Jump to content

Sljivic

Korisnik
  • Broj objava

    18
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Sljivic objavio

  1. Poštovanje, Imam jedno pitanje ako je netko od vas upućen. Moj djed je nažalost preminuo i bio je korisnik starosne mirovine , tu njegovu mirovinu mogu ostvariti i djeca osobe sa invaliditetom, moj otac ima 43 g . Te ima rješenje da je osoba sa invaliditetom sa preostalom radnom sposobnošću a moj djed ga je uzdržavao do svoje smrti. Dali on kao njegovo dijete ostvaruje pravo na obiteljsku mirovinu? Unaprijed hvala
  2. Nezam dali ste do sada aplicirali, ali na temelju ovoga što ste naveli trebali bi dobiti bez problema
  3. Mislim da ne postoji takva mogućnost u vašem slučaju jedino ako ste vi sami Hrvat po narodnosti.
  4. Ne, ako vi niste Hrvatica i nemate dokaze o izjašnjavanju
  5. Dok ne dobiješ obvezni prekršajni nalog nema potrebe za razmišljanje o tome. Prolazak kroz crveno je teži prekršaj ali nećeš ostati bez vozačke ako nisi prije kažnjavan. Ako dobiješ PN piši prigovor i traži smanjenje kazne na temelju olakotnih okolnosti ako ih imaš. Pozdrav,
  6. Poštovanje, Naime imam ovrhu još iz davne 2003 godine od strane ovrhovoditelja A1 Hrvatska nekadašnji Vipnet doo. Prije godinu dana sam sudu podnio podnesak zastare i priložio očevidnik neizvršenih osnova za plaćanje u kojem već godinama stoji da nisam ništa dužan. Uredno imam bankovni račun i ništa mi se ne pljeni. Jučer sam dobio rješenje suda da se ovrha obustavlja prema članku 72. ovršnog zakona budući da ovrhovoditelj nije pokrenuo radnju u postupku kroz jednu godinu. Znači li to da je postupak završen u cjelosti i ovrhovoditelju je dalje onemogućeno bilo kakvo postupanje? Unaprijed hvala
  7. Pozdrav, Jedno pitanje. Naime, dobio sam klasičnu obavjest o prekršaju od policije da sam parkirao na mjesto za invalide. Čl.82 točka 13, Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Parkiranje je naime trajalo manje od tri minute pa se ne može nazvati ni parkiranje. Moje pitanje glasi, dali mogu kada pošaljem podatke o vozaču a nakon dobivanja prekršajnog naloga pisati žalbu na gornju osnovu ili molbu da mi izdaju pisano upozorenje iz razloga što prethodno nikad nisam kažnjavan ni prekršajno ni kazneno? Unaprijed zahvaljujem
  8. Oprosti nisam stručan baš ali ako živiš u Njemačkoj i ne namjeravaš se vraćati pusti taj dug da ide svojim tokom, nemogu ti ga naplatiti u Njemačkij. Pa ga nemoraš ni platiti..
  9. Pozdrav, Broj rješenja je od općinskog suda tada je kolko znam samo sud i radio ovrhe. Hvala na odgovoru.
  10. Poštovani, Evo jedno pitanje za vas koji se razumijete u ovrhe. Naime imao sam još 2001 godine jednu ovrhu od tadašnjeg hpt-a danas hrvatski telekom, s obzirom da bi dug odavno već trebao biti u zastari, otišao sam u finu gdje su mi kazali da te ovrhe po njihovim očevidnicima nema i dali mi " očevidnik neizvršenih osnova za plaćanje" na kojem stoje nule da nisam ništa dužan. Iskopao sam nekako broj rješenja o ovrsi ali sami otpravak tog rješenja nemam , pa sam s tim brojen napisao prije godinu dana općinsko sudu jedan poziv na zastaru i od tada nemam nikakav odgovor. Dali neko zna je sam li nešto krivo uradio? , mogu li oni u sudu taj moj podnesak baciti i neodgovoriti mi?
  11. Pravomoćna ovršna isprava je postala 2005 godine , rješenjem o ovrsi. A 2018 godine sam dobio pismo da je fina izvjestila sud da je odustala od naplate. Čak su mi jednom poslali pismo da provedu stečaj nad mojom imovinom, naravno nisam dao nikakav odgovor. To je sve tako stalo, dok nisam prije mjesec dana bio u fini i rekli mi da je ta ovrha još aktivna. Samo jednom sam prije par godina imao na hrvatski račun uplaćeno nekih 500kn i to su skinili. ali budući da sam imao još jednu ovrhu ( koja je sad namirena) , zanima me dali su tad tih 500kn djelila dva vjerovnika po pola na dvije ovrhe ili je uzela sve jedna.
  12. Poštovanje, Imam dug od 2000 kn, iz 2005 godine od Vip-a, danas A1. Oni su tada pokrenuli ovrhu i sud je donio pravomoćno rješenje. Kasnije je taj dug bio i na Fini. Ja dugo nisam bio.u Hrvatskoj i neznam što je točno s tim dugom. Ali sam od agencije za naplatu potraživanja dobio pismo na staru adresu, da im se javim u vezi tog duga. Sad me zanima dali ja mogu dati podnesak sudu i pozvati se na zastaru ,opća zastara je 10 godina, a prošlo je 16 godina. Pozdrav svima!
  13. Državljanstvo može tražiti nakon 5 godina boravka, i pritom se ne mora odricati svog državljanstva. Tako kad joj bude odobren stalni, mora pričekati još jednu godinu do državljanstva. Vi sa službenicom iz upravnih poslova nemate šta posebno razgovarati donesete ispunjen obrazac i popratnu dokumentaciju ona onda to prosljeđiva u Zagreb, službu za strance. Ako ona to odbije onda se obratite načelniku postaje ili toj službi..
  14. Nisu dugotrajno boravište I stalni boravak isto, u zakonu o hrvatskom državljanstvu piše da će se strancu koji je u braku sa hrvatskim državljaninom odobriti državljanstvo uz prepostavke da ima stalni boravak. Po pitanju prava i jedan i drugi boravak su isti stranac ima pravo na rad, školovanje, zamozapošljavanje, socijalnu skrb... Ali po pitanju državljanstva nije isto. Isto treba napomenuti da vaša supruga po novom zakonu ne mora više dokazivati sredstva za uzdržavanje, što je prije bio znatan problem. Vi se možete žaliti na postupanje policijskog službenika, I to nemože ni u kom smislu utjecat na vaš zahtjev.
  15. Poštovani, Naime državljanka sam BIH već 20 godina živim u Rh i imala sam 8 godina braka sa hr državljaninom koji je umro prošle godine. Dosta puta sam pokretala zahtjev za stalni boravak ali mi je svaki put odbijen jel nisam imala dovoljno novca za uzdržavanje, sad sam predala za državljanstvo i dobila poziv da dam izjavu, zna li netko možda o čemu se radi i dali će sada konačno moj status bit rješen? Unaprijed hvala
  16. Samim time što ste se odrekli u korist braće, to je sad njihova imovina. Mogu je vama jedino darovati , I vi na darovni ugovor plaćate porez koji varira sve ovisi o vrijednosti nekretnina , Ali to je klasični porez koji plaćamo svi koji dobivamo, kupujemo nekretnine u hr.
  17. Poštovanje, Jedno pitanje Budući da sam zbog različitih stanja,bolesti.. Nesposobna za rad, tražila sam u centru za socijalni rad da mi se prizna doplatak za tuđu pomoć i njegu jel za isti ispunjavam uvijete , samac sam , imam prihode manje od 1250 kn , te bi mogla ostvariti barem 420 kn doplatka. Ali mi je gospođa u centru rekla da nemogu jel moj muž ima velike prihode, ja naime sa svojim mužem ne živim u zajedničkom kućanstvu 20 godina, niti smo na istoj adresi prijavljeni. Trebali bi se gledati članovi kućanstva a ne tko je sa kim u braku,ili se možda varam?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija