Jump to content

VolimPravdu

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je VolimPravdu objavio

  1. Sad vidim ovaj drugi post. Ne morate sestru uopce pustati u kucu koliko mi se cini, a verbalne napade i nasilne upade u dom mozete prijaviti policiji.
  2. Treba naglasiti kako se suglasnost u pravnom kontekstu jedne presude spominje ondje gdje se pravno i zahtijeva.
  3. Nije istina, provjerite ostale citirane slucajeve pred Europskim sudom za ljudska prava, nije prvi slucaj, samo prvi iz Hrvatske.
  4. I u slucaju po kojem je donesena ova presuda su djeca zivjela s bakom i djedom,otac je cak bio i odsutan jedno vrijeme.Procitajte cijelu presudu pa cete vidjeti koliko je to znacajna presuda za prava roditelja. Baka i djed su na nizem stupnju vaznosti, a na kraju je ionako do roditelja hoce li moci vidati dijete ili ne.
  5. Pa bilo je po novinama i forumima protiv volje roditelja, da ne prepricavam skoro takvo i vlastito iskustvo, a sto se tice alimentacija, to je odvojeno pitanje, meni ovako osobno to nije razumno da oni mogu doci u takvu situaciju i vrlo vjerojatno postoji nesto sto bi i to dovelo u pitanje.
  6. Dakle, svaki put kad ne da dijete po presudi zvati policiju da evidentira krsenje presude i da se napravi zapisnik. Inzistirajte. Onda mozete podnijeti kaznenu prijavu Dorhu na osnovi tih zapisnika. Dalje, pismeno sve navesti Centru svaki put kad se krsi presuda. Posaljite im mail svaki put, pazite da pisete samo konkretne stvari, kratko i jasno. Da majka ne dobije zatvorsku kaznu zbog uvjetne i ponovljenih kaznenih djela, pokusajte ju urazumiti s objasnjenjem sto cete sve morati poduzeti i koje su moguce posljedice za nju i stres za dijete. Prva uvjetna presuda bi mogla biti dovoljna za trazenje skrbnistva, osim ako majka nema dokaze protiv vas. I uvijek je dobro otici posavjetovati se s odvjetnikom.
  7. Skupite sve dokumente sto imate i odite odvjetniku po savjet. Pokrenite tuzbu za izmjenu prebivalista djeteta s obzirom da je on nesuglasan i to sto prije jer to sve dugo traje. Czss moze i ne mora biti na vasoj strani, a kod njih cete morati proci obvezno savjetovanje. Dobro je da znaju da imate odvjetnika. Ne morate cekati potez oca djeteta.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija