Jump to content

Miro_87

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. pozdrav, ako je za polovicu stana podignut kredit preko APN-a je li ta polovica bračna stečevina? i gleda li se korisnik kredita i upisani vlasnik ili? druga polovica je nasljeđena i za taj dio mi je jasno da nije bračna stečevina.
  2. Pozdrav, Slično pitanje, planiram susjedima u zgradi,stan iznad uputiti pristojno pismo, te ih zamoliti na lijep način da se stišaju. Priložio bih im par videa (usb stick) kako se oni čuju kod nas. Imam teoriju da nisu svjestni kolko se čuju ili ne mare al to nije bit.Zanima me mogu li me tužiti za neovlašteno snimanje ili nešto? Da ponovim snimak je u mom stanu, dok zvuk dopire od njih.Lp
  3. Hvala za odgovor, najviše me zanimao ovaj dio ako traženi dio kredita ne odgovara njihovoj procjeni. To ću valjda morati vidjeti sa bankama.
  4. Prema naslovu u temi ću pisati ovdje: Pokušati ću objasniti situaciju u kojoj se nalazimo i kasnije postaviti pitanja pa ako netko ima iskustva ili je bio u sličnoj situaciju neka slobodno komentira. Naime, supruga i ja, odnosno ona je u prilici otkupiti polovicu stana od svog strica. Njen otac će polovicu svog stana darovati kćeri (mojoj supruzi). E sada dolazi zanimljivi dio. Baka, vlasnica stana leži nepokretna u domu. Suprugin otac plaća dio smještaja već godinama. Svi, baka, stric i otac su usmeno suglasni da supruga i ja otkupimo polovicu te uselimo u stan. Također, svi su suglasni da bi polovica trebala biti umanjena za novac koji je suprugin otac otplaćivao za smještaj u domu. Provjerom stanja na tržištu procijenili smo da bi stan mogao koštati 1.000.000 kn. u tom slučaju 500 000 je očeva polovica dok, bi strikina bila umanjena za 150 000 (stric suglasan) te bi iznosila 350 000 kn, napominjem svi su usmeno suglasni sa pričom i brojkama. Dakle, supruga i ja bi trebali isplatiti striku 350 000 kn. E sada dolazimo do pitanja. Nadam se da ću postavljati prava: · Kako cijelu priču najbezbolnije realizirati ? · Pretpostavljam da se mudro i pravno zaštiti bez obzira na usmene suglasnosti, kako? · Je li moguće dići stambeni kredit, tih 350.000 kn? zar banke ne daju neku svoju procjenu pa šta je sa razlikom (150.000 kn) · Je li s ovom pričom moguće sudjelovati na nekom od slijedećih subvencija apn kredita? · Ili možda skuplja opcija sa nenamjenskim? Eto, nadam se da sam bio jasan. Hvala unaprijed.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija