Jump to content

Lilo12

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, suprug me lažno prijavio za obiteljsko nasilje te je pokrenut sud, također je kasnije pokrenut sud za promjenu rasporeda viđanja jer želi da djeca samnom provode manje vremena. Iako on nema dokaza ni svjedoka da je postojalo fizičko nasilje za koje me optužuje, mislim da je to pokrenuo kako bi dobio rješenje da djeca samnom provode manje vremena jer mi je rečeno da će biti donešen raspored kakav on predloži jer se protiv mene vodi postupak, bez obzira je li takav raspored na štetu djece. Postoji li mogućnost preko postojećeg sudskog postupka tražiti psihologijsko testiranje jer sam sigurna da se radi o psihički nestabilnoj osobi sklonoj manipuliranju i lažima, ako postoji kako u praksi doći do takvog testiranja?
  2. Poštovani, kako se bivši ja ne možemo dogovooriti vezano za isplatu netko će biti primoren pokrenuti sudski postupak. Ljubazno Vas molim da mi pojasnite navedenu zastaru od 3 godine, od kada se ona računa? Od trenutka kada biši pokrene postupak za bračnu stečevinu ili imam 3 godine po otplati kredita? Zahvaljujem Vam.
  3. U redu shvatila sam. Jedna opcija je da on traži pola stana te u tom slučaju ja mogu tražiti otplatu polovice preostalog kredita. Druga opcija je da se dogovorimo i isplatim mu samo dio koji je on uložio u kredit - u toj opciji imam li ja pravo potraživati od njega polovicu preostalog kredita. Treća opcija je da on ne traži ništa - imam li u toj opciji pravo tražiti isplatu kredita? I zanima me što ako sin odluči promijeniti adresu i živjeti s ocem? Ja nemam ništa protiv toga i što je stariji privrženiji je ocu što smatram normalnim. Gubim li u tom slučaju pravo na potraživanje otplate preostalog dijela kredita od oca? Iskreno nije mi jasno zašto bi otac trebao otplaćivati dio kredita - zato što je ostvario pravo na pola stana ili zato što dijete živi na toj adresi? Mislim da sam iznesla sve opcije i voljela bih biti pripremljena. Zahvaljujem Vam na odgovorima i uloženome trudu.
  4. Ako sam dobro shvatila, najprije bi trebala njemu isplatiti pola stana, a nakon što otplatim stan imam pravo taj dio tražiti natrag? Ili imam pravo tražiti pola od njegovog dijela? Dakle ispadne 1/4??
  5. Poštovani, Bila sam u izvanbračnoj zajednici te sa bivšim imam sina. Skrbništvo je zajedničko, a dok smo živjeli svi zajedno kupila sam stan na kredit. Dok je bivši živoo s nama zajedno smo otplaćivali kredit i režije. Zanima me smatra li se moj stan (ja sam jedina vlasnica) kao bračna stečevina i ima li on pravo tražili isplatu? Postoji li nekakav rok zastare za njegou isplatu, ako ne traži u određenem roku? Također me zanima mogu li ja tražiti da otac otplaćuje dio kredita jer sin živi samnom, na mojoj adresi? Srdačan pozdrav
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija