici u prijevremenu mirovinu. Najljepše zahvaljujem, još jedanput.
  11. Ne, vec sad imam dovoljno godina staza, ali ne i godine života propisane za žene, ti cu ispuniti 06.09.2021.
  12. Poštovani, D o.o. u kojem sam zaposlena namjerava se zatvoriti po skraćenom postupku početkom 2021. Ja stječem uvjete za prijevremenu mirovinu 06.09.2021. Da li mogu ići u prijevremenu mirovinu ako zbog zatvaranja d.o.o. radni odnos prestane npr. 01.03.2021. ( ne znam koliko će proces trajati ) i onda imam cca 6 mjeseci do stjecanja uvjeta za prijevremenu ili s obzirom na status nezaposlene osobe moram čekati uvjete za starosnu mirovinu? Što ako tih 6 mjeseci uplaćujem produženo mirovinsko osiguranje?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija