Jump to content

malek

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

125 pregleda profila
  1. Postovani, Potreban mi je hitan savjet. Imovinska rasprava se desila prije 10 mjeseci i odgodjena je da bi se dostavile adrese svih koji su navedeni u zapisniku kao potencijalni nasljednici. Posto se vecina navodno nalazi vani itd, kao i nasa namjera da podnesemo zalbu ako odluka bude prema zapisniku iz rasprave , Izuzece iz nasljedja itd) Treba nam jos vremena da sve ovo uradimo. Notar je nazvao nas da dodjemo da potpisemo za onaj dio koji bi bio nama dodjeljen. Mi smo odbili jer smo ocekivali da bude rasprava. Notar je rekao da ce onda poslati pismo , koje moramo potpisati. Ne zeli nikakvu odgodu. Potpuno smo zbunjeni sto raditi . Sta ako primimo pismo , sta se onda desava . I kakva je nasa mogucnost da ulozimo zalbu kad ne znamo kakva je odluka ( koliko nasljednika , nacin podjele itd) MOLIM VAS za savjet sto raditi. Unaprijed mnogo hvala.
  2. hvala mnogo. Oprostite samo jos ovo. Posto se ceka druga ostavinska rasprava kod notara, ( jer je dato vrijeme za dostavu svih adresa i dodatni pravni savjet ), kome i kada je najbolje prijaviti usmeni testament. Hvala unaprijed!
  3. Molim za savjet. naknadno smo utvrdili da postije svedoci usmenog testamenta koji je dat u toku ove krize sa koronom 2 dana prije smrti ostavioca. Zbog ogranicenih kontakata i lockdowna postojanje umenog testamenta nije prijavljeno u zakonskom roku. Ostavinska rasprava treba da se desi uskoro , posto je prva prekinuta . Ako je moguce sto uraditi? Hvala
  4. puno hvala na komentaru, Ovaj savjet dat od odvjetnika koji je dugo godina bio i sudija ali nazalost nisam bio prisutan i mislim da je nije pitan za obrazlozenje. Ako samo mogu jos da pojasnim : 1. kad kazem 'djeca' od polubrata , oni su odrasli, ozenjeni ljudi. 2. Kod diobe 1972 godine ,polubraca (koja su umrla) su dobili pola imanja a majka ( maceha) drugu polu. Naravno , njihovi sinovi su naslijedili gornju polu poslije smrti polubrace 3, Znaci ta majcina pola , plus kuca koju su napravili njeni rodjeni sinovi, su sada predmet rasprave. Nasljednici su jedina ziva sestra od ostavioca i sin od druge rodjene sestre. ( Prema Pravnom savjetu) 4. NAPOMENA : Gornji savjet je dat vlasniku prije smrti , jer je htio utvrditi da slucajno ti sinovi od polubrace nemaju pravo na to , jer su godinama bili , od istih , izlozeni maltretiranju , unistavanju imovine, kradjama , pogotovo po stare dane, sto imaju o dokazi o sudskim tuzbama, policijskim intervencijama itd. Mnogo Hvala!
  5. molio bih savjet. da li djeca polubrace imaju pravo na nasljedje. Sva polubraca su umrla. Brat nije imao djece ni potomaka. ziva mu je jos rodjena sestra i sin druge takodjer rodjene sestre. . Kucu i posjed je djelio sa bratom koji je takodjer umro i nema potomaka. jos moram naglasiti da je 1972 bila prvobitna podjela izmedju njihove majke i djece oca iz prvog braka. Neki odvjetnici kazu da djeca polubrace nemaju pravo a neki da imaju. Ako se moze dobiti pouzdan savjet puno hvala!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija