Jump to content

Natkorekic

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Natkorekic objavio

  1. Ima elemenata psihičkog zlostavljanja, ali kao što sam rekao bojim se da će moja prijava napraviti više štete djetetu nego koristi. Zamjerati će mi što sam joj kopao po mobitelu i prijavio mamu. To će na kraju rezultirati da će me moje dijete odbaciti. Naravno, njena mama će nastaviti i dalje raditi po svom ali ovaj puta pažljivije. Moja prijava će biti "dokaz" mome djetetu da tata mrzi mamu. Ne znam dali me razumijete.
  2. Bok svima. Imam jedan problem i molim pomoć. Razveden sam i imamo podijeljeno roditeljstvo. Imam ćerku staru 15 godina. Vidio sam da nešto nije u redu zadnjih par mjeseci i odlučio sam joj kopati po mobitelu. Naravno, prije toga sam u više navrata pokušao razgovorom ustvrditi o čemu se radi. Tamo sam našao neprimjerene poruke koje je dobila od mame. Učestalo u porukama ponavlja ružne riječi o meni i da slučajno ništa ne govori tati. Da ne duljim, recimo da ima elemenata psihičkog naselja. Kopirao sam povijest poruka. Sada ne znam dali da ih pokažem Centru, ili ne? Zakonski i moralno moja je obaveza da prijavim bilo kakvu vrstu zlostavljanja nad mojim djetetom. No, pošto imam jako puno iskustva sa Centrom znam da će moja bivša biti samo upozorena da to više ne radi i to je to. Centar će naravno reći da sam ja dostavio poruke i to će me udaljiti još i više od moga djeteta. S druge strane ako ništa ne učinim biti će još i gore. Ukoliko ima tko kakav savjet unaprijed se zahvaljujem.
  3. Pozdrav. Prije 2 godine sam se razveo od supruge. Imamo dijete od 10 godina koje sada završava treći razred osnovne škole. Sudski imamo ravnopravno roditeljstvo: tjedan – tjedan. Nitko nikome ne plaća alimentaciju, tj. sudski ja njoj 1000 Kn i ona meni 1000 Kn, na ruke. Dijete ima mjesto prebivališta na mojoj adresi u Zagrebu i pohađa osnovnu školu blizu moga mjesta stanovanja. Do škole ima 100 m. Sve je lijepo funkcioniralo sve do sada. Bivša je odlučila preseliti iz Zagreba na udaljenost (87 km autoputom ili 107 km starom cestom). Naime pišem kilometražu jer ne znam koliko je ona relevantna u svemu tome. U zajedničkom planu način prijevoza djeteta i snošenje troškova prijevoza nije ništa navedeno jer polje nije obavezno. Ona ne može ispisati dijete iz škole bez moga pristanka. Putovanje autobusom 180 km svaki dan mislim da nije najsretnije rješenje. Govorim o tjednu kada su djeca sa njom. Kako zakon tu regulira ovakve situacije? Ako ih uopće regulira, jer budimo iskreni nema puno ovakvih presuda. Ne bi previše komentirao njenu odluku jer svatko ima pravo živjeti svoj život, ali po mom mišljenju selidba komplicira život djetetu. I onako mu je dovoljno teško. Ako mi netko može i ovo objasniti: Način rješavanja budućih spornih pitanja u odnosu na roditeljsku skrb – kod akreditiranih institucija sukladno zakonu o mirenju. Koje su to institucije? Dali je netko imao ovakvu situaciju i kako je, ako uopće i je, ovo pravno definirano? Hvala svima i lijepi pozdrav.
  4. Može mi netko dati kakav savjet? Hvala.
  5. Poštovanje. Otac je vlasnik garaže od 16m2 u stambenoj zgradi u Prečkom. Prije dva mjeseca sam ju ja (sin), iznajmio jednom liku bez ugovora ili nečega sličnog na dva mjeseca. Imam kopiju njegove osobne iskaznice i ništa drugo. Najam je prošao prije tri dana i ja ga zovem, ali se ne javlja. Koliko mi je poznata situacija u državi imam dva izbora: 1. otvoriti garažu, promijeniti bravu i stvari (ukoliko ih ima u garaži), mu poslati na adresu sa osobne i čekati da on mene tuži ili mi dođe doma prijetiti da je u garaži bilo 50.000,00€ koje sam mu ja uzeo. Naime ja ne znam ništa o tom liku. 2. Unajmiti odvjetnika pa da se sve riješi na sudu. U 1. slučaju bi sve išlo mnogo brže, ali pretpostavljam da bi mogao biti optužen za uznemiravanje posjednika, moguću krađu, gubitak, oštećenje njegovih privatnih stvari i tko zna čega još. Pošto ne postoji ugovor sve bi morali dokazivati a to traje. Jedina prednost što bi garaža bila slobodna i on bi mene trebao tužiti. Ali ponavljam, ne znam ništa o tom čovjeku niti što drži u garaži. U 2. slučaju bi sve bilo po zakonu, ali ja bi najvjerojatnije tata čeko da uđe u posjed svoje garaže desetak godina. Ukoliko netko može dati kakav savjet bio bih zahvalan. Isto tako ukoliko netko zna dobrog odvjetnika koji bi to mogao brzo riješiti neka mi pošalje podatke na pvt. Unaprijed hvala svima. l.p.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija