Jump to content

Loop

Korisnik
  • Broj objava

    28
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. opet podižem temu.. ..gore navedeni susjed opet zatvara ogradu na našem posjedu kako bi našem psu onemogučio pristup mjestu gdje obavlja nuždu..ta ograda nalazi se na našem posjedu i odvaja betonski dio dvorišta od šljunka na kojem pas obavlja nuždu. Susjed, pošto je blizu zajednićka ograda koja dijeli posjede ( isto naše vlasništvo), rukom može dosegnuti ta vratašca ogradice i zatvori ih. Zanima me, dali je kažnjivo takvo "djelovanje" na tuđem posjedu i kome bi se mogli u ovom slučaju obratiti za pomoć? Hvala i LP dodatno me zanima šta se može poduzeti u vezi lišća, cvijetnih latica i trave nakon košenja ( travni tepih do pola dvorišta) koji svakodnevno padaju na naše dvoršte tako da ga svakodnevno moramo mesti..
  2. Poštovani, Moje isprike jer nisam sigurna da moje pitanje spada pod ovu temu. Situacija je naime slijedeća.Kćerki u razredu druga djevojčica uzima stvari,razbacuje ih,grize i krade,sve to pod satom.Moja kći ju je tužila razrednici i dobila je opasku u e dnevnik(ta djevojčica).Inače se radi o djevojčici čiji roditelji nisu kooperativni i mala je nemoguća prema svima u razredu.Danas mi kći kaže da su one dvije udaljene sa sata na razgovor s logopedicom.Nas kao roditelje nitko nije obavijestio.Roditelji ove druge djevojčice su upućeni .Moje pitanje glasi,smije li stručna služba škole dijete pozvati sa sata na informativni razgovor a da ja kao roditelj ne budem o tome obaviještena? Hvala i lp
  3. Poštovani, Imamo jednogodišnjeg maltezera koji nuždu obavlja na jednom dijelu našeg dvorišta koje je ogradom odijeljeno od susjedivog posjeda.Inače dvorište je betonsko a taj dio je šljunak pa joj odgovara.Veliku nuždu pokupimo i ne osjete se nikakvi mirisi. Unatrag mjesec dana susjed se buni,sa svog posjeda zatvara ogradu na našem posjedu ( pruži ruku preko ograde) da pas ne može do tog dijela dvorišta i prijeti tužbom zašto pas obavlja tamo nuždu jer on s druge strane ima stol i tamo ponekad roštilja i jede ( cca.2x u godini).Moram napomenuti da se radi o kući i da su oba posjeda razgraničena ogradom koja je šupljikava. Susjed nije baš neki ljubitelj životinja pa se bojim i da nebi bacio otrov pa da pas pojede.I prije smo imali pse ali veće i tad je bio problem susjedu jer naši psi borave na našem dvorištu i bilo ga je strah da preskoče.Niti su ikad preskočili niti su ga napadali preko ograde.Lajali jesu na njega ali zato jer smo ga ulovili da ih gađa jabukama ( on ima na svojoj strani posađene voćke).Istodobno dok isti susjed kosi trava preko ograde pada na naše dvorište ( pola dvorišta je puno trave)i mi tu travu pometemo i šutimo.Ista stvar je sa lišćem sa voćaka. Moje pitanje glasi,pravno gledano smije li pas na tom mjestu obavljati nuždu? Hvala unaprijed!
  4. Poštovani, Prvo isprike jer nisam sigurna da je tema na pravom mjestu ali nisam znala kamo ovakvo pitanje spada... Molila bih informaciju dali je po HR zakonu Impressum tvrtke/ trgovačkog društva obvezan u E-mail potpisu? Hvala i LP unaprijed :)
  5. Poštovani, Zanima me kako su i dali su uopće u Zakon o radu uvrštene odredbe o obračunu dodatnih dana godišnjeg odmora na staž ( ja sam tražila ali nisam mogla pronaći). Dodatno bih molila odgovor kako se ti dani obračunavaju u tvrtkama gdje nema kolektivnog ugovora, odnosno kako je obračun tih dana po Zakonu reguliran? Hvala unaprijed!
  6. Poštovani, Danas sam u vožnji dobila telefonski poziv na koji sam se morala javiti. Kako nebi razgovarala i vozila, stala sam /popela se na rizol ispred pješačkog prijelaza ( nisam vidjela da je baš na samom pješačkom prijelazu). Sjedila sam autu oko pola minute i vidim čovjeka kako mi fotografira tablice ( s prednje i stražnje strane). Ja izađem van i pitam ga šta radi a on meni gdje ste to parkirali i objasniti ćete sudcu za prekršaje. Ove slike sad idu na policiju. Ja ga pitam tko je on i što je i odakle mu pravo da mi auto tako slika - nije se htio predstaviti no nije nikakva službena osoba jer vidim da je pokupio dijete iz škole ( bio je u civilu i u privatnom autu). S obzirom da u 24 godine vozačkog staža ikad nisam imala neki prekršaj i nemam nikakvih iskustava sa istim, molim Vas informaciju smije li me netko tako slikati i poslati slike na policiju te kakvu proceduru mogu sad očekivati? Unaprijed zahvaljujem na odgovorima!
  7. Poštovani, Otac je temeljem krive procjene operiran u jednoj našoj bolnici o čemu postoji vještaćenje koje je obitelj sama platila i naručila kod jednog našeg vještaka. Po gore navedenom vještaćenju ( koje imamo i ovjereno u pisanom obliku), potvrđeno je da operacija nije bila potrebna i da se radilo o krivoj procjeni. Igrom slučaja isti vještak našao se u ulozi službenog vještaka u sporu koji smo pokrenuli za naknadu štete od bolnice i svojim drugim vještačenjem ( nije se sjetio da je već iste papire vještačio), u drugom navratu vještačio da propusta nije bilo. Naš odvjetnik je konfrontirao vještaka na idućem ročištu o tim oprečnim vještaćenjima iste dokumentacije ali se vještak branio da je prvo vještačenje bilo u privatne svrhe. Sud je odbio traženje našeg odvjetnika da se vještaćenje ponovi i da prvo vještačenje uđe u spis. Kako mi se čini, s obzirom da se radi o naknadi štete od bolnice da od cijele priče neće biti ništa a presuda če biti u rujnu molila bi Vas informaciju što je u ovom slučaju činiti i gdje bi mogla prijaviti dotičnu vještakinju jer mi nije jasno da u ovoj državi radi kako tko hoće i kada hoće?! Možda sam idealist ali još uvijek vjerujem u pravdu! Hvala unaprijed na odgovorima!
  8. Pozdrav, Zaposlena sam u firmi 3 godine, točnije od 01.06.2015.. Svake godine potpisujem ugovor na godinu dana. Ove godine isteklo mi je 3 godine kako sam u firmi i bila sam prijavljena 3 mj. na agenciji. Ponovo sam trebala biti prijavljena na firmu gdje radim od 01.09.2018. Sad me pravnica zvala da joj nije prošla prijava i da me prijavljuje od 04.09.2018. Pošto muž i ja radimo na djetetu zanima me dali sad da u slučaju da ostanem trudna i moram slučajno na čuvanje trudnoće ili kad budem morala na onaj obavezni porodiljni dopust zbog tog prekida od par dana gubim punu naknadu od HZZO-a? Hvala unaprijed na odgovoru.. lp
  9. Poštovani, Brat je prije cca 20 godina kupio stan u ZG. Uredno platio porez, režije stižu na njegovo ime no sve ove godine nije se mogao upisati kao vlasnik. Uzeo je odvjetnika no i s odvjetnicima se slučaj oteže već 10 godina. Preko treće strane saznali smo da je bivša vlasnica dužna Dinersu te da na stan postoji zabilježba. Druge informacije nismo mogli dobiti. Brat je išao i u banku gdje su mu rekli da su slučaj dali na odvjetničko društvo no nisu htjeli reći na koje. Prije godinu dana odvjetnica je javila bratu da je zabilježba maknuta i trebala je pokrenuti proces upisa vlasništva. Danas je nazvala brata i rekla mu da su nad stanom bile provedene već dvije javne dražbe i da sad banka mora po zakonu zaustaviti dražbe jer stan nije prodan prilikom provođenja ove dvije dražbe??? Uglavnom nije mu znala odgovoriti od kud sad ta spoznaja o dražbama kad je rekla da je zabilježba maknuta. Brat je zvao i bivšu vlasnicu koja mu je rekla da čeka zastaru ( valjda duga). Da ne dužim, u potrazi smo za novim odvjetnikom pa su poželjne i preporuke ( može i u inbox) te u međuvremenu molim eventualni savjet što mu je činiti u ovom slučaju kako nebi osao bez stana. Unaprijed zahvaljujem,
  10. Poštovani, pisala sam u vezi naplate potraživanja treće strane od mog supruga. Obrtnik kojem je nesretnim slučajem poginuo radnik na poslu. Obitelj je tužila i dobila parnicu koja je potvrđena na županijskom sudu nakon žalbe. Obitelj je poslala ovrhu na privatan račun supruga i njegovog brata ( bili su suvlasnici u obrtu) no ja sam dobila obavijest iz svoje banke da su se neke treće osobe raspitivale o mojim primanjima?! Nisu mi htjeli ništa konkretno reći.. Sad me interesira, dali se obitelj preminulog može naplaćivati i od moje plaće . Ja konkretno nisam ni bila u braku s mužem kad se nesretni slučaj desio. Suprug i šogor su firmu obrt zatvorili zbog lošeg poslovanja a na njihovim privatnim računima trenutačno nema sredstava da se obitelj naplati. Čuli smo za opciju ako se ne uspiju naplatiti unutar 10 god. da ta ovrha ide u zastaru no da ovrhovoditelj može i mijenjati predmet ovrhe? Molim Vas info jel gore navedeno točno i koliko puta ovrhovoditelj može mijenjati predmet ovrhe te dali se može sad pokušati naplaćivati sa računa pa ako ne uspiju sa nekretnina i onda opet ( nekretnina je još uvijek u vlasništvu banke dok se ne isplati kredit na nju) ako ne uspiju sa nekretninom vratiti na račune itd. Molim Vas objašnjenje kako ta procedura ide? Hvala Vam unaprijed na odgovoru/ima..
  11. Poštovani, Otac je 2015g. imao teški moždani udar pri kojem je izgubio sposobnost govora. On može odgovarati na pitajna odgovorima da, ne, dobro, neću itd. ali nije u mogućnosti samostalno sročiti rečenicu. Inače inozemni je osiguranik i prima inozemnu penziju. S obzirom da je nakon tog moždanog udara imao jedan operativni zahvat koji je ( naknadno je dokazano putm vještaćenja med.dokumentacije od nepristanih vještaka) bio nepotreban odlučili smo se za tužbu protiv bolnice. Advokat nam je rekao da bi prije same parnice bilo potrebno da se od službe za socijalnu skrb ishodi potvrda da je mama ( koja se i brine za njega od moždanog jer mu je oduzeta i cijela desna strana + govor) njegova skrbnica ( odnosno da može u njegovo ime nastupati na sudu). Naime oca bi sigurno suprotna strana zvala za svjedoka a on se nemože očitovati o samom događaju. Napisali smo molbu socijalnoj službi te naveli iz kojeg razloga želimo da mama bude skrbnik . Na razgovoru sa soc.radnicom, mamu je ista ispitivala o pokretnoj i nepokretnoj imovini koju tata posjeduje te joj rekla da postoji procedura te da mama nemože ( sada sigurno) biti imenovana skrbnicom tati jer po proceduri oni imenuju skrbnika a da bi s vremenom mama možda mogla postati skrbnik. Kad ju je mama pitala a šta bi bilo sa parnicom i kako bi ga zastupao skrbnik koji uopće pojma nema o konkretnom slučaju, soc.radnica je slijegnula ramenima i rekla da nezna. Moje pitanje..kakva je to procedura i imenovanje strane osobe za skrbnika koja bi onda upravljala cjelokupnom imovinom koju su moji roditelji preko 40 god. stjecali u Njemačkoj i zašto moja majka koja se već brine o tati nemože biti i njegov skrbnik? Hvala i lp
  12. Hvala na odgovorima, još samo jedno pitanjce Na rješenju sam vidjela da je datirano sa 17.10.2016 ( prekršaj se dogodio 25.08.2016) a nama je policajac na kućnu adresu uručio to rješenje 06.06.2017. Pošto je naslovljeno na mojeg šogora ( koji je zajedno sa suprugom vlasnik obrta u čijem je vlasništvu kombi) preuzela ga je šogorica ( i potpisala nešto policajcu). Sad me interesira dali uopće žalba vrijedi ( s obzirom da u rješenju piše da se možemo žaliti 8 dana nakon pravovaljane odluke) a to je po datumu na rješenju davno prošlo. I kako to da je odluka donešena u 10 mj.2016 a do nas je stigla tek sad? Hvala unaprijed na odgovorima...
  13. dižem temu.. Molim Vas uputu kako da sročim prigovor na kaznu ( s namjerom da ju sudac smanji). Muž je naime dobio rješenje o plaćanju kazne u visini od 5000 kn. Prošle godine zaustavili su ga sa službenim kombijem ( koji je u vlasništvu našeg obrta) a vatrogasnom aparatu istekao je rok. Dali se uopće ima smisla žaliti na takvo nešto. Hvala na odgovoru!
  14. Poštovani, Ja se nalazim u radnom odnosu na određeno u jednoj firmi. Suprug i ja bi otvarali vlastitu firmu ( d..) na moje ime. Znači ja bi bila vlasnik firme i direktor ( čula sam da d.. mora imati bar jednog direktora). Dali je moguće otvoriti firmu na moje ime s obzirom da radim negdje drugdje, odnosno dali ja mogu biti vlasnik jedne a raditi u drugoj firmi? Inače te dvije firme nisu u istoj branši, znači nebi bile konkurentske. Molim Vas i info kako je prilikom ostvarivanja prava na burzi – znači ako ja prestanem s radom u ovoj firmi gdje sad radim, imam li pravo na naknadu s burze ( s obzirom da sam vlasnik / direktor druge firme)? Ista stvar je i sa porodiljnim dopustom? Nadam se da nisam zakomplicirala previše, hvala unaprijed na odgovorima!
  15. Da. Hvala na odgovorima... lp
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija