Jump to content

KriptoMan

Korisnik
  • Broj objava

    20
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je KriptoMan objavio

  1. Sad mi je stari rekao da odvjetnici npr. kad dijete svoje tuzis zbog prestanka placanja alimentacije moras odvjetniku npr. platiti 4500 kuna,ako ces traziti povrat pretplacenih alimentacija,a ako nezelis povrat pretplacenih alimentacija onda moras dati odvjetniku vise novca.
  2. Nisam ja nista netocno napisao platio je sudske biljege koje i rekao je da je to morao platiti kao da je to trosak kao da je bio na sudenju i mene tuzio i da mu je odvjetnica napravila izuzetak.Ma neznam odakle vam da nije 4500 kuna+angaziranje jos jednog odvjetnika u drugog gradu di sam se odselio sam majkom,pa idite kod odvjetnika i pitajte koliko je tuzba djeteta zbog alimentacije.I ja sam napisao do 18 godine da je morao placati i da onda nakon 18 moje godine nije morao vise,nisam napisao da mora i dalje.Ne bi me ni cudilo da je 4500 tuzba zbog alimentacije,neki odvjetnici samo razgovor naplate 500 kuna.To je stvarno tako,samo mog oca nisu trazili da plati odvjetnika jer je jedna radnica garantirala za njega pa je imao 200-300 kuna troskove.Znaci radio je tuzbu za prekid alimentacije.Ja neznam dali se itko uopce u to razumije,ili oni koji se razumiju nisu jos nisu ovdje nista ni komentirali.Meni ne vrijedni nista da netko dodje ovdje i samo copy paste nesto sa nekih stranica na google,to mi nepomaze to mogu i sam. Znam da mi zelite pomoci,ali ovo mi nimalo ne pomaze jer to nije tako u praksi.Moj otac poznaje par osoba koje su placale alimentaciju i morali su bar 4500 kuna platiti odvjetnika da tuze svoje dijete,a to sto su mom ocu naplatili 200-300 kuna i samo sudske troskove(taksene marke).Znaci moj je otac morao sam umjesto odvjetnika napisati tužbu protiv mene tuzbu za prekid alimentacije i njemu je jedna radnica sto u sudu objasnila besplatno kako da napise i da to napravi je trebao napisati ali izasla mu je u susret,dok ona to nije imala obavezu napraviti. I imam rodbinu u Njemackoj i valjda oni znaju da se za automatski prekida placanje alimentacije tamo ako se napuni 18 godina ili ako se ne skoluje vise bez ikakvog sudenja.Nevidim razlog zasto svojoj rodbini nebi vjerovao,a tamo zive i rade tamo vec nekoliko desetljeca i imaju tamo mnogo prijatelja.
  3. Nevidim smisla zasto je to sve toliko zakomplicirano,bolje bi bilo da nema tih troskova i da nema tih sudenja ako otac nezeli tuziti svoje dijete,jer to je samo gubitak vremena,strpljenja i novca.A i bolje bi bilo da se moze kod nas u Hrvatskoj placati kao neka clanarina godisnja sudu kao sto u Njemackoj npr.evo bubam napamet placas 100 eura godisnje Njemackom pradosudju i kad ti treba odvjetnik netrebas ga platiti ni centa jer placas tu clanarinu godisnju.
  4. Evo sad mi je rekao vise detalja platio je sudske biljege,ali u vecini slucajeva da se prekine placanje alimentacije rekao mi je da odvjetnice i odvjetnici traze da otac tuzi svoje dijete da se prekine placanje alimentacije i onda npr. ak sam ja s majkom npr zivio u Zagrebu,a prije toga s ocem u Splitu mora se odvjetniku platiti 4500 kuna za tuzbu,i jos moras dati novce kako bi ovaj odvjetnik iz Splita angazirao odvjetnika u Zagrebu jer sam npr.zivio s majkom u Zagrebu i jos neki ekstra troskovi.Ja nekuzim jel je to normalno da to svi tako rade ili ne.Meni je moj stari rekao da puno oceva nezeli tuziti svoje dijete,tak da mu prijatelj placao alimentaciju za dijete,dijete mu sada radi u Njemackoj i sada se mora vuci po sudovima bezveze umjesto da se placanje alimentacije zaustavi automatski.Evo sutra kad dode sa posla cu mu reci sve sta si mi napisao.
  5. Auuf,onda je ta odvjetnica moga oca prevarila i sve izmislila.Pff nemogu vjerovati da ga je tako prevarila.Sad cu reci svome ocu da se isto raspita oko toga i da ju se prijavi.
  6. Naplatila mu je prekid sudskih troskova,malo mi je to sve cudno oni pokrenuli tuzbu protiv mene bez njegovog znanja a on me nije htio tuziti zbog toga jer je on greskom platio 2 alimentacije vise nego sto je trebao.Zato mi i je sve ovo cudno,previse mi sumnjivo da je odvojetnica njemu to nelegalno naplatila ali opet me nebi cudilo da je takav stvarno zakon ako on mi da 2 alimentacije viska da se automatski pokrece sudska tuzba protiv mene.
  7. Da kuzim te,meni je on objasnio da je on trebao placati do moje 18 godine alimentaciju i onda je 2 mjeseca vise placao svojom greskom.Nakon toga odvjetnica je govorila mom ocu da me treba tuziti,on nije htio i ona je trazila da joj da novce i naplatila nesto sad neznam sto ali cu ga pitati.Ni meni nema logike to da ga je trazila da nesto plati a nevidim nikakvu logiku sta bi ga trazila da plati kad je on odustao od tuzbe a ona mu naplatila troskove jer jedino ak plati troskove njezine moze odustati od tuzbe,a on me ni nije htio tuziti nego je ta odvjetnica njega kontaktirala i tijerala ga da me tuzi.Nekako nevidim zasto su odvjetnici mu uopce naplatili neke usluge ako on nije trazio njihove usluge uopce. Danas cu pitati svog oca malo detaljnije o tome pa javim informacije ovdje. Zato je to meni sumnjivo,to meni izgleda kao da je isto kao da nekom npr netko slucajno ogrebe auto koji je bio parkiran na pjesackoj stazi da jedva ima mjesta da pjesak prodje ,ta osoba npr. je slucajno ogrebala auto i onda tebe zove kao vlasinka auta odvjetnica zove da tuzis tog pjesaka a ti nezelis i onda ti odbijes da ga tuzis jer ju nisi ni angazirao i nezelis da podneses tuzbu i onda ona tebi naplati racun jer nezelis toga pjesaka da tuzis.Ali opet ovo je malo drukcija usporedba nije isto jer mi je otac rekao da kod alimentacije otac mora tuziti sina ako je i platio 2 mjeseca vise alimentacije svojom greskom(tako mu je rekla odvjetnica)ili ako nezeli placa neke odvjetnicke troskove samo ja mislim da je mome ocu odvjetnica lagala ali cak i mislim da je moguce da i nije jer mi imamo zakone koji nemaju nikakve logike,skroz su cudni tako da se nebi cudio da je odvjetnica u pravu ali opet i nevjerujem bas odvjetnicima i Hrvatskom 'pravodudju tako da bolje da provjerim ovdje.Stvarno neznam kome vjerovati odvjetnici ili bolje da joj se nevjeruje jer kod nas ima stvarno dosta losih odvjetnika kojima su samo pare bitne a kako posao rade ih je bas briga a i u Hrvatskoj nemozes skoro nikome vjerovati,svi gledaju samo da te prevare. Od ovog slucala sa tom odvjetnicom je proslo par godina ali nazalost za ovaj forum sam saznao prije par mjeseci a nisam znao kome da se obratim za savjet tako da me brine da nije zastara ako je ilegalno mu naplatila troskove a nije smijela,ako nije zastara odmah bi rekao ocu da ju prijavi i rekao mu da trazi povrat novca,a i predlozio bi mu da se zali na nju da dobije otkaz i da nemoze raditi u pravusudu ako je kriva,ali to jos moram provjeriti ovdje,a ako nedobijem informacije ovdje traziti cu dalje.
  8. Do moje 18 godine je morao placati alimentaciju i platio je slucajno za 2 mjeseca vise.Nakon toga su ga odvjetnici maltertirali da me tuzi a on nije htio i nakon toga su mu nabili trosak da plati neki iznos kako me nebi morao tuziti,neke njihove bezvezne troskove za nesto a neznam za sto kad nista korisno nisu ni napravili, a on to nije ni htio. Nekuzim zato su trazili neke troskove za nesto a nista on nije ni trazio,nije ni htio da me tuzi ni nista,a nisam ni ja htio da on placa alimentaciju vise nego sto treba jer ionako nije meni isla ta alimentacija na racun nego mojoj mami koja je ona koristila da placa rezije,za hranu i samo osnovne stvari.Ja nisam imao nikakve koristi od te alimentacije,sam sam svoj dzeparac zaradio ,od alimentacije nikad ni kune nisam vidio,a nije mi ni potrebna bila.
  9. Pozz moji roditelji su se prije rastali,meni otac platio slucajno 2 mjeseca vise alimentacije.Nakon toga mog oca su odvjetnici maltertirali da me tuzi a on to nije htio i onda jer nije htio naplatili neke troskove.Dali su oni to smjeli ili nisu?On nije namjerno posao 2 mjeseca alimentacije vise to se greskom desilo,to se on zeznio i sad oni trazili da on mene tuzi sto nema nikakve logike.Jer stvarno moguce da je takav otkacen hrvatski zakon ili je ta odvjetnica moga oca prevarila?
  10. Probao sam upisati poslovni broj ali nema rezultata.
  11. Nažalost ja neznam kako da dođem do njihovih adresa jer imam samo ime i prezime ,nijedan drugi podatak.Auuf 6 mjeseci u psihijatriju,nije mi to bas dobro,valjda cu proci samo s blazom novcanom kaznom jer sad nepravim nikakve prekrsaje,bolje mi je jer spavam bez lijekova i totalno sam opusten,nikad nisam nervozan nemam lose misli.Ponovno u bolnicu nebi bas htio jer mi je bolje sada.Prije u psihijatriji sam dobio inekciju od koje sam hodao nagnuto malo kao da imam neku invalidnost.Dobio sam tablete koje su mi glavne,a od njih imam nuspojave od kojih mi noge stalno tancaju,teze sam spavao,bio nervozniji umjesto smireniji i umjesto da mi prepisu lijek koji poništava nuspojave oni to nisu napravili.Po 3 lijeka se dobije ujutro ,poslijepodne i navecer,imam 4 vrste lijeka prepisano,a ja sam samo pio jednu vrstu lijeka koju sam nasao na internetu i pitao psihijatricu da mi prepise taj lijek jer su ga svi hvalili i ozdravio od tog lijeka,jer sam od drugih imao nuspojave. Na vratima psihijatrije pise kad se ude u nju na tebi mogu testirati lijekove pa da im mozes biti kao pokusni kunic.Frend mi jedan rekao da svaka psihijatrica ide da prepise druge lijekove jer rade za farmaceutsku industriju i dobiju dodatke na placu od proizvodaca lijekova,sad neznam dali je to istina ili je neka teorija zavjere ali od lijekova sam dosao od 70 kila do 130 kila sto je pretjerano.Na sud cu dovesti svoj oca koji ce potvrditi da mi je bolje psihicko stanje i nadam se da do 6 mjeseci u ludnici nece doci.Vecina lijekova nije ni zdrava za organe,tako da mi je bolje sad kad sam se oporavio da mi iz tijela izadu stetne trvari iz lijekova i da ih vise nepijem.
  12. Evo još jedno pitanje,pozvan sam na suđenje zbog prekršaja protiv javnog reda i mira,nazvao sam sudi pravosudni policajac kad sam ga pitao za što me se tereti rekao da je sutkinja zauzeta cijeli dan sa raznim predmetima i da nema vremena.Da li po zakonu odmah moj predmet mora biti upisan na stranicu :http://e-predmet.pravosudje.hr/ ili nemora te dali je sud obavezan dati mi informacije u vezi suđenja prije suđenja ili nije?
  13. Pozdrav 2019 godine negdje oko 20.12.2020 sam razbio staklo na jednom autu,staklo na kući i retrovizor na autu.Završio na policiji i dobio papir di piše za što me sve sumnjiči da sam napravio.Na tome papiru nisam primjetio da sam imao napisanu ikakvu kaznu.Nakon negdje 2-3 tjedna sam se preselio u drugi grad i mogao sam izvaditi osobnu,nisam dobio nikakvu opomenu za kaznu,a 20.12.2020 sam dobio poziv na sud zbog prekršaja protiv javnog reda i mira ali neznam koji je razlog.Jednom sam pisao na fejsu jednoj osobi da narkoman,da prodaje drogu jer ej to i radila i jer me me gnjavila i neznam da li bi to mogao biti razlog za to ili to što sam prije razbio staklo na autu,kući i retrovizor jer nisam nijednu opomenu dobio od toga u više od godinu dana. Dali netko od vas zna kolika može biti minimalna,a koliko maksimalna kazna za Prekršaj protiv javnog reda i mira.Te ako kasnim godinu dana s plaćanjem koliko x ta kazna može narasti a i imam akutnu psihozu nalik šizofreniji.Jedan prijatelj mi je rekao da je ta kazna od godinu dana da bi me obavijestili u policiji kad promjenim mjesto stanovanja,sad neznam jeli on u pravu ili nije. U to vrijeme kad sam napravio ovo kazneno djelo:razbio staklo na autu,kući i retrovizor,dobio sam akutnu psihozu nalik šizofeniji tako da me zanima dali imam pravo da budem oslobođen potpuno od prekršaja jer sam to radio nesvjesno ili mi može biti umanjena novčana kazna,a u 4 mjeseca uzimanja lijekova mi je bolje,čak spavam i bez tableta,prije te bolesti me u životu nikad policija nije zaustavila i nisam imao nikakvih problema ili ću dobiti umanjenu kaznu?Zbog ovoga:razbio staklo na autu,kući i retrovizor sam dobio kaznenu prijavu i bio kriv,sad slijedi ova prekršajna. Zbog tog kaznenog dijela dobio sam imena i prezimena osoba kojima moram platiti štetu,za jedan dio mi je skinula fina novce sa računa,ali drugi dio neznam kako da im platim jer imam samo njihovo ime i prezime,a nigdje adresu ili nešto drugo tako da mogu potpuno krivoj osobi uplatiti novac jer nepoznajem tu osobu,a sutkinja za kaznena djela mi je rekla da ih ja sam moram pronaći i platiti im štetu ali neznam kako da ih nađem. Razlog zašto sam dobio akutnu pzihozu nalik šizofreniji je što kad sam bio u osnovnoj školi ,moja majka koja ima šizofreniju je dobila skrbništvo,umjesto da je centar za socijalnu skrb dobio.Kad sam se preselio kod nje moje se stanje počelo pogoršavati i ja sam se razbolio zbog toga jer živim s njom i njoj je loše stanje bilo.Išao sam kod njene psihijatrije nitko nije reagirao na njeno stanje,kao da ih nije briga,otišao na KBC glavni odijel na psihijatriju i opet ništa.Ja sam imao isto predispozicije da obolim ali nebi obolio sigurno da nisu njoj dali skrbništvo.Sad imam 22 godine,dali imam šanse i sad tužiti centar za socijalnu skrb zbog toga što su dali skrbništvo bolesnoj majci umjesto normalnom ocu ili je započela zastara?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija