Jump to content

Daniel25

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala na brzom odgovoru! Samo bih još postavio potpitanje, nema veze ni što je nedjelja? Nisam dovoljno upućen u zakon, samo znam da su ljetos bile neke izmjene oko rada nedjeljom... Ponovno, hvala na odgovoru!
  2. Radim u velikoj logističkoj tvrtci, u smjeni od 16:30 do 00:30, odnosno dok se posao ne završi. Rad je od ponedjeljka do petka, te dosad uvijek jednom godišnje nedjeljom, pred crni petak kad je najveći obujam posla, te nam se to uredno plati. Sada je ideja poslodavca (8.12.) da se radi i nedjelja 17.12. Stvar je u tome da unatoč povećanom obujmu posla, sve možemo odraditi i u redovno radno vrijeme, te je radna nedjelja prije crnog petka prošla više u pauzi nego u radu. Nikome se ne gubi nedjelja bezveze, no izgleda da kod poslodavca nema sluha za to. Imamo li kakvo zakonsko pravo ne doći raditi taj dan? Kolege pričaju da se takve stvari moraju javiti minimalno 2 tjedna prije, no nisam uspio potvrditi tu informaciju. Zanima me što mi može biti ako ne dođem na posao taj dan? I smije li po zakonu poslodavac to uopće napraviti? Hvala i lijep pozdrav!
  3. Pozdrav! Radim u jednoj relativno velikoj europskoj tvrtci sa preko 20.000 zaposlenih, te provjereno znam da imaju 1-2 slobodna mjesta za nove zaposlenike. Djevojka i ja smo radili skoro godinu dana preko studentskog ugovora, ja sam se prije 2 mjeseca zaposlio na ugovor o radu, no s njenim zaposlenjem su odugovlačili. Danas mi je voditelj poslovanja rekao da ju neće zaposliti jer je žensko. Od nas 40-ak zaposlenih u smjeni, ima 4 žene. Zanima me koliko je "opasno" to što je rekao, odnosno mogu li se nekome potužiti za to, te jesu li time prekršili kakav zakon? Unaprijed hvala, Lijep pozdrav
  4. Pozdrav! Danas sam prilikom manevriranja na parkingu za zaposlenike (zaposlen sam preko studentskog centra) zapeo autom za neoznačenu šipku armature koja viri 5-6 cm iz zemlje, par centimetara od ivičnjaka, te krenuvši unazad, oštetio svoj automobil. Šteta nije ogromna, ne narušava funkcionalnost no popucale su plastike, nosači branika i sam branik je dobio vizualna oštećenja. Auto je stariji i nema neku veliku vrijednost, no svejedno me zanima mogu li se kome žaliti i imam li kakve osnove za to? Htio bih sanirati štetu uzrokovanu, po meni, ne mojom krivnjom. Hvala i lijep pozdrav, Daniel
  5. Hvala na odgovoru. Ne poznam baš stručni riječnik, no opisat ću ovako laički, koliko mogu. Kad je poštom došla ovrha, poznanica koja radi u sudu je rekla da se napiše nekakva žalba na tu ovrhu i pomogla to sročiti, te nakon što je ta žalba poslana, nakon par tjedana je došlo nekakvo rješenje da se žalba prihvaća (ne znam točno što je pisalo, mogu provjeriti). Onda je opet nakon par mjeseci došlo novo rješenje, od drugog odvjetničkog ureda u kojem je pisalo da njena prvotna žalba nije utemeljena, te kad smo zbrojili sve iznose ispada oko 3000 kn troškova. Ona je studentica, otac joj prima minimalac, majka nezaposlena i mlađi brat se školuje, tako da stvarno ne znamo otkuda izvaditi taj iznos, i ogorčeni smo jer znamo da nije apsolutno ništa skrivila niti ostala dužna.
  6. Molim savjet u borbi protiv vjetrenjača. Naime, cura je 2017. otkazala ugovor za Internet B netu zbog prodaje stana ( u ZG). Iz B neta su rekli da uređaj ne može donijeti sama već po njega mora doći netko (B net, kurirska služba...), te im je ona javila novu adresu na koju mogu doći po uređaj. Mjesecima ju uopće nisu kontaktirali, dala im je adresu u mjestu prebivališta, ni tamo nitko nije dolazio niti zvao. Ajde, mislila je da ih nije briga za jedan reciever. Onda je lani došla ovrha na vrijednost uređaja i na jedan račun iz 7. mjeseca 2017., Iako je ugovor raskinula u 4. mjesecu 2017., Na koju se žalila te je žalba uvažena, no onda je preko drugog odvjetničkog ureda ponovno bila žalba na njenu žalbu te ju sad traže da plati sve troškove i kamate. Jedini joj je problem što nema nijedan e-mail iz tog vremena kao dokaz, niti snimku poziva, gotovo ništa osim riječi. Svaki savjet, iskustvo ili pomoć je više nego dobrodošla! unaprijed hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija