Jump to content

T-Potter

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poslodavac tvrdi da sudske presude koje se odnose na isplatu razliku bruto plaće ne smije uplatiti na radnikov zaštićeni račun. Naše pitanje je da li se to ima smatrati plaćom s obzirom da se moraju uplatiti svi porezi, prirezi, dopirnosi ? Budući se isplata plaće i plaćanje doprinosa iz i na plaću temeljem sudske presude smatra zakašnjelim plaćanjem nastaju obveze plaćanja kamata za cijelo vrijeme zakašnjenja.. Dakle, radi se o zakašnjeloj plaći na koju bi se OZ trebao primjeniti kao na radnika čija su primanja ispod prosjeka neto plaće u RH i radniku bi se do preostalog iznosa od 4.289,33 kn možda moglo još nešto uplatiti. Da li sam u pravu? Ako da, na koji način radnik može zatražiti zaštitu svojih prava?
  2. Radnik u zdravstvu tužio je i dobio pravomoćnu presudu zbog krivog obračuna prekovremenih sati putem COP. Znači, radi se o isplati razlike bruto plaće s pripadajućim zateznim kamatama na dan isplate, a to je bilo danas. Radniku je sve isplaćeno na redovan tekući račun.
  3. Da li se razlika bruto plaće po sudskoj presudi može uplatiti na zaštićeni račun radnika u dijelu kako to propisuju ovršni propisi i zakon? Da li se sva bruto plaća (redovna plaća+ razlika bruto plaće po sudskoj presudi) koju radnik zaprimi u tekućem mjesecu zbraja i potom određuje dio primanja koji se radniku uplaćuje na zaštićeni , a dio na redovni tekući račun? Na koji račun se isplaćuju zatezne kamate? U našem slučaju, poslodavac je sve uplatio na redovni tekući račun. Radnik je bio na bolovanju u mjesecu predmetne isplate. Na zaštićeni račun mu je isplaćeno cca. 1400 kn redovne plaće. Razlika bruto plaće po presudi je cca. 2900 kn bez zateznih kamata. Bruto plaća radnika je cca. 6000 kn.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija