Jump to content

tomislav bizovac

Korisnik
 • Broj objava

  5
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O tomislav bizovac

 • Status
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Molim za pomoć, radniku sa ugovorom na neodređeno vrijeme je uručena odluka o poslovno uvjetovanom otkazu. Otkazni rok je 2 mjeseca. ima neiskorišteno 17 dana godišnjeg odmora iz prošle godine. Rečeno mu je da će mu to biti u otkaznom roku. Ima li radnik pravo na korištenje tog go + otkazni rok ili samo 2 mjeseca otkaznog roka?
 2. Poslodavac je radnika koji je zaposlen na neodređeno vrijeme i koji je trenutno na bolovanju odjavio sa mirovinskog osiguranja. Kada je upitan što bi to trebalo značiti rekao je da je to pro forme jer mjenja firmu. Ni nakon 8 dana radnik nije prijavljen u tu novu firmu. Koji je status radnika i što mu je činiti? Radnik nije ništa potpisivao, ni ugovor ni raskid samo mu je dan takav odgovor
 3. Zahvaljujem, ima li potrebe da poslodavcu podnesem zahtjev za zaštitom prava? I što bih trebao ako mi poslodavac ne isplati otpremninu do zadnjeg dana radnog odnosa?
 4. Molim Vas za pomoć. Nakon 6 god.rada na neodređeno vrijeme dobio sam odluku o poslovnom uvjetovanom otkazu ugovora. U odluci je definiran datum, vrijeme trajanja otkaznog roka ( 2 mjseca) i datum odjave ali nije definirano pitanje otpremnine, Poslodavac mi je "usmeno" rekao da ću dobiti i otpremninu. Zanima me je li ovaj ugovor zakonski sročen obzirom da nema spomena otpremnine? Unaprijed se zahvaljujem.
×
×
 • Napravi novi...