Jump to content

duduaus

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je duduaus objavio

  1. Razumijem ja kako je to izvedeno, moje je pitanje je li to smije biti tako? U svakom slučaju hvala na odgovoru!
  2. Poštovana, ne znam je li mi vi možete pomoći u vezi ovog problema, postavili ste pitanje o datumu dospijeća aplimentacije, iako meni nije jasno zašto je to pitanje relevantno, ak možete, ja bi vas molio za tumačenje, jer smatram da mi se ovršuje više nego što bi se smjelo, hvala!
  3. U presudi stoji da se alimentacija plaća do kraja mjeseca za tekući mjesec, obustavljeni iznos s plaće je alimentacija za mjesec u kojem se plaća isplaćuje.
  4. Molim Vas da mi pomognete oko tumačenja koliki se iznos može maksimalno ovršiti s moje plaće u korist banke, kojoj poslodovac na temelju moje izjave o zapljeni plaće, zbog otkazanog stambenog kredita, svaki mjesec obustavlja određeni iznos izravno na partiju kredita, ako se s iste plaće na temelju moje izjave ovjerene kod javnog bilježnika isplaćuje i iznos alimentacije po sudskoj odluci. Napominjem da se ne radi o nikavoj ovrsi, niti je alimentacija u zaostatku, redovno se plaća mjesec za mjesec, ali kako bi zaštitio taj iznos s mojih primanja od ovrhe koju provodi banka, prebacio sam da alimentacija ide kao obustava s moje plaće. Neto iznos plaće mi je 4.000 kuna plus 250 kuna prijevoza, poslodavac je isplatio 2.500 kuna alimentacije, banci je uplatio na partiju kredita 500 kuna, a meni je uplatio na zaštićeni račun 1.000 kuna plus 250 kuna prijevoza. Moje je mišljenje da nakon što je od moje netto plaće odbijeno 2.500 alimentacije, cijeli preostali iznos od 1.500 kuna plus 250 prijevoza trebalo je isplatiti na moj zaštićeni račun. Ako je dopušteno da se na temelju alimentacije obustavi do 3/4 neto plaće, onda je to do 3.000 kuna, a obustavljeno je 2.500 kuna, što je sve napravljeno kako treba, međutim na temelju drugih tražbina moguće je ovršiti 1/4 netto plaće, što je mom slučaju 1.000 kuna, ali kako već postoji prva obustava koja prelazi taj iznos, moje je mišljenje da na temelju ovrhe banke poslodavac nije trebao ovršiti još 500 kuna, kao bi došao do iznosa od 3.000 kuna, čime bi meni ostala 1/4, jer meni 1/4 ostaje zaštićena jedino u slučaju da je alimentacija 3.000 kuna, ali ne i kad uz alimentaciju postoji i druga tražbina. Molim Vas tumačenje, na čemu Vam unaprijed zahvaljujem.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija