Jump to content

Kizo3021

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav, hvala Sivko na savjetima. Danas sam imao raspravu pred sutkinjom za gore navedeni prekršaj te ću uskoro zaprimiti odluku o kazni. Jedno pitanje u vezi žalbe na odluku suda. Znam da imam rok od 8 dana od primitka presude na žalbu. Da li VPS može propisati drugačiju kaznu od prvobitno izrečene ukoliko se žalim na presudu I priznajem krivnju te molim za umanjenje kazne? Recimo, potvrdi mi se 5000 kn novčane kazne ali bez mjere zabrane vožnje. Postoji li mogućnost da VPS izmjeni kaznu na višu novcanu kaznu I dodatno propiše mjeru zabrane? Hvala unaprijed na odgovoru.
  2. Sivko, hvala na brzom odgovoru. Koliko sam shvatio, ako sudac donese presudu isti dan, 17.12, izvršnost ne može početi prije isteka roka za žalbu, a što bi bilo osam dana nakon donošenja presude?
  3. Pozdrav, U 7. mjesecu me zaustavio presretač zbog prebrze vožnje jer sam vozio 53 km/h više od dozvoljenog poslije oduzimanja tolerancije (van naselja, ograničenje 80). Dečki su tom prilikom napisali optužni prijedlog te me sada, 17. prosinca čeka glavna rasprava. Prilikom zaustavljanja su bili izuzetno pristojni te su mi objasnili da postoji mogućnost da prođem s ukorom, budući da sam nekažnjavan do sada te nisam imao niti jedan prekršaj u prometu. Na raspravi ću naravno izraziti kajanje zbog prekršaja jer mi je neugodno i sram me je zbog toga što sam učinio takvu glupost. Zanima me vaše cijenjeno mišljenje kakve bi sankcije mogle biti zbog prekršaja. MUP je predložio novčanu kaznu od 5000 kn i mjesec dana zabrane vožnje. Trenutačno sam zaposlen u turizmu te se nekako nadam da će sudac biti blage ruke budući da nam je taj sektor sada u problemu zbog cjelokupne situacije s virusom i restrikcijama a i supruga mi je trenutačno nezaposlena, te nam je moja plaća jedini izvor primanja. Sud me je zatražio da na raspravu dođem s potvrdom porezne s visinom dohotka. Planiram uz to donesti i potvrdu da mi je supruga nezaposlena sa zavoda. Nadalje me zanima postupak u vezi daljnjeg postupka. Koliko sam shvatio iz postova i rasprave na ovom forumu, postoji mogućnost da ću odmah na glavnoj raspravi saznati kakva me kazna očekuje? Ili ću morati čekati da odluka dođe poštom? Pitam iz razloga jer mi je vozačka potrebna budući da putujem u ZG na posao te ako sud potvrdi kaznu iz OP, kada otprilike mogu računati na izvršnost presude? Hvala vam unaprijed na vašem vremenu i odgovorima :). Lijepi pozdrav!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija