Jump to content

maliprinclove

Korisnik
  • Broj objava

    24
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Onda je u redu. Na poslu mi se uzima alimentacija redovito i na Fini potražnja duga. Nije ista potražnja na dva mjesta. Krivo sam razumio. Nemam onda nikakvih pravnih mogućnosti da mogu maknuti ovrhu i vratiti dug osim njezina dobra volja. Jedino što mi na Fini ne evedintira uplate alimentacije od poslodavca nego raste uz dug kao da ništa ne plaćam. Krivo sam shvatio jel se meni u Fini isto traži alimentacija mjesečna koju plaćam i nije evedintirana i raste dug iako platim.. znači zadnjih četiri godine mi poslodavac uplatio 90tis kuna što mi u Fini navedeno kao dugovanje. To me zbunilo. Nije samo dug nego i potražnja mjesečne alimentacije koju plaćam i ne registrira se.. što ne bi trebalo ostati na dugovanju i kamate idt.. Npr. Da nisam ništa plaćao tri godine bude oko 70tis kune i poslje se bile redovite uplate kod poslodavca. Zašto onda u Fini nije naznačena ta cifra duga i kamate nego se još dodaje mjesečno dugovanja alimentacije koju plaćam kod poslodavca. To me zbunjuje. Bilo bi mi logično ako se u Fini naplaćuje samo dug od alimentacije da ne raste svaki mjesec iznos alimentacije koju plaćam i kako se moglo sjesti dugovanje bez suda da se vidi koliko je uplaćeno.. po tome ispadne da nisam uplatio ništa u tri godine što je poslje na sudu uzeto u odluci o dugovanju. Sud je bio poslje ovrhe.. bivšoj je sutkinja rekla da je oportunista dok sam ja emotivno osjetljiv. Da li riješenje suda koji nema veze sa donošenjem ovrhe koji je bio poslje može izmijeniti dugovanje. Ne razumijem naše pravosuđe. Po svemu sudeći puno mi još toga nije jasno i vjerojatno ću ipak morati kod odvjetnika da mi objasni. Nema smisla nikako mi sve ovo. I što je apsurdno što želim vratiti dug ali ne mogu zbog ovrhe i što najgore dug sve više raste kao da ne plaćam alimentacije ove godine uz dug od prije koji isto nije pravedno donošen i to sve bez suda nego javnog bilježnika i odvjetnika. Nikad nisam imao problema zakonskih ili trebao odvjetnika. Razumijete? Nije meni u Fini samo dug i kamate nego mi se uvećava svakog mjeseca kao da ne plaćam sve ove godine kod poslodavca alimentaciju. Kod Fine dugujem što uplacujem kod poslodavca i dug od prije koji nije uzeto uplate u Erste banci. Pogrešio sam što se nisam nikad branio uzeo odvjetnika nakon razvoda nego bio emotivno slomljen. Da mogu sve bi vam dokumenate slikao ali ne može se. Nigdje ne piše dug osim potražnje alimentacije koja se računa od početka rastave na Fini i gdje se ne vidi moje uplate u banci i poslje kod poslodavca. Razumijete? Izgleda da ne mogu dobiti potpuni odgovor dok ne odem odvjetniku. Mislio proći besplatno hahaha. Puno hvala na odgovoru i pokušaju. Nije mi još potpuno sve to jasno. Ako znate gdje mogu dobiti savjet slobodno mi napišite. Ne želim potrošiti 500kn na odvjetnika samo za savjet. Haha 😂 Love 💕
  2. Poslje smo bili na sudu i određeno da dugujem oko 40tis kuna. To je bilo poslje ovrhe. Što ne bi trebalo pisati dugovanje što je sud odredio i onda kamate idt.... Da li ima neke razlike potražnje alimentacije i dug alimentacije. Gdje se vidi namjera ovrhe?
  3. Kako to ona mogu provjeriti? Da li može samo preko dokumenata rastave i zašto mi raste svaki mjesec iznos koji plaćam redovito. Ne kamate nego baš alimentacija? Preko poslodavca sam uplatio blizu 100tis kuna što mi ne ne registrira u Fini. Ne piše osnovica duga i kamate nego se svaki mjesec dodaje dug koji plaćam? Nije mi jasno. Na početku sam uplaćivao preko banke Erste i naveo sam alimentacija prije ovrhe. Imali smo dogovor usmeni da plaćam nešto manje jel nisam tražio novčanu naknadu od ulaganja od stana što je ona oprvgnula i onda otišla u Finu. Nisam se nikad branio i želio sam davati djeci. Moja je greška što sam vjerovao i bio inatljiv. Da se ne shvati da ne želim plaćati. Više je moja glupost uzrok ovom. Ispričavam se. Ne želim nepotrebno odlaziti odvjetniku i trošiti novac koji mogu djetetu dati.
  4. Dobio sam podatke na temelju presude suda razvoda braka ovršeno mi je kod Fine i poslodavaca. Bivša kaže da je kod Fine dug od alimentacije ali kod poslodavca alimentacija. Sada mi nije jasno kako je određena cifra duga bez suda i samo preko dokumenata od rastave da li je moguće? Spreman sam platiti dug ali da se transparentno izračuna. Na početku nisam bio redovit i negdje oko 30tis kuna vjerojatno dugujem što bih drage volje dignuo kredit da vratim. Ništa ne mogu dok mi blokada. Ne razumijem se ali što ne bi trebalo biti navedeno u Fini iznos dugovanja i da navedeno potražnja duga?
  5. Nazalost sa bivsom ne mogu naci kompromis i morati ču pravnim putem. Jednostavno ne razumijem i vjerovao sam da cu sa njom naci dogovor jel ipak zelim pomoci kceri za faks i dati novac. zalosno mi davati novac odvjetniku umjesto kceri ali sto se mora nije tesko, Zanima me koliko bi me doslo odprilike odlazak kod odvjetnika? U Fini su mi dali sve papire i dokumenat rijesenja od razvoda braka gdje pise iznos alimentacije na kojem je izvrsena ovrha jedino na radnom mjestu ne znam kako da trazim dokument po kojem je zatrazena naplata? hvala
  6. Na temelju dokumenta rješenja o razvodu je pokrenuta na Fini ovrha i isti dokument kod poslodavca. Rekli su mi u Fini da bivša zena je trebala prekinuti ovrhu kada je pocela dobivati od poslodavca. Vjerovatno cu morati otici kod odvjetnika. Siguran sam. U Fini i kod poslodavca su mi rekli da ne odustanem ali nitko mi nije mogao objasniti sto trebam osim da oni ne mogu nista i da to treba bivsa. Imam fotokopije iz Fine i od poslodavca. I fotokopiju dokumneta preko kojeg je trazena ovrha je rješenja od razvoda gdje se navodi visina alimentacija. Sa bivšom sam probao naći zajednički jezik ali nakon 7god od razvoda osjetim još gorčinu kod nje. Očekivao sam razumsku reakciju jel ipak želim dignuti kredit za kćer koja je upisala faks ove godine. Ja dajem uz alimentaciju jos koliko mogu za faks kceri i vjerovatno zbog toga ne popušta razumu nad nerazumnom prkosu ili sto već. Kako se kaze prodao bih bubreg da mi kcer zavrsi faks hihih. Iskreno mi se neda trositi novac i vrijeme kod odvjetnika ali vrijeme leti. Nikad u svome zivotu nisam uzimao odvjetnika i nemam iskustva. Vjerovatno sam imao neka prava u vezi stana koji je njezin ali sam tijekom 16god zivljenja u stanu ulagao novac i svojim rukama uredivao idt... obecala mi zbog stana i sto je ona bolje stojeca od mene to jest bogatija da dajem koliko mogu ali ne kao sto sud odredio. Brzo je okrenula pricu nakon razvoda i krenula u kaznjavanju mene od videnja djece do alimentacije idt... sto sam i ja bio reagirao inatom isto iiakoo mi je stalo do djece nego novca i sa time se rodis ili si otac ili nisi. Djeca su mi na prvom mjestu i sram me je uopce zaliti zbog ovrhe ali zalim vise pomoći kceri za faks. Ispricavm se.
  7. Da siguran sam. Idem u Finu da mi daju neki papir gdje pise zbog čega je ovrha. Na platnim listama od place pise davanje isti iznos alimentacije na bivšu ženu, ime i prezime njeno kao u isto u Fini.
  8. Poštovani, zanima me kako je moguće da mi Firma od plaće skida za alimentaciju redovito dok mi bivša sjela ovrhu. Znači ista potražnja na dva mjesta, u firmi i Fini. Bio sam Fini ali su mi rekli da moram uzeti odvjetnika. i to je već tako godinama. Iskreno meni ne smeta davati djeci novac. Uz ova davanja ja isto kupujem djeci laptope, mob. bicikle idt... Nije u tome problem nego sto ne mogu imati kreditne kartice ili kredit jer mi kćer krenula na faks i hoće bolji laptop idt.... sto mi ovrha samo otežava. Meni je redovito na platnim listama firme navedena ukupna uplata alimentacija sto je redovita. Bilo je par mjeseci nakon razvoda nekih trzavica oko stana i alimentacija. Nešto smo se inatili ali ona je odmah uzela odvjetnicu sto meni nije palo na pamet. Mogao sam tražti za stan gdje sam 13god ulagao i radio idt... Iskreno žao mi je davati novac za odvjetnika i nepotrebni stres ali mi nije jasno u doba interneta kako ne vide u Fini da se meni redovito ista potraznja odnosno isti iznos i vrsta potražnje na njeno ime. Zahvaljujem na odgovorima.. Love.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija