Jump to content

Swen75

Korisnik
  • Broj objava

    19
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Swen75 objavio

  1. Ne razumijem sto to tocno u praksi znaci... Znaci da mi ne mogu naplatiti kaznu? Mogu li mi reci da to vratim u prvobitno stanje? Sto napraviti? Pustiti kako jest ili ici legalizirati to? Strah me da ako krenem legalizirati da me ne odbiju i kazu da vratim u prvotno stanje. A ako 40 godina nitko nije reagirao, valjda niti nece, jel? Molim savjet sto uciniti?
  2. Pozdrav, htio bih se nadovezati na ovu temu s pitanjem. Vrijedi li i danas ovo o zastari nakon 3 godine? Radi se o nezakonito nadodanim prozorima na zgradi koja je kulturni spomenik. To je napravio bivsi vlasnik stana, te je od tada proteklo nekoliko desetljeca. Znaci li da mi danas vise nitko nista ne moze. tj. zahtjevati vracanje u prvobitno stanje? Hvala.
  3. Da, ali mi treba ovaj drugi spomenuti dokument, posto se ovdje ne spominju prozori.
  4. Dovrsena. S time da na pocetku pise: "Ozakonjuje se nezakonito rekonstruirana zdrada (izrada garaze i nadstresnice...........itd). Nigdje se izrijekom ne spominju moji prozori.
  5. Pise da da, ali je naglasak na nekakvim radovima u prizemlju. Doticni prozori se kao takvi nigdje ne spominju.
  6. Hvala na odgovoru. Samo jos jedno pitanje. Ti prozori su ugradjeni negdje 60ih godina. Rijesenje o izvedenom stanju za zgradu je iz 2017. godine. Znaci li to da je to mozda automatizmom legalizirano ili ne?
  7. Nije li protuzakonito prodavati nekretninu koja nema sve legalizirano? Prevara? Za ugradnju tih prozora je trebalo odobrenje ministarstva kulture, ali je bivsi vlasnik to napravio na svoju ruku. Znaci, danas-sutra meni netko moze doci i reci da moram vratiti to u prvobitno stanje...? Sto mogu napraviti po ovom pitanju?
  8. Postovani, nakon sto sam kapario stan u zgradi koja je proglasena zasticenim kulturnim spomenikom u centru Zagreba, doznao sam da su 2 prozora naknadno napravljena i da nisu legalizirani. Imam li pravo traziti povrat kapare? Hvala.
  9. Hvala. A smije li mi predstavnih stanara zabraniti da izlazim na terasu ili stavim stol i stolice tamo?
  10. Postovani, u procesu sam kupnje stana i dvoumim se da li da kupim ili ne. Naime, stan se nalazi u nadogradjenom djelu na samom krovu stambene zgrade (sve je legalizirano). Krov je nedavno zamijenjen i predstavnik stanara je strogo zabranio izlaz na krov, promijenio bravu na vratima koja vode na terasu, a kljuc ima samo on. Razlog tome je da se ne unistava krov. Stan koji bih kupio ima prozore koji gledaju na terasu, te kroz njih mogu i izaci na istu. Moja ideja je umjesto jednog prozora napraviti vrata prema terasi, te vani napraviti drveni podest kako se ne bi unistavao krov; nista veliko, tek toliko da stane stol i 4 stolice na to. Nasao sam se s predstvanikom stanara, koji mi je rekao da to nije moguce i da ne radim to jer ce onda i svi drugi stanari zahtjevati pristup krovu. Takodjer je rekao da za to trebam ishoditi potpise vecine stanara. Moje pitanje je da li je to stvarno tako, i imam li pravo to napraviti? Ako vec ne smijem drveni podest napraviti, moze li mi predstavnik zabraniti da izlazim van i drzim stol i stolice tamo? PS: Koliko mi je poznato, prozore imam pravo vertikalno povecavati bez ikakvih dozlova i pristanka stanara, pa i ugradjivati vrata. Hvala unaprijed svima na odgovorima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija