Jump to content

tinčec29

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je tinčec29 objavio

  1. U slucaju kada Tvrtka kupi nekretninu preko drazbe, moze li vlasnik te iste Tvrtke kupiti nekretninu kao fizicka osoba? Ako da, mozete molim Vas uputiti na sve (ili barem one osnove, najznacajnije) zakone/rokove koje je u tom slucaju potrebno slijediti kako ne bi doslo do komplikacija? Hvala!
  2. Trenutacno je nadmetanje u tijeku za nekretninu koja se prodaje u ovrsnom postupku. U slucaju da postoji dva ili vise uplatitelja jamcevine, kada najkasnije moramo uplatiti iznos drazbenog korako kako bi osugirali da nekretnina bude nasa? Kako zapravo izgleda taj zadnji dan/sati za nadmetanje? Hvala!
  3. Pozdrav, molila bih pomoc oko sljedeceg: Osoba (Hrvat) je zaposlena u Njemackoj na puno radno vrijeme. Paralelno ima otvorenu tvrtku u Hrvatskoj te je Vlasnik/Direktor a samim time i Clan uprave trg. drustva. Nije zaposlen u HR firmi. Koje papire je potrebno ishoditi Poreznoj upravi/Mirovinskom, kako bi osoba bila razrjesena placanja doprinosa za mirovinsko i zdravstveno osiguranje u Hrvatskoj? Traze potvrdu A1 no nitko ne zeli (ili ne zna) izdati. Kome se treba tocno obratiti? Molim pomoc ili bilo kakav savjet. Hvala!
  4. Pozdrav, Zanima me sljedece: 1. Mora li vlasnik i direktor firme biti zaposlen u toj istoj firmi? Hvala!
  5. 1. Jesu li hrvatskim zakonom dozvoljene izravne novčane donacije/darovi građana jednih drugima bilo kao pomoć u teškim životnim situacijama ili općenito kao dobrovoljan dar? 2. Smatraju li se takvi novčani darovi dohotkom ili je to neka druga kategorija primitaka? 3. Moraju li se takvi primici oporezivati, odnosno, je li hrvatskim zakonom ograničena svota novaca koju fizička osoba može primiti od drugih fizičkih osoba kao novčani dar/donaciju, bez da se ta svota oporezuje? Ako da, koliko ona iznosi te koliki je porez na novčane darove od drugih fizičkih osoba na iznose veće od te svote? 4. Koliki je porez na novčane darove/donacije od drugih fizičkih osoba općenito – u slučaju da ta granica (do koje se darovani novac ne oporezuje) ne postoji? 5. Na koji način te kada, se ti primici prijavljuju poreznoj upravi?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija