Jump to content

-16kg

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je -16kg objavio

  1. ne vidim gdje se u tom članku, stavak navedeni navodi obveza postavljanja table s vanjske strane, npr. zgrade/objekta sjedišta, kao niti dimenzije, a niti nekakve prekršajne odredbe za to... je li dovoljno jednostavno na poštanski sandučić u obliku nekakve plastifikacije postaviti sve potrebne podatke poduzeća?
  2. Pozdrav svima. Jedno pitanje - jedna osoba mi je rekla da nakon osnutka poduzeća, j.d.o.o.-a da sam dužan prema Zakonu o trgovačkim društvima (?) na adresi sjedišta navedenog poslovnog subjekta istaknuti nekakvu tablu sa osnovnim informacijama poduzeća? To je istina ili nije istina, obzirom da nikada nisam to vidio da itko ima na zidu, osim sandučića? Koje su sankcije, odnosno postoje li kakve novčane kazne za nepostavljanje iste? Hvala!
  3. Poštovani kolege, Obzirom da imam problem pri prijavi određenog stručnog ispita, a u postupku sam otvaranja svog poslovnog subjekta uz dobivene poticaje od strane HZZ-a, djelatnostima kojima ću se baviti, odnosno - usluge koje ću pružati su tehničkog usmjerenja, VŠS/VSS struke (uz određena ovlaštenja MRMS-a i MUP-a). Hoće li postojati kakva zapreka da me knjigovođa ugovorom prijavi kao stvarna stručna sprema VSS, a tražena stručna sprema SSS tehničkog smjera i to sve kako bih za dvije godine mogao dokazati trećem Ministarstvu da sam zapravo sam kod sebe provodio te određene poslove i za to stekao potrebno iskustvo? Napominjem da su djelatnosti usko povezane, srodne i da bih uz VSS usluge koje ću pružati, mogao pružati i usluge koje mi zapravo i dopušta moja određena SSS struka? Nadam se da sam uspio objasniti u čemu je problem, a Vas molim najljubaznije za pomoć?
  4. Cijenjeni kolege, Od 2014. do 2015. godine odradio sam stručno osposobljavanje, Od 2015. do 2016. godine odradio sam rad i nakon stručnog osposobljavanja gdje je RH plaćala doprinose BRUTTO II umjesto poslodavca. I kao stvarna i kao potrebna stručna sprema u ERPS obrascu u tih 24 mjeseci rada za tog poslodavca stoji VŠS u oba stupca. Želim prijaviti stručni ispit iz graditeljstva pri MGIPU i pri čemu mi tajnica osporava uvjete, odnosno pravo (koje imam) na polaganje tog stručnog ispita i to prema srednjoškolskom obrazovanju SSS - tehničar struke. Odnosno, imam sve potrebne dokaze - svjedodžbu srednje škole, poslodavac je registriran u sudskom registru za obavljanje tih poslova i potvrdom su mi potvrdili da sam poslove obavljao u vremenskom intervalu u trajanju od 24 mjeseca, koliko MGIPU najmanje zahtjeva. Problem je u tome što ERPS obrazac nije moguće izmijeniti, ozbirom da sam ja stvarno bio prijavljen kao VŠS, ali - poslove koje sam obavljao jednako se "kose" i "podudaraju", odnosno nadopunjuju s mojom SSS strukom. Poslodavac ne može izmijeniti ERPS obrazac jer su ugovori išli preko HZZ-a, a ne direktno preko mog prošlog poslodavca. Osjećam se oštećeno/zakinuto, odnosno nije pravedno da zbog takve jedne stavke (a sve prethodne sam dokazao), nemam pravo polaganja navedenog ispita. Eventualno što mi ostaje, jeste kontaktiranje HZZ-a i izdavanje potvrde da sam uz VŠS poslove na koje sam bio prijavljen u tom stručnom osposobljavanju i radu nakon stručnog osposobljavanja jednako tako obavljao i te poslove u SSS tehničkoj struci. Što napraviti i kome se žaliti na odluku? Komisiji? Obzirom da je sva korenspodencija išla preko telefona, želim pripremiti pisani dopis (u svrhu prijave tog ispita) i pričekati odbijajuće Rješenje i potom se žaliti na odluku? Što preporučujete?
  5. Molim Vas za vaš najbolji savjet, prijedlog, sugestiju - riječ je o Uvjetima za prijavljivanje jednog stručnog ispita koji mi je nužan za obavljanje poslova i ukratko - imam sve tražene uvjete, ali problem mi je to "dokazati". Dakle, određeno Ministarstvo traži Potvrdu poslodavca ili Ugovor o radu u kojem je razvidno da sam neke točno određene poslove tehničke struke obavljao. Ozbirom da sam kod tih poslodavaca radio više godina unazad, i nisam u apsolutno nikakvom kontaktu s njima - iskreno, sumnjam da bi mi na zamolbu uopće takve potvrde izdali - da sam kod njih radio specifične radne zadatke u trajanju od najmanje dvije godine - koliko je ujedno potrebno da prijavim takav stručni ispit. Ono što mogu napraviti je - potruditi se i naći Ugovore o radu koje sam imao s poslodavcima, ali ni to neće previše dokazati, isto tako HZMO ispit, eventualno što mogu priložiti je CV - koji, moramo priznati, i nije baš neko sredstvo dokaza niti to predstavlja, kao i neku samostalnu izjavu - potvrdu u kojoj ja prilažem ovo sve gore navedeno do čega se mogu "dokopati" i tvrditi/zasupati interese pravo polaganja na takav ispit - ili još bolje, Ministarstvu dati prijedlog, ukoliko postoji takva sumnja, da moje bivše poslodavce kontaktira u svrhu kontrole. Što napraviti? Dakle, sve uvjete, i više od toga imam, ali jednostavno ne mogu doći do sredstva dokaza, obzirom da s bivšim poslodavcima nisam uopće u nikakvom kontaktu. Hvala.
  6. ruby, slažem se. ali ja bi prvo išao razgovorom -> prvo sa učiteljem viditi u čemu je problem -> onda sa razrednikom -> onda pedagog -> ravnatelj -> tek na kraju prosvjetnoj inspekciji (dakle, hijerajhijski, prvo najnižom instancom prema višoj), ovo je očito problem koji se pojavljuje godinama i standardno kod nas "nitko ništa ne može"
  7. Pozdrav svima. Potrebna mi je pravna pomoć - savjeti i prijedlozi kako postupiti. Naime, učitelj u osnovnoškolskoj ustanovi određenog jezika ne odrađuje adekvatno svoj posao, točnije rečeno - on uopće ne radi svoj posao (dakle; nikako). I to u smislu da redovito održava satove, ali djecu ništa ne na(uči), gledaju filmiće na Youtube-u, zezaju se, bez kontrole na tim nastavnim satovima u školi. Razina znanja djeteta tog određenog jezika bi trebala biti već na nekakvom nivou - prosjeku, međutim, to znanje je na razini vrtićke dobi. Obzirom da je ovo zaista non-sense situacija (jer da Vi ili ja "zabušavamo" na radnom mjestu, nas bi direktor ispedalirao kroz tjedan do maksimalno dva iz poduzeća), što preporučujete - što je najbolje učiniti?
  8. hvala željac! navedeno, nikako, baš nikako nije ostvarivo prije te 14.-te godine? ona je prijelomna?
  9. Pozdrav, imam pitanje - molim da mi se dodatno pojasni pošto stvar razumijem samo načelno - kada dijete napuni 14 godina starosne dobi, odnosno završni osnovnoškolsko obrazovanje, tada samovoljno može reći kod kojeg roditelja će ono živiti - odnosno citiram kako sam čuo od CZSS: "tada se i dijete sluša što ima za reći" - je li to i u kolikoj mjeri istinita tvrdnja te na koji način se ostvaruje/odnosno, koliko je to moguće? Je li zaista ako dijete kaže; "neću više stanovati s majkom, idem kod oca", a pritom ima 14 godina - je li to onda zaista "to", odlučujuće? Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija