Jump to content

snedeljk1111

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Poštovani živim u Puli dali je moguče protiv neke osobe podnijeti tužbu u nekom drugom gradu.Ta osoba je radila u Opčinskom sudu u Puli i bojim se da bi isti taj sud bio pristran toj osobi i dosudio presudu u njezinu korist.Hvala na odgovoru
  2. Tražim odvjetnika za raskid "Ugovora o ustupu i raspodijeli imovine za života" ...koji je sastavljen nezakonito sa krivotvorenim podacima...
  3. Pozdrav.. Pitanje kratko...dali se može tužiti javni bilježnik? Hvala na odgovoru
  4. Poštovani ..dali ja kao stranka u postupku mogu sam podnijeti žalbu na prvostupanjsku presudu Općinskog suda pošto sam otkazao advokata zbog slabog zastupanja na sudu.Hvala na odgovoru.
  5. Poštovani Sklopljen je i potpisan ugovor između tri stranke.Sad nije bitno kakav je ugovor,zanima me samo dali svaka stranka pojedinačno kao potpisnica ugovora ima pravo na tužbu i raskid ugovora ako uvidi da ugovor nije napisan u formi i prema dogovoru kakav je trebao biti između stranaka ili uoči neke nepravilnosti koje nisu u skladu sa zakonom.Ako može u kojem Članku zakona postoji takva mogučnost Hvala na odgovoru...
  6. Rastavom braka moja žena je i zakonski zatražila da se odrekne mog prezimena.Pošto se udala sa drugu osobu sada koristi njegovo prezime.Ali doznao sam da još upotrebljava moje prezime,bojim se da ga i ne zlouporabi.Dali se mogu zaštitit nekao ili da poduzmem neke pravne korake,dali postoji neki zakon u vezi toga...hvala na odgovoru.
  7. Hm...zakon o prebivalištu 29.prosinac 2012 Građanin koji se iseljava iz Republike Hrvatske radi trajnog nastanjenja u drugoj državi dužan je prije iseljenja odjaviti prebivalište u policijskoj upravi ili postaji na čijem području ima prijavljeno prebivalište. Ako propusti odjaviti prebivalište prije iseljenja, odjavu mora zatražiti u roku od 15 dana od dana useljenja u drugu državu putem nadležne diplomatske misije –konzularnog ureda Republike Hrvatske u toj državi. Neznam odakle vam ono da može imati prebivalište i boravište u dvije države pojedinačno.Možda se zakon promjenio u međuvrenu.kako god.Izgleda da imamo tu ne samo upitan ugovor nego i prekršaj što se odjave prebivališta tiče u roku od 15 dana. Zahvaljujem na odgovorima.
  8. Neznam ali činimi se da bi javni bilježnici trebal ovjeravati ugovore na osnovu istinitih podataka i adresa prebivališta.Recimo u slučaju nekog sudskog spora gdje da se pronađe ta stranka koja ima nevaljalu adresu ,što više živi van Hrvatske.Ako je ovaj ugovor pravovaljan ...žali bože takvih ugovora.
  9. Bio dogovor bilježnika i stranke koja je zahtjevala da se upiše adresa na kojoj je nekretnina koja se dijeli.Napominjem da stranka živi u Italiji i tamo ima svoje prebivalište i isprave na toj adresi.Da stvar bude gora upisala je i prezime od bivšeg muža sa kojim je rastavljena več 20 godina.Javni bilježnik nije nigdje mogao prepisati ovaj podatak jer po zakonu fizička osoba nemože biti prijavljena na dvije adrese po jedna u svakoj drzavi.Mislim da če tu biti posla za advokate a mogli bi se prošetati i do javnobilježničke komore da nam objasne neke stvari.
  10. Sklopljen je ugovor o podijeli imovine u kome su sudjelovale tri osobe.Pri pisanju indetifikacijskih podataka stanovanja i prebivanja za jednu osobu potpisnicu ugovora je navedeno da trenutno živi u imovini koja se dijeli što nije istina.Osoba živi u Italiji gje ima svoju adresu prebivanja.Moje pitanje glasi dali je taj ugovor ispravan i važeči pošto je naveden neistiniti podatak.Hvala na odgovoru.Napominjem da je ugovor sastavljao javni bilježnik.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija