Jump to content

alennnn

Korisnik
 • Broj objava

  31
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O alennnn

 • Status
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Ako pokušaju vratiti, a hoće, dugove iz točke 1) i 2), na što se mogu pozvati? U slučaju da je 2) ovrhovoditelj opozvao dugovanje jer mi se čini da se o tome radi. Mogu li ja odbiti platiti dug ili bilo šta?
 2. 1) Na nekima piše da se radi o čl.12 Zakona o provedbi ovrhe na novčanim sredstvima, tj. prošlo je 3g. kako nije bilo pomaka s tom ovrhom i 6 mjeseci FINA nije ništa uspjela naplatiti uopće. 2) Na drugima piše obustava/opoziv vrste duga pa također preostali iznos 0,00 kn kao i z slučaj 1). Dakle, to se ne može vratiti? To je valjda ovrhovoditelj odustao!? 3) Zatim ima obustave po Zakonu o stečaju potrošača. To je jedna ovrha u iznosu od 2100 kn. Druga ovrha od 3750 kn. Treća od 2100kn. Četvrta od 1800kn. 4)Je li Zakon o otpisu dugova fizičkim osobama isto što i Zakon o st
 3. Zakon o otpisu dugova fizičkim osobama - Zakon.hr Kako da provjerim je li mome ocu otpisan dug po ovome zakonu. Ovršuju ga već godinama i joše će godinama. S Fine su mu otpisana 2 duga prije par godina i i ima još ovrhovoditelja. Neznam jesu li otpisani na temelju tog zakona ili jer je ovrhovoditelj odustao.
 4. Smijem pitati, izvan teme, koji su nužni dijelovi ugovora, bez kojih ugovor ne može niti postojati? Stranke (1, dvije), početak važenja ugovora, predmet i mora li biti naznačeno do kada ugovor traje i kako se raskida ili pak ne?
 5. Dobio sam odgovor od Ministarstva, da nisam ni uža ni šira obitelj.
 6. Poginuo je kao branitelj. Za ostvarivanje prava na temelju toga.
 7. Je li mi stric uža ili šira obitelj po zakonu? ili niti jedno pak?
 8. Danas sam bio u FINI. Radi se o nemogućnosti naplate od strane FINE. Šta ako FINA nije mogla ništa naplatiti od 2017. jer su primanja preniska. Kada se briše dug? Može li se spriječiti ponovni dolazak ovršitelja na listu čekanja za naplatu duga?
 9. Hvala na odgovoru. Baš sam danas uzeo opet Očevidnik neizvršenih osnova za plaćanje. Od prije 2 mjeseca otac je dužniji za 300 kuna. Prve 2 osnove za plaćanje se nisu pomakele i dalje su po 231 kunu. 3. i 4. su od 8.342 kune otišle na 8.415 Te s 32.158 na 32.426. O čemu se radi, zašto se ne izbrišu prve dvije osnove? Uzimaju mu svaki mjesec 900 kuna s mirovine.
 10. Nezakonita obrada ličnih podataka! – Efektiva Nezakonita obrada ličnih podataka! – Efektiva Slučajno sam naletio na ovaj dokument iz susjedne države, tj. preko neke facebook grupe pa reko možda postoji takvo što i u RH?
 11. Evo opet mene u ovoj temi. Je li mobilni operater smio podatke moga oca proslijediti firmi koja ga ovršuje, EOS MATRIX.
 12. super, tnx. Znači ako postoje samo dugovi, nemam problema reći sudu da ne želim niti te dugove otplaćivati, a nasljedstvo niti ne postoji .
 13. Jedno tužno pitanje. Možemo li se nakon smrti osobe od koje nasljeđujemo odreći nasljedstva (a time i dugova) ili to moramo učiniti prije smrti te osobe?
 14. Hvala na svemu. Ipak sam danas naišao na podatak da je nekakav odvjetnik potpisao i lupio pečat na PRISILNU NAPLATU PO RJEŠENJU O OVRSI toj i toj. To se dogodilo još 04.11.2016. tako da bi s tim datumom nakon nekih 6 mjeseci tečenja zastarnog roka bila prekinuta zastara. Dospijeće prvog računa je bilo 29.2.2016., a zadnjeg 15.6.2016.. Je li to točno da je taj odvjetnik tom NAPLATOM pozvao Agenciju i prekinuo zastaru? Isto je napravio i neki javni bilježnik 2.11.2016. s pravomoćnošću od 24.10.2016. Ili je samo ovjerio to šta je odvjetnik utvrdio. Tu je i 4.8.2016 kada
 15. Još jedno pitanje. Kako pišem žalbu... Otac je malo dementan i imao je moždani udar. Gotovo da je nepismen sada nakon tog udara iako mu je poslovna sposobnost vraćena nakon oporavka. Mogu li se ja predstaviti u žalbi kao njegov sin koji piše žalbu jer je on de facto neuračunljiv ili će me on spomenuti kao osobu koja ga je uputila u propust koji se dogodio pri ovršivanju? Postupak lišenja poslovne sposobnosti ću pokrenuti tek za mjesec, dva kad vidim šta ću s ocem(neki dom ili nešto). Ne mogu sve preko noći., a ne bi bilo dobro da mu ovaj ovršitelj uzme 1000 kuna na mirovini ako
×
×
 • Napravi novi...