Jump to content

tomislav1122

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Dobio sam on građandskog suda poziv koji kaže Marko Markić i Darko Markic vlasnici poslovnog (isprave temeljem kojih bi se mogao upisati u zemljišne knjige kao njihovo vlasništvo - isprave kojima dokazuje stjecanje vlasništva navedenog poslovnog prostora i to sa slijedom stjecanja od prvog nositelja knjižnog prava do navedenog predmnijevanog vlasnika s obzirom da spisu prileže u običnoj preslici ugovor o kupoprodaji nekretnine od 23.5.2010 i rješenje o nasljeđivanju iza pok. Tate Markića od 15. siječnja 2019. Radi se prostoru koji smo naslijedili od oca. Imamo kupoprodajni ugovor i rješenje o nasljeđivanju, ali nemamo slijed stjecanja od prvog nositelja knjižnog prava do navedenog predmnijevanog vlasnika. Bili smo u Gruntovnici i trgovačkom sudu i nije bilo pomoći u vezi slijeda vlasnika. Poziv za ročište je za tjedan dana. Što bi savjetovali dalje? Dali je ugovor o kupoprodaji i rješenje o nasljedivanju dovoljan?
  2. Poštovani, baka(preminula) je imala deviznu štednju u Vukovarskoj banci koja je propala, koju je otac naslijedio i nikad nije preuzeo. Otac je također preminuo tako da bismo tu štednju trebali preuzet moj brat i ja. Dali narodna banka pokriva propalu Vukovarsku banku? Bilo kakve informacije o tome kako riješiti ovo su dobrodošle
  3. Evo, imam pitanje pa da izvadim temu iz groba, Na svojim snimkama deložacije on se poziva na članak 34 ustava republike Hrvatske koji glasi ''Dom je nepovrediv'' i tvrdi da zato što je to DOM deložiranog, a ne NEKRETNINA, i pošto deložirani nema gdje drugdje ići da banka nema prava mu oduzimati stan. Općenito što to znači ''dom je nepovrediv'' i kada se to može negdje primjenit ili to samo tamo bezveze piše? Bankar deložiranoj osobi kaže ''htio sam vam platit smještaj'' što to točno znači, koliko dugo bi mu platio smještaj, i kakav bi to smještaj bio i gdje?
  4. Nasljedio sam poslovni prostor od pokojnog oca. To je bio caffee bar koji je moj otac preuredio u stan, sasvim solidan, čist stan sa kupaonom i kuhinjom 45m². Nalazi se u Zagrebu na Savici. U papirima je taj ''stan'' ubiti poslovni prostor. Mene zanima dali ja smijem iznajmljivat taj poslovni prostor kao stan u kojem se živi? Koja je procedura mijenjanja poslovnog prostora u stan što se papira tiče?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija