Jump to content

Caky43

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Caky43 objavio

  1. Pozdrav, ovako kolegica s posla mi je ušla na računalo koje ima postavljenu šifru, dok ja nisam bila u uredu, te je očito brljala po računalu. Ušla je u Teams koji je bio zatvoren jer sam cijeli dan bila na istom računalu, te je čitala razgovore s drugim kolegama, a neke razgovore je čak i uslikala. Kasnije je te slike pokazivala trećoj kolegici da ju upita što misli o tim porukama. Nažalost, ne znam zašto je to napravila. Prijava poslodavcu vjerojatno ne bi donijela ništa jer joj nije prvi put da je prijavljujem niti prvo kazneno djelo koje je na poslu napravila. Radimo u javnoj službi. Ima li netko iskustva sa sličnim prijavama na policiji? Kako oni to istražuju?
  2. Pozdrav, kako napisati ugovor o doživotnom uzdržavanju?
  3. Pozdrav, kako i gdje se pokreće uzdržavanje? Redovan sam studente, roditelji su u postupku sporazumnog razvoda. Studiram u drugome gradu, te često samo jedan od roditelja pomaže pri financijama i drugim potrebama.
  4. Može li se povući prekršajna prijava na policiji?
  5. Nisu me uputili ni u što. Samo su mi rekli da ima 8 dana zabranu prilaska.
  6. Poštovani, situacija je sljedeća: imam 23 godine, redovni student, uredno izvršavam sve obveze. Sinoć sam otišla u kafić s prijateljima gdje smo popili par alkoholnih pića. Otac me zvao 3 puta da me pita gdje sam, s kim sam i kada ću doći doma. Došla sam kući oko 2 sata gdje me je on fizički napao zbog toga što sam popila, stoga je majka zvala policiju. Policija je došla, uzela je naše izjave, te su njega izveli van iz kuće. Otac nije ni prijavljen da živi s nama na adresi, nego imamo različito prebivalište. S obzirom na situaciju, zanima me je li došlo do propusta policije jer nisu uzeli nikakve dokaze ni slike ozljeda, te me uopće nisu uputili u moja prava, već su samo rekli da ću morati doći na sud zbog prekršaja? Drugo pitanje, imam li pravo na sudu zatražiti zaštitne mjere psihosocijalnog tretmana oca jer mu nije prvi put da je nasilan, a iskreno mislim da neće biti ni zadnji put? Treće pitanje, imam li pravo tražiti uzdržavanje i gdje mogu pokrenuti zahtjev?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija