Jump to content

andrijavukorepa

Korisnik
  • Broj objava

    14
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Molim savjet je li ikako moguće provest etažiranje nekretnine koja predstavlja samostalnu uporabnu cjelinu i na kojoj sam u posjedu, a i upisan u vlasničkim knjigama u najvećem udjelu u odnosu na ostale suvlasnike, više od 50 godina. Naime, na spomenutoj nekretnini se nalazi više stambenih jedinica koje predstavljaju samostalnu uporabnu cjelinu od kojih je jedna i moja kao što sam gore napisao i na toj nekretnini bi htio uspostavt etažno vlasništvo bez suglasnosti drugih suvlasnika koji su trenutačno nedostupni.
  2. Molim informaciju koje nadležno tijelo pruža poreznoj upravi informaciju o tržišnoj cijeni nekretnina kao osnovicu za obračun poreza od 3%. Naime, kako u budućnosti namjeravam kupit stan na vrlo atraktivnoj lokaciji interesira me gdje mogu dobit informaciju o tržišnoj cijeni m2 nekretnine na tom području koja bi bila osnov poreznoj upravi za obračun spomenutog tri postotnog poreza.
  3. Nije policajac sud da izriče presudu o nečijoj krivnji. Njegovo je da zabilježi događaj i podnese prijavu a u daljnjem postupku će se utvrdit pojedinačni stupanj krivnje. Ukoliko je došlo do loma kosti to se onda smatra težom povredom i mogućom krivičnom prijavom od par tisuća kuna globe i oduzimanjem dozvole na određen period, a ako se radi o lakšoj povredi onda ide prekršajni nalog i nekakva sitna novčana kazna. Dakle, sve ovisi o stupnju povrede. Stranka koja se smatra oštećenom ili nezadovoljnom uvijek može pokrenut privatnu parnicu. Ovo pišem kao osoba koja nije pravnik već iz osobnog iskustva.
  4. Skinio sam stari crijep sa legalnog, starog krova te postavio novi crijep na stari dio i na nadstrešnicu tako da sad to predstavlja jedno tijelo u smislu krova. Nisam dirao gabarite starog objekta na koji sam naslonio nadstrešnicu nego sam samo, kako sam i opisao, produžio krov za tih dodanih dvadesetak m2 nadstrešnice. Međutim, zbog kosine koju sam morao postić sad je ukupan krov pod nešto drugačijim kutom, nije to nekakva velika razlika, možda desetak cm ali je ipak razlika.
  5. Na legalan objekt sam naslonio nadstrešnicu površine manje od 20m2 te bi je sad trebao legalizirat. Dakle, postojeći krov sam produžio te na taj način natkrio dio terase te formirao nadstrešnicu. Završetak nadstrešnice je naslonjen na dva betonska stupa. Koja je procedura za legalizaciju kompletnog objekta koji je nadograđen sa tom ilegalnom nadstrešnicom?
  6. Supruga mi je u istoj firmi i na isti način dobila otkaz kao i ja a ima također 37 godina staža i 61 godinu života u trenutku potpisa prestanka ugovora o radu-poslovno uvjetovani otkaz. Kakve su njene šanse u eventualnoj parnici jer je u nekakvoj zaštićenoj kategoriji s obzirom na godine života?
  7. Imam 37 godina radnog staža i 61 godinu života
  8. Prije par dana sam potpisao raskid ugovora o radu-poslovno uvjetovan otkaz gdje se radničko vijeće suglasilo sa otkazom. Kako sam prošle godine navršio 60 godina života interesira me procjena uspjeha u eventualnom parničnom postupku. Ostalim zaposlenicima je takva mogućnost otkaza najavljena do kraja godine kada firma prestaje sa radom.
  9. Mislim kako ste pravilno postupili potpisivajući ugovor jer je veliko pitanje kako bi se završio vaš spor inzistirajući na dosjelošću pogotovo ako se jedna strana zainati pa se tu umiješa država sa svojim institucijama i tu nema kraja. Dobro ste postupili mada je bilo skuplje.
  10. Nije mi jasno sa kim ste potpisali kupoprodajni ugovor ako ste upisani u zemljišnim knjigama kao vlasnik. Po meni takav ugovor ste jedino mogli potpisat sa Hrvatskim šumama.
  11. Kako uručit tužbu suvlasniku za utvrđivanje stvarnog vlasništva na nekretnini (stan) a isti prebiva u inozemstvu na nepoznatoj adresi i ne pojavljuje se u Hrvatskoj. MUP nema njegove podatke prebivališta.
  12. Nas petero od šest suvlasnika smo odlučili razvrgnut suvlasničku zajednicu međutim šesti suvlasnik je nedostupan sa prebivalištem u Kanadi na nepoznatoj adresi. Što nam je činit?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija