Jump to content

Loli_kz

Korisnik
 • Broj objava

  20
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

Sve što je Loli_kz objavio

 1. Pozdrav još jednom, ljudi. Evo danas mi je stigla presuda nakon saslušanja 1.4. i moran vam se zahvalit, posebno @Iustitia_ZD, @sivko i @drot13 na svim savjetima jer je presuda prezadovoljavajuća, vjerujem zahvaljujući tome. Dobio sam presudu 4500 kn bez izrečene zaštitne mjere što znači da mi je konačna kazna 3000 kn budući da ću odma platiti 2/3 iznosa i stvarno mogu biti zadovoljan dobivenim obzirom na situaciju i sve druge mogućnosti koje su bile puno gore od ove. Ovo je i za druge ovakve slučajeve namijenjeno da znate da se može kazna dosta smanjiti uz prave olakotne okolnosti.
 2. Aha, hvala obojici. Javit ću kako prođe sud za buduće slučajeve.
 3. Ok, ali jel trebam naglasiti sudu da želim platiti u ratama iznos 2/3, a ne cijeli iznos kazne ili je samo bitno da 1. ratu platim unutar propisanog roka? I kako funkcionira plaćanje ostalih rata, dobijem rok do kada moram uplatiti svaku slijedeću ratu?
 4. Hvala na savjetima, samo još par pitanja. Kad spominješ ovo za dopis od policije, to misliš da kažem da nisam znao da će kazna počet vrijediti kad se uvede u sustav, nego sam čekao rješenje od policije i mislio sam da mi još uvijek ne vrijedi zabrana? Isto tako, za plaćanje na rate, to se može tražiti i ako odlučim platiti 2/3 unutar 8 dana? I zadnje što me zanima je hoću li odmah nakon saslušanja dobit rješenje i moći ću platiti kaznu koju dobijem ili to ide kasnije dostavom?
 5. Evo došao sam do optužnog prijedloga koji predlaže 10000 kn i 3 mjeseca mjeru što mi je sasvim zadovoljavajuće obzirom na sve opcije koje su lošije od ovoga. Jedino što me još zanima je vaše mišljenje o tome ima li smisla da pokušam na ispitivanju tražiti smanjenje novčane kazne budući da je 10000 minimalna propisana za ovakav prekršaj i, isto tako, može li mi, ako tražim smanjenje novčane kazne uz priznanje i pokajanje, u teoriji to povećati kaznu?
 6. Pozdrav još jednom, ljudi. Naime, tamo 16.2. još sam dobio od policije potvrdu da će se dostava svih pismena o sudskim postupcima ubuduće dostavljati na adresu očevog stana koju sam naveo, nebitno, a danas sam u sandučiću na adresi gdje mi je boravište vidio ceduljicu od Hp od 12.3 za paket koji mi nije poznat da bi mi trebao doći i piše da ga mogu preuzeti u roku 5 dana u obližnjoj pošti. No, moje pitanje je, je li moguće da je to dostava od suda iako je navedena druga adresa i prošlo je mjesec dana od mog potvrđenog zahtjeva i je li uopće moguće da se to ostavi u pošti na preuzimanju jer kak
 7. Jasno mi je to, ali vidio sam da postoji izjava za promjenu adrese dostave i tamo moram napisati nadležni sud, a ja bih promijenio da mi se adresa dostavlja na adresu van prebivališta i boravišta jer sam trenutno pretežito na adresi očevog stana u Zg, a ne gdje mi je inače boravište u Zg i prebivalište u Komiži.
 8. Pa rekao mi je @drot13 da za provjeru nadležnosti suda trebam provjeriti s njima da mogu predati izjavu o promjeni adrese dostave, jedino ako MJPP ne spada pod PU zagrebačku pa mogu pitat njih tamo?
 9. Hvala. Možda sam glup, ali ne mogu naći kontakt broj ili adresu kome da se javim. 🤣
 10. U redu, hvala, al ne mogu razumijeti iz obavijesti koja je ovo postaja pa ako neko možda zna iz slike.
 11. @Iustitia_ZD ako može još jedno pitanje samo? Koji je sud nadlezan za moju situaciju, općinski ili visoki prekršajni? Jer planiram u PU odnijet izjavu da mi se promijeni adresa dostave rješenja pa da znam koji sud da navedem u izjavi. Hvala.
 12. Dobro, hvala na svim informacijama i izdvojenom vremenu. Javim se tu da dam informaciju o konačnoj odluci kada stigne.
 13. Naravno, doveo sam se u probleme u malo vremena bespotrebno, ali prije toga nikad ništa pa se nadam da ću tako i nastaviti. Još pitanje za to koji će mi dokument prvo biti dostavljen, ja sam skužio da bi trebao doći poziv na sud bez ikakvog rješenja prvo pa onda pravomoćna odluka, tj. rješenje policije kada sve bude završeno, točno? I isto tako, na izrečenu kaznu na sudu također vrijedi pravilo o računanju cijelog iznosa ako se plati 2/3 unutar 8 dana?
 14. Hvala na odgovoru, bar me obradovalo da neću ostat bez vozačke na 2 godine. 😃 A ovo o detaljima s policijom nisam ni mislio uzeti u obzir kod obrane, nego sam samo spomenuo da saznam od vas ono što sam sumnjao. Riskirao sam jer je okolnost bila da nije da cura živi u Sopu, nego se taj dan vraćala u Benkovac odakle je, a tamo joj je otac ostavio auto da ga pokupi, neće proći na sudu, ali bar da se tu pokušam opravdati. 🤣😟 Što se tiče obrane, dakle priznanje, kajanje pod obavezno, pokušat pronaći smislen razlog za vožnju, oće pomoći spominjanje da je prvi ovakav prekršaj i da nisam imao
 15. Pozdrav svima, prijavio sam se danas jer su mi se dogodile loše stvari u prometu proteklih mjesec i po dana pa sam čitanjem ove teme vidio da tu ima dosta vas koji bi mi možda mogli pomoć u ublažavanju posljedica. 😊 Naime, prvo me je policajac kod Arene zaustavio 12. 12. zbog prolaska na crveno, kazna 3000(plaćeno 2/3) i mjesec dana mjera zabrane upravljanja. Platio sam bez prigovora jer sam odlučio da mi je to prihvatljivo (možda ipak nisam trebao 🤦‍♂️). Druga stvar se dogodila jučer, mjera je počela teći 31. 12. i stvarno nisam planirao u ovih mjesec dana sjesti u auto i riskirat,
×
×
 • Napravi novi...