Jump to content

alennnn

Korisnik
  • Broj objava

    44
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pozdrav, jako stari post, ali je možda još netko aktivan oko ovoga. Kako dokazati u koje svrhe je netko napravio dug, tj. kredit ili slično? Da je za pijančevanje i kocku, a ne za obiteljski život?
  2. hvala na savjetu upravo ću to i učiniti!
  3. Dobar dan, situacija je slijedeća: osobi bez poslovne sposobnosti je bio blokiran tekući račun zbog dugova. Nakon nekoliko mjeseci ili čak godina banka tvrdi da nije bila ni plaćana naknada za održavanje računa i da se taj dug popeo na veliki iznos. U istom periodu, jedno vrijeme je banka namirivala kredit koji je dala toj osobi dok je bila poslovno sposobna. Zar se banka nije trebala automatski namirivati za vođenje računa? Ili o tome izvanredno obavijestiti njegovog skrbnika? Dakle, o tome da se zbog FINA-e ne može namiriti ni vođenje računa od tih možda 1,2 eura. Mada očito lažu jer su i sami uzimali iznos za rate kredita nekih 2 godine. Dakle, nisu se sami od sebe mogli namiriti? Strahota, koji šok iz vedra neba da se zbog neplaćanja tog malog iznosa za vođenje računa sada dug popeo na nekoliko stotina eura. Traže da im se to plaća po malo, što je očito samo da se prizna dug. Perfidija! Koji su koraci, šta da se radi? Je li moguće da banka nije mogla namiriti iznos za vođenje računa automatski? Ili izvanredno obavijstiti skrbnika da dolazi do dugovanja? S poštovanjem.
  4. Jedno vezano pitanje: otac mi nema poslovnu sposobnost. Na kućnu adresu je stigao dopis iz banke u vezi nekog manjeg iznosa novca. Inače skrbnik je CSS. Smijem li ja otići s tim dopisom u banku. Pitam se ne bih li primio neke obveze na sebe ako to učinim? U slučaju da ja smijem odlučiti da se taj neki novac stavi sa strane. Nemam koristoljubnih nakana . Bojim se da nenamjerno prenesem neke obveze na sebe, a time i njegove dugove.
  5. pozdrav, moram li imati opravdan razlog za uvid u cjelokupnu dokumentaciju osobnog zdravstvenog kartona. Mogu li tražiti podatke od svoga rođenja do danas bez nekog objašnjenja? U zahtjevu za zdravstveni karton stoji"preslika medicinske dokumentacije je potrebna u svrhu ________________". Sigurno neću naći svrhu da mi daju od moga rođenja do danas.
  6. Mora li se pozajmica vratiti? Ako se obje strane slažu da ne treba. Kamatna stopa bi bila 0%. Je li to onda posudba ili darovanje? Radi se o pozajmici obrtu, ali ne od vlasnika.
  7. Dobar dan, kako ne bih otvarao novu temu, tu ću se ubaciti. Isto su očevi dugovi. Piše li se prigovor zastare na prijedlog o ovrsi ili se čeka rješenje javnog bilježnika o ovrsi na temelju vjerodostojne isprave? Pozdrav.
  8. Hvala na odgovorima. Malo me čudi da je ugovor za telefon toliko dugo. Radilo bi se vjerojatno o istoj ugovornoj obvezi. Nastupa potpuna zastara za račun za telefon nakon 5 godina? Pa bi to po prvoj slici bilo 23.10.2021. Valjda su zato sada i reagirali!? Nisam baš upućen, šta ako ja zatražim primjer ugovora jer ta osoba (dužnik) uskoro neće imati poslovnu sposobnost? Hoću li prenijeti nekakve obveze na sebe?
  9. Od meni bliske osobe pa kao da je moje. Jednostavno nemam sve podatke, što bi to moglo biti. Piše pod broj ovrhe isti broj. I na specifikaciji i u Očevidniku! Pa bi to valjda bila navedena ista ovrha? Znači po toj oosnovi, što je FINA izbacila oni mogu/nemogu tražiti naplatu otvarajući novu ovrhu pod novim brojem, a nakon što je FINA to izbrisala iz Očevidnika i nakon 3 godine bez naplate i još 6mjeseci bez ikakve naplate na tom dužniku???? FINA je izbrisala dug, a oni opet šalju račun koji se tiče te ovrhe koja je izbrisana. U slučaju da se radi o računu iz te izbrisane ovrhe.
  10. Evo proiblema. Stigao je račun s raskidom ugovora. Neznam odakle to. Radi se o drugoj osobi. Nije moje. Ali ako je to račun koji se tiče ovrha koje su već bile na FINI, koji su mi idući koraci? Smiju li mi slati ovo? Čini se da je to ovrha iz Specifikacije o nemogućnosti izvršenja plaćanja. Ova zadnja koju nisam prekrio bojom. Imaju li pravo opet prekinuti zastaru? Ako je to već bilo na FINI, smiju li mi uopće slati račun i tek sada raskidati ugovor? Neznam ima li ovrha koja je brisana(zadnje 2 slike) veze s tim? AKo je ta, da ja njih tužim malo?!!! U stvari to je ista ovrha? I isknjižena zbog nemogućnosti izvršenja (čl. 12. ZPONS) kao i ova iz specifikacije o nemogućnosti plaćanja. Piše da je dug 0,00. Šta oni hoće sad????
  11. Da, za otvaranje obrta su uvjeti često majstorski ispiti i SSS za određenu djelatnost. Znači svaka poslovnica doo-a mora imati voditelja kvalificiranog za obavljanje djelatnosti? Gdje bih mogao pročitati uvjete? Ja kao grafičar sa 4 godine SSS smijem biti voditelj svoje trgovine na malo hranom i pićem? Ili?
  12. Evo pitanje jedno vezano za doo. Znači smijem li u doo-u davati usluge za koje nemam kvalifikacije? Ili ako završim samo nekakav tečaj? Radi se o knjigovodstvenom doo-u, ali što je s drugim zanimanjima također? Kuhar, ako netko otvara doo restoran, trgovac...? Pošto se to ništa u obrtu ne smije!!!
  13. Ako pokušaju vratiti, a hoće, dugove iz točke 1) i 2), na što se mogu pozvati? U slučaju da je 2) ovrhovoditelj opozvao dugovanje jer mi se čini da se o tome radi. Mogu li ja odbiti platiti dug ili bilo šta?
  14. 1) Na nekima piše da se radi o čl.12 Zakona o provedbi ovrhe na novčanim sredstvima, tj. prošlo je 3g. kako nije bilo pomaka s tom ovrhom i 6 mjeseci FINA nije ništa uspjela naplatiti uopće. 2) Na drugima piše obustava/opoziv vrste duga pa također preostali iznos 0,00 kn kao i z slučaj 1). Dakle, to se ne može vratiti? To je valjda ovrhovoditelj odustao!? 3) Zatim ima obustave po Zakonu o stečaju potrošača. To je jedna ovrha u iznosu od 2100 kn. Druga ovrha od 3750 kn. Treća od 2100kn. Četvrta od 1800kn. 4)Je li Zakon o otpisu dugova fizičkim osobama isto što i Zakon o stečaju potrošača? 5) Više sam i ja zbunjen tu je ukupno 17 osnova za naplatu. Može na Svjetsko prvenstvo u ovrhama.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija