Jump to content

Vježbenik200

Korisnik
  • Broj objava

    38
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

Postignuća

  1. Ne vidim tu ništa čudno. Uzvratite poziv i vidite.
  2. Pozdrav, nisam previše stručan za ovu tematiku no uvidom u Uredbu o policijskim zvanjima (NN 7/2022) smatram da sukladno čl. 10. , st.1. navedene Uredbe imate pravo na zvanje policijskog inspektora pošto ste u policiju primljena s fakultetom. Citiram: " Članak 10. (1) Osoba primljena u policiju sa završenim preddiplomskim i diplomskim sveučilišnim studijem ili integriranim preddiplomskim i diplomskim sveučilišnim studijem ili specijalističkim diplomskim stručnim studijem ili visokom stručnom spremom (VII/I) sukladno propisima koji su vrijedili prije stupanja na snagu Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju, stječe policijsko zvanje policijski inspektor nakon uspješno završenog vježbeničkog staža ili probnog rada, položenog državnog stručnog ispita i ispita za policijsko zvanje." Čl. 10. , st. 3. primjenjuje se na osobe koje su nakon primanja u policiju završile studij. Istoga sam mišljenja kao i Vi no savjetujem konzultaciju s kadrovskom službom PU (Služba za pravne poslove i ljudske potencijale) ili Upravom za ljudske potencijale 01 6122 030 .
  3. Ukoliko nemaš sredstava tj. prihoda te imovine na svoje ime kazna se prisilno neće naplatit. U slučaju da imaš, sud pokreće postupak prisilne naplate što znači "skidanje" s računa ili pak oduzimanje pokretne/nepokretne imovine ukoliko nemaš sredstava no imaš imovinu na svoje ime.
  4. Da je prijava bila podnesena, već bi dobili poziv da se odazovete u svojstvu osumnjičenika na informativni razgovor. Zašto mislite da bi ista bila podnesena protiv Vas?
  5. Možete se naravno žaliti u roku 8 dana od počinjenog prekršaja. Može sa troškovima izaći na jednako ili više, ali zašto ne probati. Svojim prekršajem po meni niste značajno ugrozili promet.
  6. Banka u 90% slucaja vrati novac "obrnutom transakcijom". Povrat ce te 99% dobiti (ne vidim razlog), olakotna je okolnost što ste brzo javili (vjerovatno prije prijenosa). Također kontaktirajte i Airbnb kako bi ih upozorili na tu osobu.
  7. Prijavite. Sama prijava policiji djeluje na osobe psihički, policija često izvuče priznanje vrlo brzo.
  8. Ako se neodazovete sudskom pozivu, a svoj nedolazak ne opravdate (ili sud vase opravdanje ocijeni nevaljalim) sud moze izdati policiji dovedbeni nalog te vas se dovodi na sud u vašem trošku. Kada vas budu provjeravali na granici, uvidom u terminal saznati će da je protiv vas na snazi dovedbeni nalog te vas temeljem njega lišiti slobode i dovesti sucu. Sudska praksa je da se do dva poziva opravdavaju, nakon toga slijede strože mjere.
  9. Bravo, dobro pitanje koje sam zametnuo. U slučajevima narušavanja javnog reda i mira, ako je utvrđeno da je osoba pod utjecajem alkohola, iznad 0,50 promila i ako je službujući konobar davao alkoholna pića pijanoj osobi, izdat će se upozorenje ili pokrenut prekršajni postupak. Iznosi su od 200-800kn.
  10. Ne moraš se previše brinuti, kako je @drot13 rekao na optužnom (koji si trebao dobiti) ti piše zbog čega si optužen i zbog čega te se poziva. Na poziv se obavezno odazovi, uobičajena sudska praksa tolerira 2 neopravdana dolaska. Nakon toga poziv ide na e oglasnu ploču, i ako se ni tad ne odazoveš presuda može biti donesena bez tvog iskaza.
  11. Onda ako hoćete ide privatnom tužbom. Najbolje bi bilo da zatražite pomoć kako bi dobili medicinsku dokumentaciju za vještaka. Liječnik Vas je dužan pregledati. Nakon obavljenog pregleda, liječnik ispunjava “prijavu ozljede” na kojoj naznačuje vrstu ozljede te, po potrebi, i kvalifikaciju težine ozljede. Također, osoba koja te napala biti će kažnjena za čl.13 zakona o prekršajima protiv JRM. Sudac može procijeniti da si mu ti nešto "dobacivao" pa možeš i ti biti kažnjen. "Pod lakim tjelesnim ozljedama podrazumijevaju se sve vidljive mehaničke ozljede na tijelu ozlijeđene osobe kojoj joj mogu prouzročiti neugodu i bol. Lakše tjelesne ozljede u pravilu ne ostavljaju trajne posljedice, a obuhvaćaju primjerice krvne podljeve, površinske ozljede, lake rane i slično." Vezano za oštećenje, policija će sudu podnijet optužni prijedlog. U pravilu ti prođe oko 3-4 mjeseca dok sudac ne pozove optuženog.
  12. Ovo sto opisujute ima obilježja kaznenih djela. Ne trebate privatnom tužbom već sve možete prijaviti na policiji ili DORH da ide po službenoj dužnosti. Da li ste zadobili ikakve dodatne povrede i zatražili liječničku pomoć? Savjetujem Vam da odete na hitni prijem i prijavite ozljede kako bi liječnik mogao odmah utvrditi zadobivene ozljede i prijaviti policiji. Jedino liječnik može stručno okarakterizirat stupanj ozljeda da li su lakše ili teže i prema tome policija podnosi prijavu prekršajnu ili kaznenu prijavu.
  13. Za kazneno djelo oštećenja tuđe stvari iz čl. 235. st. 1. KZ-a, propisana je kazna zatvora u trajanju do dvije godine. Ako ti je ovo prvo KD, proći ćeš vrlo vjerovatno s uvjetnom osudom ili radom za opće dobro (moguća je novčana kazna, ali vjerojatno neće ići) + naknada štete. Ako si to KD počinio onda se sjećaš lokacije mjesta događaja a i imaš na papirima, najbolje bi ti bilo za "miran san" otići na adrese i dogovoriti se sa ljudima. Nemoj me hvatat za riječ, ali koliko znam u e-predmet se odmah upisuje spis nakon što bude dodijeljen određenom sudu i sudcu. Jesi probao upisati poslovni broj? Za javni red i mir si vjerovatno dobio prekršajni nalog vezan za čl. 13, od 50 do 200 DEM. 193,42kn-771kn. A što se tiče neubrojivosti, moguće je. Također je moguće da budeš vještačen i da ti se odredi mjera liječenja.(oko 6. mjeseci. Neubrojivost Članak 24. Kaznenoga zakona (1)Neubrojiva osoba nije kriva i ne može joj se izreći kazna. (2)Neubrojiva je osoba koja u vrijeme ostvarenja protupravnog djela nije mogla shvatiti značenje svojeg postupanja ili nije mogla vladati svojom voljom zbog duševne bolesti, privremene duševne poremećenosti, nedovoljnog duševnog razvitka ili neke druge teže duševne smetnje. (3)Prema osobi koja je u stanju neubrojivosti ostvarila protupravno djelo postupit će se prema odredbama Zakona o zaštiti osoba s duševnim smetnjama.
  14. Verbalne delikte morate sami progoniti privatnom tužbom. Što se uznemiravanja tiče pročitajte čl. 140. KZ-a, i vidite što mora biti ostvareno da bi se radilo o kaznenom djelu nametljivog ponašanja. Najjeftinije za novčanik i vrijeme je definitivno ignoriranje.
  15. Ne može, samo ti dobiješ prekršajni nalog za čl.17 zakona o prekršajima protiv JRM. Da li si bio pod utjecajem alkohola i da li si alkotestiran?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija