Jump to content

tomislav bizovac

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je tomislav bizovac objavio

  1. Hvala na savjetu. Moram biti oprezan, sve se bojim baš ovako navedenog scenarija,kako bi poslodavac izbjegao obveze u slučaju otkaza a da dobijem otkaz zbog ne obavljanja posla.
  2. Riječ je o hotelskom kompleksu koji se zatvara,radim kao recepcioner, a ostaje raditi samo restoran.Meni se nudi radno mjesto u nabavi gdje bih osim kancelarijskog posla morao povremeno i dostavljati robu u kuhinju i restoran. Imam oba umjetna kuka i 3 puta sam operirao kralježnicu tako da to ne bih smio fizički teške poslove raditi. Imam završenu ekonomsku školu
  3. Imam ugovor na neodređeno. Moje radno mjesto se ukida i nudi mi se novi ugovor za drugo radno mjesto koje zbog zdravstvenog stanja ne bih mogao u potpunosti obavljati ( povremeno bih morao raditi teški fizički posao). Poslodavac mi je usmeno rekao da neće biti problem i da radim što mogu. Da li je kažnjivo da potpišem ugovor a svjestan sam da posao neću moći u potpunosti izvršavati?
  4. Molim za pomoć, radniku sa ugovorom na neodređeno vrijeme je uručena odluka o poslovno uvjetovanom otkazu. Otkazni rok je 2 mjeseca. ima neiskorišteno 17 dana godišnjeg odmora iz prošle godine. Rečeno mu je da će mu to biti u otkaznom roku. Ima li radnik pravo na korištenje tog go + otkazni rok ili samo 2 mjeseca otkaznog roka?
  5. Poslodavac je radnika koji je zaposlen na neodređeno vrijeme i koji je trenutno na bolovanju odjavio sa mirovinskog osiguranja. Kada je upitan što bi to trebalo značiti rekao je da je to pro forme jer mjenja firmu. Ni nakon 8 dana radnik nije prijavljen u tu novu firmu. Koji je status radnika i što mu je činiti? Radnik nije ništa potpisivao, ni ugovor ni raskid samo mu je dan takav odgovor
  6. Zahvaljujem, ima li potrebe da poslodavcu podnesem zahtjev za zaštitom prava? I što bih trebao ako mi poslodavac ne isplati otpremninu do zadnjeg dana radnog odnosa?
  7. Molim Vas za pomoć. Nakon 6 god.rada na neodređeno vrijeme dobio sam odluku o poslovnom uvjetovanom otkazu ugovora. U odluci je definiran datum, vrijeme trajanja otkaznog roka ( 2 mjseca) i datum odjave ali nije definirano pitanje otpremnine, Poslodavac mi je "usmeno" rekao da ću dobiti i otpremninu. Zanima me je li ovaj ugovor zakonski sročen obzirom da nema spomena otpremnine? Unaprijed se zahvaljujem.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija