Jump to content

JosipaL

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. U firmi mu skidaju sa plaće trećinu koju uplaćuju na blokirani a ostatatak na zaštićeni. Na blokirani sjeda cca 1400 kn. Za alimentaciju mu skinu 1100 kn za redovnu ratu a ovih 300 kn mu stoji na tom blokiranom računu i ne ide nigdje jer nema druge blokade.
  2. Pozdrav, Imam pitanje vezano za ovrhe. Objasniti ću vam onako kako mi je kolega ispričao i nisam ga znala savjetovati. Naime, prošle godine mu je nastupila blokada računa zbog 3 neplaćene alimentacije i to je odavno otplatio ali u riješenju o ovrsi mu piše da je blokiran za dug i trajno radi redovnih mjesečnih uplata. To je ok, ide sve redovnim putem ali isto tako imao je i blokadu od pbz-a radi minusa koje nije podmirio..i to je otplatio prošli mjesec kada mu je sjela plaća. Danas je dobio plaću i skinulo mu se za alimentaciju redovna rata i onaj višak novaca do trećine mu stoji na blokiranom računu. Išao je u banku podići taj višak ali mu ne daju i kažu da dok god je u blokadi te novce ne može dobiti. Da li je moguće da dobije taj dio novaca što nikuda ne ide ili će stvarno narednih 10 godina tako skupljati dok mu se račun ne odblokira jer dugova nema nikakvih osim te trajne blokade zbog alimentacije koje idu kao redovne rate. Bivša mu ne želi maknuti blokadu jer on ne želi potpisati neki papir da ona sama odlučuje o djetetu.
  3. Naime,jučer sam zaprimila riješenje o ovrsi i poslala bih prigovor e sad prije nego ga napišem potrebna mi je informacija za koju se nadam da netko od vas zna odgovor. Vjerovnik je netinfo koji se vodi kao tvrtka za informiranje te kupnjom njihovog paketa imaš pravo na zajam. 1. Ako želiš kupiti uslugu informiranja moraš se registrirati. Traže sve podatke skupa sa prometom po tekućem računu što mi je potpuno nejasno zašto! 2. Kupnjom usluge možeš a i nemoraš uzeti zajam. 3. Pr. na zajam od 4000 kn plaćaš 960 kn usluge informiranja koje ti oni šalju 6 ili 7 puta u tih mjesec dana. A sada najzanimljiviji dio...to informiranje su ni manje ni više nego prepiske banaka PBZ, OTP i dr...znači oni prekopiraju tekst sa stranice banke i ispod još stave direktan link od stranice banke. E sad najvažnije od svega je što mi je u telefonskom razgovoru djelatnik te tvrtke potvrdio da su to informacije koje su zapravo besplatne a oni ih naplaćuju. Sad vi meni recite da li je to dozvoljeno jer bih u prigovoru zapravo navela da naplaćuju javno dostupne usluge itd..te da su to zapravo zapakirali u kamate. Oprostite na dugačkom postu
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija