Jump to content

Rivers23

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Rivers23 objavio

  1. Vjenčajte se tamo, tako ću ja sa svojom zaručnicom sa Filipina. Njihovo veleposlanstvo tu mi je dalo upute koje dokumente trebam, to rješim u 3 dana, više će posla imati moja zaručnica tamo sa svojim papirima. Onda mi je naše veleposlanstvo tamo reklo da sa vjenčanim listom (s Apostil žigom) i avionskom kartom ona dolazi u naše veleposlanstvo i u roku 10 dana dobiva vizu, a ja tamo dobijem Apostil žig na vjenčani list i nosim ga u Hrvatsku i priznaju mi tu brak. Indija je pretpostavljam isto Apostil zemlja. Tak ti je jednostavnije, teško je državljanima trećih zemalja ući u RH bez radne vize, a uvjeti za turističku su stvarno nenormalni. Mislim, nadam se da sam u krivu, ali meni se tako stvari čine.
  2. Imam još jedno pitanje ako možda znate. Iz našeg veleposlanstva su mi odgovorili da se privremeni boravak na temelju spajanja obitelji odobrava u trajanju do godinu dana. Brak bi bio sklopljen na Filipinima pa su mi rekli da se privremeni boravak odobrava na temelju vjenčanog lista. Moje pitanje je: može li se nakon 1 godine produžiti? Mora li supruga napuštati RH pa se ponovno vratiti? Ili samo nakon 1 godine opet ode u MUP i preda neki obrazac za produživanje privremenog boravka? Hvala lijepa.
  3. Hvala lijepo na odgovoru. Može li doći i preko 'friend visit' vize? Jer to mi se čini jednostavnija za dobiti. Koliko razumijem, trajanje turističke vize prije predavanja zahtjeva može trajati do 90 dana ili manje, ali treba imati npr. rezerviran hotel za sve te dane? Znate li možda može li se termin kod matičara dogovoriti prije njenog ulaska u zemlju, jer koliko sam pročitao treba termin kod matičara prijaviti barem 30-40 dana prije planiranog datuma. I ovaj dokument mi nije jasan ''Potvrda da nema zapreka za sklapanje braka stranog državljanina u Republici Hrvatskoj i da će taj brak biti priznat u državi čiji je državljanin'', ima li negdje engleski naziv za njega?
  4. Pozdrav, planiram se vjenčati s državljankom Filipina i preseliti u Hrvatsku. Koliko znam, imaju 2 opcije: 1. možda najjednostavniji način bi bio da se vjenčamo tamo i da ona na temelju vjenčanog lista traži privremeni boravak u RH u svrhu spajanja obitelji. Može li se to napraviti i zna li možda netko odbijaju li se možda takvi zahtjevi? 2. Može li ona doći preko 'friend visit' vize i vjenčati se sa mnom tijekom trajanja te vize te na temelju braka tražiti privremeni boravak? Drugo, ako itko možda zna, ako hrvatski konzulat u Manili izda dozvolu za privremeni boravak u svrh spajanja obitelji, ima li ta dozvola rok trajanja tj. mora li supruga napustiti Filipine u određenom roku? I treće, zanima me što je sa zdravstvenim osiguranjem. Ako ona dođe u Hrvatsku temeljem vjenčanog lista i spajanja obitelji, zar nije moguće da ima zdravstveno osiguranje preko mene kao člana uže obitelji? Unaprijed hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija