Jump to content

Srebrne svirale

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

110 pregleda profila
  1. Večer, opet ja:) Može li nam sud uopće narediti upis služnosti na našoj čestici - dakle ona od čestice od 35m² traži upis služnosti na 12m², ako je dotična kupila put sa objektom, ali je na tom putu ona sebi sagradila konobicu, jer je od prodavateljice kupila: " dio dvojnog objekta sa ulazom na istočnoj strani ulice". Naša se čestica nigdje u njezinoj lokacijskoj i građevinskoj ne spominje, dapače joj u građevinskoj piše da ima direktan ulaz s ulice - koji je sada zagrađen. I da bi prošla preko našeg dvora koji je na zapadnoj strani ulice, mora skočit s ulice na terasu još jedne čestice ispred našeg dvora, a onda s te terase doslovno skače u naš dvor!?
  2. 2015. prilikom izrade građevinske dozvole, mjernici su po kotama dobivenih iz nadležnog katastarskog ureda iskolčili moje imanje koje na putu graniči sa gradom. 2017. uredno dobivam Građevinsku, 2019. Uporabnu, 2020. se upisujem u katastar i zk 1/1 bez tereta. 2019. se ograđujem unutar svoje međe i grad šalje meni papire da je dio mog imanja dio ceste u vlasništvu grada. To je završilo i na Županiji koja je srušila rješenje dotičnog grada. Zanima me mogu li se sada mirno ograditi?
  3. Hvala Ljupko:) Sad pak imam par pitanja vezana uz Vaš odgovor: 1. Niz od 20 g. smo mi prekinuli podizanjem tužbe za smetanje vlasništva, tako da ona nema tih 20 g, kakva je praksa suda onda? 2. Zar se prilikom traženja služnosti ne moraju ispunjavati tri zadana kriterija - pošten, istinit...? I što ako ti kriteriji nisu zadovoljavajući jer ona služnost bi stekla i na nepošten i na neistinit način? 3. Može li se dovoditi u pitanje vjerodostojnost svjedoka, kao i pravovaljanost njezinih dokumenata po kojima se rukom ucrtavao put?
  4. 2017. je sud u VGmog ex oslobodio zbog neplaćanja alimentacije s obrazloženjem da on to ne radi namjerno, doduše tada sam sama podnijela tužbu. 2018. taj isti sud podiže optužnicu, jer tužbu podnosi odvjetnik iz CSS, ali nakon promjene tri sudca na predmetu, dva odgođenja izvršenja presude zbog korone i nepojavljivanja njegovog odvjetnika iz Zagreba, iako je moj odvjetnik tražio otvaranje europskog uhidbenog naloga, samo se premještaju termini za svakih cca pola godine. Zanima me koliko još puta i temeljem čega sud ima pravo odgađati donošenje presude, i je li moguće da se exu priznaje žalba iz Praga od 1.6.2020. na pravomoćnu presudu Općinskog suda u Zagrebu od siječnja 2010., čijim smo se potpisivanjem ja i ex odrekli prava na žalbu? Lp
  5. Može li sud narediti upisivanje služnosti puta preko dijela naše parcele, kupljene 1975, upisane 1/1 bez tereta u katastar i ZK 1986., koju traži susjeda temeljem suglasnosti o nadogradnji kuće i rukom upisane strelice na svojoj lokacijskoj dozvoli, iako se put preko naše parcele ne spominje niti u njezinoj lokacijskoj niti u njezinoj građevinskoj dozvoli, niti je ikad bio tu put, niti je ikad spominjan, niti nas je itko ikad izvlastio, a još smo je tužili i za smetanje posjeda jer nam briše međašne oznake, uklanja stupiće kojima smo ogradili svoj dio čestice, te skupa sa ljudima iz gradske uprave tog grada silom hoće taj dio proglasiti javnim putom, iako je ona kupila dio dvojnog objekta sa ulazom na istočnoj strani parcele i ulazom sa ulice, kako joj piše u građevinskoj? Lp
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija