Jump to content

gabrielr

Korisnik
  • Broj objava

    16
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je gabrielr objavio

  1. Moj dug prema HYPPO je bio preko 100 000,jedan dio sam otplatio,za dio je proglašen stečaj i ostao je ovaj iznos.Mene je bunilo to što su oni aktivirali drugu zadužnicu za koju nisam ni znao.Mislio sam da kada je proglašen stečaj da je to gotovo jer oni kupuju dugove od banaka za 30% vrijednosti. Htio bih izbjeći ovrhu!
  2. ički Otp banka tereti vas za dug (kredit), nemože se naplati pa prodaje dug EOX matrixu.Vi se pozovete na taj član i Eox matrix nemože stupiti kao novi ovrhovoditelj. A to ide u vašu korist Sada mi je puno jasnije,ali samo da spomenem da su oni već jednom stavili ovrhu po prvoj zadužnici za koju mi je proglašen stečaj.Doduše tada se nisam žalio.
  3. A to sam sada skužio ali oni mene nisu tužili! P.S.Tu se stalno spominje sud,ja od suda nisam ništa dobio nikakvu obavijest o ovrsi!
  4. Ne znam o kakvoj je tužbi riječ niko nikog nije tužio.
  5. Malo me zbunjunje ovaj članak 193.o povlačenju tužbe!
  6. Znači trebam na sudu uložiti prigovor na nedopuštenost ovrhe i pozvati se na članak197.stavak 1. OZ-a? P.S.Što mislite o zastari zadužnice jer je ova moja izdana 2008.g? Ovo je objašnjenje suca Vrhovnog suda Jadranka Juga. S obzirom na to da je zadužnica i prije donošenja OZ/10., kao i danas, imala pravni status ovršne isprave i rješenja o ovrsi, moglo se zaključivati da treba primijeniti zastarni rok od deset godina propisan u čl. 233. st. 1. ZOO-a.95 S druge strane, do donošenja OZ/10. zadužnica je bila privatna isprava na kojoj je javno ovjerovljen potpis slijedom čega ona nije mogla biti izjedna- čena s javnobilježničkim aktom temeljem čl. 59. st. 1. ZJB-a, pa se ne može primijeniti zastarni rok iz čl. 233. st. 1. ZOO-a, već opći zastarni rok od pet godina propisan u čl. 225. ZOO-a. Smatram da je ispravno drugo navedeno stajalište zbog toga što zadužnica do donošenja OZ/10. nije imala pretpostavke odluka ili isprava navedenih u čl. 233. st. 1. ZOO-a. Nakon donošenja OZ/10. više nije bilo dvojbi da je zadužnica kao solemnizirana privatna isprava izjednačena po pravnoj snazi s javnobilježničkim aktom te su slijedom toga kod zadužnice ispunjene pretpostavke iz čl. 233. st. 1. ZOO-a
  7. Da,mirovina mi se isplaćuje na račun u banci.A zbog čega da tražim ovrhu nedopuštenom?
  8. Znači preostaje mi da nastavim plaćati.
  9. To znam ali zašto mi je odobren stečaj,u biti oni su mogli imati,karikiram,5 mojih zadužnica i puštati jednu po jednu kako koju otplatim.
  10. Hvala na odgovoru.U tome i je poanta što je to jedno te isto potraživanje i po njihovom objašnjenju moje dugovanje prema njima se smanjuje za iznos na koji mi je proglašen stečaj.
  11. Pozdrav! Proglašen mi je jednostavni stečaj te je potraživanje B2 Kapitala prema meni obustavlja međutim oni pokreću novu ovrhu aktivirajući drugu zadužnicu za taj isti dug samo ovaj put preko HZMO a ne preko FINA-e kao prvi put.Moje pitanje je:mogu li oni to napraviti?P.S.Moj dug prema njima je bio veći od 20 000 kuna pa ipak sam imao uvjete za JPSP.Njihovo objašnjenje je da se stečaj odnosi na prvu zadužnicu.Hvala na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija