Jump to content

Pale007

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Pale007 objavio

  1. Prilikom trijaže sam sestri davao u ruke sve tatine nalaze od kardiologa kao i od neurologa te kompletnu listu lijekova s rasporedom korištenja. Odgovorila mi je da im to ne treba. Tata je i prije liječen u KB Dubrava i svi podaci o njegovim bolestima nalaze se kod njih u sustavu što mi je danas potvrdio i ravnatelj. Provedena je interna istraga i svi se kunu da se postupalo po propisanoj proceduri. Doduše meni u višednevnim pozivima odjelu nije tako rečeno. Netko ne govori istinu.
  2. Moj otac sutra ako sve bude u redu ide u drugu bolnicu gdje doktori i sestre znaju svoj posao.
  3. Pozdrav, imam pitanje vezano za osnovanu sumnju na zanemarivanje pacijenta odnosno pogreške pri liječenju. Otac mi je prošlog četvrtka navečer primljen u KB Dubrava hitni prijem radi skupljanja vode oko pluća. Od ranije je srčani bolesnik i ima epilepsiju. Prilikom trijaže sestra je preuzela samo rtg nalaz od tog dana iz doma zdravlja dok je na moj upit kako imam sve nalaze kardiologa i neurologa odgovorila da im nisu potrebni. Primljen je odmah. Nakon 4 sata čekanja pitao sam doktora što je s ocem te mi je odgovorio da mogu ići kući jer ostaje u bolnici. Ostavio sam broj telefona za kontakt. Drugi dan me nitko nije zvao pa sam uz pomoć poznanika koji radi u KB Dubrava saznao da je tata smješten na hematologiju. Zovem odjel da pitam što treba donijeti te nakon dva sata donosim stvari i ostavljam u predvorju bolnice prema uputama. Po dolasku doma zovem hematologiju da pitam jesu li preuzeli stvari, no dobijem odgovor da je tata na intenzivnoj jer se nešto dogodilo prilikom provođenja nekog pregleda ili zahvata. Zovem intenzivnu, ocu je za vrijeme ugradnje drenaže stalo srce te je reanimiran. Ostaje do daljnjeg na intenzivnoj uz ventilacijsku potporu. Uglavnom do jučer je stanje isto dok jučer prilikom zvanja intenzivne saznam da je iz nekog razloga imao više epileptičnih napada te mu je dat antiepliletik. Na moj upit kako je mogao dobiti napad budući da je godinama na lijekovima za epilepsiju i da bi trebao dobivati terapiju odgovor je da oni nemaju saznanja da moj otac ima epilepsiju te je pet dana bio bez terapije. Zatim me liječnik pita koje lijekove uzima da mu mogu dati terapiju. Jedan lijek morao sam donijeti jer ga nemaju u bolnici. Šaljem mail upravitelju o tome kako se postupa u liječenju oca te navečer podnosim prijavu policiji radi sumnje u zanemarivanje pacijenta i dovođenja u životnu opasnost. Isti mail proslijedio sam ministarstvu zdravlja i nekim medijskim kućama. Danas se ravnatelj javio na moj poziv (jučer je bio zauzet) te smatra da nisam trebao slati mail već se njima prvo obratiti (nitko me u pet dana niti jednom nije nazvao iz bolnice pa niti nakon reanimacije oca). Zatim me zove brat kojeg je u međuvremenu zvao zamjenik ravnatelja (imaju zajedničkog poznanika koji je zamjeniku dao bratov broj telefona) da sam ih ja prijavio policiji bez ikakvoga razloga, da je otac dobro, da je sve napravljeno po pravilima struke... te da mi kaže da bi bilo dobro da povučem prijavu policiji. Što da radim?
  4. Majka je sa starijim bratom i njegovom suprugom pri općinskom Sudu sklopila Ugovor o doživotnom uzdržavanju kojim je na njih prenijela u vlasništvo nekretninu koja je samo u njezinom vlasništvu. Brat i njegova supruga nisu nikad ishodili zabilježbu nekretnine u zemljišnim knjigama. Budući da već dulje vrijeme nisu u stanju ispoštovati ugovorenu obvezu uzdržavanja majke svo troje složni su da se Ugovor sporazumno raskine. Da li je potrebno nadležnom Sudu uputiti zahtjev za raskidom Ugovora ili je dovoljno da njih troje sroče pisani raskid Ugovora i potpišu isti?
  5. Poštovani, 2009. podigao sam kredit 10.000€ kod RBA kreditne zadruge u Austriji. Brat je jamac. Budući da nisam redovno otplaćivao kredit bratu su sjeli na dodatak koji dobiva za smanjenu radnu sposobnost od Mirovinskog. Postoji li za ovrhe koje su u tijeku neki rok zastare? Mogu li pred sudom uopće osporavati legalnost tog kredita? Znam da nisam mudro postupio ali tada sam nažalost bio prisiljen uzeti kredit kod njih jer mi naše banke nisu htjele odobriti kredit. Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija