Jump to content

Nina1927

Korisnik
  • Broj objava

    14
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Dakle, ako on pokrene parnicu, dobija sigurno i meni ostanu troskovi svega plus isplata za automobil???
  2. Pozdrav! Bivsi suprug pokrenuo je postupak za potrazivanje bracne stecevine. Radi se o automobilu koji mi je ostavljen na koristenje nakon rastave ali on sada potrazuje polovicu automobila. Kakve su moje sanse da on to ne dobije? Automobil mi treba, a da ga isplatim za polovicu, novaca nemam. Ima sve dokaze koji su potrebni da parnicu dobije. Sto mogu uciniti, ako ista mogu? I ako izgubim tko placa troskove? Suda, vjestaka...?
  3. Pozdrav! Danas mi je doslo od mirovinskog da posaljem jos neke potvrde medu kojima i nesto za supruga. Bivseg. A rastali smo se sudski sredinom svibnja prosle godine. Trebalo je uplatiti pristojbu, sto jesam, al tek sad sam uzela rijesenje opet da procitam i shvatila da nisam procitala dio gdje pise da uplatnicu moram skupa sa rijesenjem poslati nazad na sud. Jos malo pa ce proci godinu dana od rastave. Sto mi je sad ciniti s obzirom da debelo kasnim??
  4. Dakle, djeca su stara 7 i 8 godina. Zbog kako navodim prirode njegovog posla, stalno su samnom. Oca vidaju kad god je moguce, to jest, kad je on kod kuce pa taman samo na jedno popodne, s tim nemam problema naravno. Posto on na sud ide s pricom da prima samo 4000 kn kao i ja, kaze da imamo jednake uvjete i da ce mu to proci na sudu. Medutim kako sam navela gospodina nema nikad doma i pitanje je tko ce o toj djeci brinuti dok njega nema? Njegova je ideja da jedno bude "na papiru"njegovo jedno moje, dakle nema placanja alimentacije al da djeca budu stalno kod mene jer jel, njega nema i on "nebi razdvajao djecu". I nebi davao nikakve novce, a pitanje je kako da ja to financiram? Djeca idu u skolu, djeca jedu, djeca grickaju, obuca odjeca, skolski pribor... s cime? Jer ovo je samo njegov inat i princip jer smo na prvom sastanku na centru se odmah slozili da djeca zive samnom medutim kako ja nisam pristala na 750 kn alimentacije po djetetu jer on prima preko 10 000 placu,4000 na racun ostatak na ruke on se sad nasao uvrijeden i eto...krece putem kojim krece
  5. Suprug i ja smo u postupku razvoda. Prosli smo sastanak obiteljske medijacije, nismo dogovorili visinu alimentacije. On smatra da te novce daje meni, za moje osobne potrebe, ne meni za djecu, prijeti da necu ni lipe vidjeti od njega i navodno ce traziti da jedno dijete pripadne njemu, imamo dvoje, a jedno meni. Ili ako mu to ne prode trazit ce da budu oboje tjedan kod njega tjedan kod mene. Sad meni nije toliko ni pitanje alimentacije, dal mora uplacivati ili ne u ovakvom slucaju, mada i to me zanima, vec mi je bitnije dal ce mu to proci na sudu a obzirom da sam ja zaposlena s normalnim radnim vremenom a priroda njegovog posla je da ili izbiva iz kuce po cijeli dan ili danima ne spava kod kuce. Plovi, samo po Jadranu. Da li je moguce, uzevsi to u obzir da mu sud odobri takav zahtjev? Ja zivim s majkom, djeca imaju svoju sobu, majka je u mirovini. On zivi na katu svoje kuce, gdje smo skupa i zivjeli,njegovi su isto u mirovini,zive kat nize ali nisu bili bas zainteresirani za djecu ni dok smo bili u braku a ni sada. Nakon razlaza zivimo u istoj ulici par kuca jedno od drugog. Na prvom sastanku u centru i na drugom,na medijaciji dogovorili smo da djeca zive samnom u osobni dogovor kad djeca idu k njemu zbog prirode njegovog posla, mada smo sastavili plan skrbi, za zlu ne trebalo. Odjednom on sad ima takvu ideju, jer ne zeli da ja dobivam novce od alimentacije.
  6. Hvala Vam od srca na korisnim informacijama. Znate li mozda nesto o tome da se na sudu utvrduje kako zivotni standard partnera odudara od primanja koje je prijavio? Jer odudara i to kako. On tvrdi da ce na sudu reci da su sve financirali njegovi roditelji. Dvoje ljudi u mirovini. Preuredili smo stan, ulozili nekih cca 50 000 kn. Dva puta sam prisutna bila, naravno kad je njegovom karticom placen iznos preko 10 000 kn za namjestaj u odredenoj robnoj kuci. Mislim, postavlja se pitanje odakle silni novac ako gospodin prima 4000 kn kao i ja, kako se ustedilo s dvoje djece, jednom alimentacijom, dva automobila, 3 mobitela na pretplatu, odlasci na izlete i tako. Uplacivao je ono na ruke sto dobije sebi na racun. Ne znam dal jos uvijek to radi, da bi "prikrio tragove". Imam li pravo traziti uvid prometa po racunu ili to trazi Sud sam od sebe?
  7. Hvala na odgovoru. Imam otvorenu temu za pitanje alimentacije. Pa evo da Vas pitam. Kako sam navela otac prima minimalac na racun, s onim sto prima na ruke, iznos prelazi 10 000kn. Nudi mi 750 po djetetu jer kaze da ni na sudu ne mogu dobiti vise jer on vec ima jednu alimentaciju za svoje dijete s bivsom. Kako da na sudu dokazem da on moze bez problema financijski snositi taj trosak?
  8. Posto se suprug i ja nismo uspjeli dogovoriti oko iznosa alimentacije jer on smatra da s tim iznosom uzdrzava mene a ne djecu, gospodinu je palo na pamet sa trazi potpuno skrbnistvo nad jednim djetetom, imamo dvoje, jer navodno tada nitko nikome ne mora placati alimentaciju. Gospodin ima takav posao da ili ga nema po cijeli dan, ili ga nema danima uopce kod kuce. Kakve su sanse da mu to prode na sudu? Ja sam zaposlena, zivim s mamom koja je u mirovini. Vec sam pisala o ovome, gospodin prima minimalac na racun, ostatak, koji je 3 puta veci, na ruke. Dakle po tome,po njegovoj placi koja sjeda na racun, imamo jednaka primanja. Nema nikakve osnove da dokaze da sam nekompetenta da uzdrzavam oboje djece ili da sam losa majka, jer ionako svo vrijeme braka zivim prakticki sama s njih dvoje,zbog prirode njegovog posla uz njegovo dijete koje dolazi svaki drugi vikend k nama.
  9. Imam jos jedno pitanje. Alimentacija za njegovo prvo dijete skidala se trajnim nalogom s mog racuna oko cca godinu dana. Bilo je tako najlakse. Da li imam pravo traziti povrat tog novca? Trazila sam vec izvod iz banke za to. Ne trebaju mi ti novci,ali kad vec gospodin zeli ici takvim putem, onda idemo....
  10. Istina. Samo ne bih voljela da moram ici tim putem da bi djeca dobila ono sto ih pripada. Ali nisam rekla da necu haha. Samo me zanima kako da se na sudu postavim i sto da ocekujem? Sto reci a sto ne?
  11. Toga sam svjesna, da zbog naseg problema drugome mogu stvoriti problem ali nakon svega sto sam prosla s njim, ni to me nije vise briga....
  12. E to hocu, samo kako dokazati da gospodin ipak ima dovoljna primanja da moze placati onoliko koliko treba?
  13. Trenutno sam u postupku razvoda i naravno problem nastaje kad se u pitanje dovede iznos alimentacije. Imamo dvoje maloljetne djece, i suprug ima dijete iz prijasnje veze. Nudi mi 700 kn po djetetu jer je prijavljen na minimalac a ja jako dobro znam da na ruke primi jos 4 puta toliko. Naravno ne zelim pristati na tako nisku ponudu jer znam da moze bez problema uplacivati onoliko koliko je zakonom odredeno. Sto mi je ciniti kad dodemo na sud? Ne zelim ni kune vise, samo ono sto djeci zakonski pripada .
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija