Jump to content

Marcela13

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Marcela13 objavio

  1. Pozdrav! Prijavila sam se na javni natječaj za prijem kandidata za časnike u vojsci. U slučaju da prođem testiranje, trebala bih ići na dobrovoljno služenje skraćenog vojnog roka idući mjesec i odmah nakon toga na obuku za časnike koja traje 10 mjeseci, nakon čega bih se zaposlila u vojsci. Problem je u tome što ja trenutno radim u jednoj firmi i morala bih dati otkaz i odraditi otkazni rok, a ne znam hoće li biti dovoljno vremena za to. Tu sam radila prvo 5 mjeseci i 28 dana na ugovoru na određeno (probni rok) i nakon toga su me zaposlili na neodređeno (taj ugovor je sklopljen prije 11 mjeseci). Zanima me gleda li se to sad kao da radim kod ovog poslodavca godinu i 5 mjeseci (sveukupno)? U tom slučaju bi mi otkazni rok bio 1 mjesec. Ili se gleda samo zadnji ugovor koji je i trenutno na snazi, ovaj na neodređeno, nakon probnog roka? Po njemu radim "samo" 11 mjeseci, što bi mi skratilo otkazni rok na 2 tjedna. Kako god bilo, za slučaj da ne stignem odraditi otkazni rok, mogu li dati izvanredni otkaz? Bi li se to smatralo opravdanim razlogom? Ovo mi je zadnja šansa da upadnem u vojsku jer imam 30 godina, što je gornja dobna granica, a takvi natječaji izlaze jednom godišnje. I ne mogu dogovoriti s novim poslodavcem (vojskom) da sve te korake odradim nekad kasnije (nakon odrađivanja otkaznog roka) jer to nije moguće.
  2. Ne, samo bismo ju prijavili. Prebivat ce u istom gradu, ali na drugoj adresi gdje se nema mogucnosti prijaviti jer je podstanar.
  3. Postovani, Zanima me sljedece: Ako netko prijavi prebivaliste kod mene, na adresi moje nekretnine, hocu li ja zbog toga imati kakvih dodatnih odgovornosti, prema toj osobi ili nekoj trecoj strani, tj. sto to znaci za mene? Hvala unaprijed, lijep pozdrav Marcela
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija