Jump to content

luka323

Korisnik
  • Broj objava

    17
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je luka323 objavio

  1. To se sve može provjeriti na Općinskom sudu? Informacija o doživotnom uzdržavanju npr?
  2. Hvala! Koji su mogući scenariji? U slučaju da nije bilo ostavinske, jel ima pravo na nasljedstvo? Ako nije bilo ostavinske, pretpostavljam da će biti obavještena o datumu održavanja.
  3. Suprugi je preminuo otac, s kojim nije bila u kontaktu zadnjih par godina, i od njenog rođenja ima drugu obitelj, ženu i dvoje djece. Otac je preminuo prošle godine, što smo mi saznali ovih dana. Ona nije pozvana na ostavinsku raspravu, nije informirana od strane polubrata i polusestre da joj je otac umro. Kako postupiti i saznati kada je bila ostavinska rasprava? Jel uopće bila ostavinska rasprava tj. jel moguće da je pokojni otac napisao oporuku i sve ostavio njenom polubrati i polusestri, te je li moguće te pobiti na sudu zbog toga što je ona nužni nasljednik? Sve informacije su dobrodošle, Hvala
  4. Jel mogu to platiti online bankarstvom? To je dovoljno, onda u sustavu automatski vide moja podatke?
  5. Pozdrav stigla je presuda, zanima me, dobio sam dvije uplatnice: jednu za sudske troškove i tamo piše iznos od 700kn i druga, prazna uplatnica. Pretpostavljam na tu drugu, praznu uplatnicu, uplatim 2/3 kazne? Zanima me, jel moram nekome poslati potvrdu ili je dovoljno da unesem podatke koji su na uplatnici: ime primatelja, poziv na broj i opis plaćanja. Jel moram u nalogu napisati svoje podatke ili nešto drugo?
  6. To će pretpostavljam, biti uskoro? Mogu samo nagađati kakva je kazna? Jel postoji uvjeti za žalbu na presudu, u slučaju da neće smanjiti kaznu koju je preporučila policija? U žalbi sam priznao krivnju te sam naveo da je to vjerojatno marihuana iz perioda kada sam prvi puta prekršajno kažnjen zbog posjedovanja. Spomenuo bi i da sam trenutno zaposlen, za razliku od kada sam pisao žalbu kada nisam imao ugovor o radu.
  7. Pozdrav dobio sam preko eGradjana poruku da je došlo do promjene na predmetu, no kada odem na ePredmet, piše da se održala nejavna sjednica vijeća. Što to znači? Ukratko, žalio sam se na kaznu prije cca godinu dana, još nisam dobio doma poštom nikakvu obavijest, na ePredmetu nema puno informacija, osim nekih dokumenata gdje se vidi da je moja žalba predana na sud, da je utvrđeno da je to marihuana itd.
  8. na eGrađanin sustavu piše da je predmet na Visokom prekršajnom sudu. Zašto nije na Opčinskom prekršajnom sudu kao i prvi puta?
  9. Ukratko, prodao sam auto i još nisam napravio odjavu. U međuvremenu je stigla kazna za prekoračenje brzine. Jel dovoljno da dostavim ugovor o kupoprodaji i navedem podatke osobe kojoj sam prodao auto, kao što me i traže?
  10. Jel moguće preko egradana potpisati da poziv za sud ili presuda dolazi doma isključivo preko e-maila? Vidim da postoji neka opcija ali nisam siguran kako to funkcionira.
  11. Dobio sam poziv da se moram javiti u policijsku postaju radi vlastoručnog potpisivanja prigovora. Jel moguće da me zovu zato što se nisam potpisao na prigovor? Ima moje ime, ali potpisa nema kada sam predavao prigovor.
  12. tj. ovo tu: Protiv ovog rješenja podnosim prigovor protiv izrečene novčane kazne u iznosu od 10000 kn (deset tisuća kuna) jer smatram da je prevelika s obzirom na financijsku situaciju u kojoj se nalazim. Trenutno sam ne zaposlen i živim s roditeljima. Prošle godine sam završio fakultet, zbog epidemiološke i teške ekonomske situacije nisam uspio pronaći posao te nemam nikakva redovna primanja. Jedini izvor financija su mi roditelji, prijavljen sam na burzu na kojoj nemam uvjete za dobivanje bilo kakve novčane naknade. Nakon što su me zaustavili policijski službenici prilikom pregleda vozila u pretincu sam učio nedozvoljen predmet te ga dragovoljno predao policijskom službeniku. Što se tiće marihuane koja je pronađena, na to sam potpuno zaboravio. Prošla kazna koju sam dobio je bila lječenje od marihuane. Redovno sam ispunjavao sve svoje obaveze, dolazio na razgovor kod psihologa te pratio sve upute koje su mi bile rečene. U prilogu na sudu voljan sam dostaviti nalaz sa lječenja u kojem je potvrda da šest mjeseci nisam konzumirao marihuanu, odnosno bio sam negativan na svim testovima koje sam imao obavezu napraviti. Predmet koji je pronađen kod mene je sigurno stariji od tog perioda te sam na njegau potpunosti zaboravio. Nakon završenog testiranja nisam konzumirao marihuanu jer shvaćam ozbiljnost ovog prekršaja. Slažem se i svjestan sam da nisam smio dopustiti takav prekršaj i propust, odnosno takvu vrstu nemara i nepažnje. Napomenuo bih i to da nikada nisam bio u nikakvom drugom prekršaju i da do sada nisam nikada bio kažnjavan po niti jednoj drugoj osnovi (predlažem na uvid prekršajne evidencije Suda). Ovaj događaj ću svakako shvatiti kao lekciju za buduće razdoblje, te obećajem da isti prekršaj više neću ponoviti. Priznajem da je ovaj postupak djelovao na mene te mi više neće pasti na pamet da napravim takav nepromišljen potez.
  13. jel ovo dobar primjer žalbe s obzirom da sam već jednom uhvaćen? Da ubacim da sam uspješno obavio prvu prekršajnu mjeru a to je bilo testiranje na mokraću ili da to ne stavljam u žalbu?
  14. i da koristim ovaj predložak ? ako dobro vidim, to je za prekršaje kojima je kazna iznad 2000 kn.
  15. to su i policajci rekli. nego, kako da budem siguran da poštar isključivo meni u ruke da poštu a ne tati kao i prvi puta? da mu kažem prije da me nazove ili kako?
  16. Pozdrav Isprike unaprijed ako postoji već ova tema. Ukratko, prije godinu dana sam osuđen na liječenje od ovisnosti (čitaj: razgovori te testiranje na mokraću; na to sam odlazio redovno te sam s time dobro prošao) Opet me policajac uhvatio s 0,5 grama koje sam dobrovoljno predao te piše da je kazna sada 10 000kn + 500kn troškova. Imam još 5 radnih dana za podnositi žalbu. Kakve su šanse za smanjenjem novčane kazne s obzirom da sam nezaposlen i nedavno završio fakultet? Bonus: život s roditeljima koji su jako netolerantni prema tome te nije najugodnija situacija. Ovo je možda tema za drugi forum ali slobodno bi i oko toga došlo savjeti.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija