Jump to content

DD96

Korisnik
  • Broj objava

    18
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je DD96 objavio

  1. Da,ali mogu ga ganjati samo po racunima koje ima u hrvatskoj, ili se pod tim razumijevaju i racuni koje posjeduje u inozemstvu ?
  2. Pozdrav, ne znam da li postavljam pitanje u ispravnu temu,tako da se unaprijed ispricavam. Ovako,imam nedoumicu. Posudio sam prijatelju 1000€, potpisali smo kod javnog biljeznika izjavu te bjanko zaduznicu. Novac je dobio na ruke. U meduvremenu sam saznao da ima jako puno ovrha i da su mu racuni blokirani, te je on naposlijetku otisao u inozemstvo raditi. Naravno, meni nije vratio novce kako smo se dogovorili u roku godine dana, te me zanima sto dalje i kako ? Ukoliko predam to na FINJ, da li ce oni njega teretiti nekako vani u inozemstvu ili kakav je uopce postupak glede toga ? Hvala svima unaprijed.
  3. Dobro,kako se to zaobilazi sistem i s cime ? Da li se ja mogu kako zastititi unaprijed od toga,recimo nesto tipa da se stavi u sustav da taj i taj ne moze nista stavljati na mene ili ?
  4. Moze li mi netko objasniti,kako se to moze zaobici sustav i svejedno prijaviti aute na mene ? Jer evo doticna budala mi je ovo upravo napisala: -> "S druge strane kad ovo zavrsi ja znam nacin kako zaobici sustav i opet cu staviti aute na tebe tak da uzalud ce ti biti trud" ? Ovo mi je doticni upravo poslao,istina on zna sve moje podatke zbog prijasnje punomoci koja je sada opozvana,ali molim Vas ako netko zna kako se to moze zaobici sustav i staviti auto opet na nekoga ? Pa po tome,svatko moze stavljati aute na koga zeli ?! Ja ne razumijem.
  5. Novost je ta,da je doticni ostavio aute na parkingu Kovinske 4 (STP),uzeo kljuceve,prometnu,sve. Ja do auta mogu samo ovako fizicki doc tj.do parkinga,ne mogu ga niti odjaviti ni nista i samo se sve komplicira.
  6. Da,i dalje sam vlasnik i sada nastaje problem kako se tih automobila rijesiti. Dakle,niti mogu do tih automobila,niti do kljuceva,niti do tablica da bi ih mogla odjaviti jer eto,doticni gospodin ne zeli suradivati. Prijeti se da ce aute odvesti na javnu povrsinu,da ce mi dolaziti kazne itd itd,sto shvacam da se ro moze jer auti glase na mene,ali evo kako se izvuc iz situacije u kojoj druga strana ne suraduje nego se samo zna prijetiti i glumiti lokalnu budaletinu ?
  7. Jutro ! Hvala na Vasem odgovoru. Jucer mi je zena iz centra za vozila rekla da mi je evedentiran opoziv punomoci u sustav i da nece moci on vise nista sto se tice registracija itd itd. O tome sam i ja razmisljala,o darovnom ugovoru ali posto on nije normalna osoba s njime se ne moze nista lijepo dogovoriti.. znaci i nakon opoziva ja sam i dalje tehnicki vlasnik automobila.?
  8. Pozdrav ! Ja iskreno ne znam gdje ova tema pripada ali evo pokusat cu ovdje. Probat cu najkrace moguce opisati svoju situaciju. Dakle; prije 4-5 godina ja sam svojem tadasnjem "prijatelju" dala punomoc u kojoj je stajalo da on moze kupovati/prodavati,registrirati aute,obavljati tehnicki pregled itd itd. I sad,ja sam taj papir od punomoci izgubila u selidbi,a kod javnog biljeznika to vise nema u arhivi jer oni to cuvaju 2-3 godine. E sad,ja sam odlucila da opozovem tu punomoc jer prvo s tim doticnim vise ne razgovaram jer nije normalan a drugo ne zelim imati nista na sebi sto nije moje. Kontaktirala sam doticnog,no medutim on ne zeli cuti za tu soluciju mirnim rjesavanjem ove situacije,vec se prijeti razno raznim glupostima,vrijeda,prati me itd itd.Ja sam svjesna da je taj dio za policiju ali doci cemo i do toga. Ja nemam pristup tim vozilima koji glase na mene,nemam kljuceve,niti imam kopije prometnih dozvola,dakle nemam pristupa tim automobilima. Ja jedino sto imam su registarske oznake automobila i broj polica osiguranja posto je i to na mene,i naravno njegove (od doticnog) podatke. Uputili su me da idem u STP izvaditi dokaz o vlasnistvu,i da nakon toga to posaljem u centar za vozila sto sam i ucinila,i sad cekam da oni moj predmet razmotre. Pitanje; moze li se to ikako na drugaciji nacin rijesiti,jer sam upoznata da se uskoro blizi registracija tih vozila ? I recimo,da se rijesi taj opoziv, sto se nakon toga dogada s tim automobilima koji su na moje ime i prezime ? Razumijem da se onda automobili moraju odjaviti itd itd,ali sto da ja radim s njima nakon opoziva ? Da li se onda automobili moraju prenijeti na njega ili sto ? Taj dio ne razumijem,sto nakon opoziva.. Hvala na bilokakvom savjetu/pomoci !!
  9. Pozdrav ! Nastavno na ovu temu,koja je bila postavljena od strane mene. Slijedom okolnosti cijeli ovaj slucaj koji je bio napisan nije bio rjesiv u sijecnju ove godine nego je pocelo jucer tj. danas. Napravila sam onako kako ste rekli,otisla kod jacnog biljeznika zatrazila opoziv ali opoziv se nije mogao napraviti jer oni to vise nemaju u arhivi a niti ja vise nemam dokument tj.tu punomoc koja je bila dana doticnom gospodinu prije 4-5 godina.Uputili su me u STP da izvadim uvjerenje o dokazu vlasnistva,te da s tim idem u centar za vozila. Ono sto mene zanima sada u ovoj situaciji,sto slijedi nakon toga svega ? Kada se dogodi opoziv,i stavi blokada da doticna osoba vise NE MOZE registrirati,prodavati,kupovati na moje ime automobile,sto se desava s tim automobilima koji su na moje ime ostali ? Jasno mi je da ih se mora odjaviti bla bla,ali sto nakon toga ? Doticna osoba je u stanju sve te automobile staviti na vucnu sluzbu i meni dopeljati u dvoriste,a ja za te automobile niti imam mjesta niti ih zelim. Da li onda on mora (posto je on zapravo kupio aute) prenijeti na sebe ili na neku x,y osobu ili nesto trece ? Ispricavam se na dugom postu. Hvala.
  10. Uredu,puno Vam hvala. Javim se ovdje u ponedjeljak kad vidim sto cu rijesiti. Hvala svima jos jednom !! Spasili ste me !
  11. Uredu,proucit cu to malo sto ste napisali.Kazem,ne razumijem se bas u tu proceduru. Znaci,da remiziramo ovu temu.. Trebam uraditi opoziv,nakon toga MUP pa STP i carina,i to bi bilo to ?
  12. Da,problem je sto ja do tih automobila ne mogu a kamoli do tablica.Tako da mislim da ce oko toga biti problema. Znaci po tome auti ostaju kod njega,i moze ih voziti samo ih ne moze prodati/kupiti nove na moje ime ako sam dobro shvatila ? A kakve carina ima veze,koliko znam auti nisu uvezeni izvana..kazem,ja Vam za sve te aute nemam nikakve papire,apsolutno nista..jedino sto ja mogu vidjeti je preko aplikacije croatia osiguranja koji su auti u igri..jedino to..
  13. Uredu, Znaci odem napravim opoziv,odem s time na MUP i na STP i posaljem to ovome. I onda se desava sto ? Auti ostaju bez vlasnika automobila,i sto onda,koja je procedura za dalje? Da li onda on mora aute tada prebaciti na sebe,ili nac neku drugu osobu na koga ce prenijeti aute ? Da li ja trebam sto jos napraviti nakon sto obavim opoziv,mup i stp ? Ajme,hvala Vam puno na svim savjetima !!!
  14. Znaci, Ja Vam nemam kod sebe nikakve papire od njegovih auta koje on vozi a na moje ime su.Ja te aute ko aute ne zelim,zelim samo da se maknu s mog imena i prezimena.Uredu,otici cu napraviti opoziv i kamo onda s time ? Trebam li ici na policiju to predati,njemu to preko poste poslati obavijest o opozivu ili to radi netko drugi ?
  15. Da li treba ta doticna osoba ici sa mnom zbog opoziva ili mogu sama ? I da li mogu kod tog javnog biljeznika kod kojeg smo bili,izvaditi kopiju ondasnje danu punomoc ?
  16. Jesam,to je bilo prije 4-5 godina.Ali problem sto ja taj papir/kopiju nemam. I sada ja vec duze vrijeme zelim to prekinuti,ali doticni nije zainteresiran za tu soluciju.Jednostavno,vise ne zelim da se ikakvi automobili vode na moje i prezime,i sad me zanima koja je daljnja procedura ? Sto ja moram konkretno pokrenuti ili kome se obratiti da se nesto pokrene u vezi toga ? Sto kad se mjenja moja osobna,da li se tada mora obnavljati ta moja punomoc ili kako to funkcionira ? Koliko vrijedi ta punomoc ?! Jer po tome,on moze tako u nedogled kupovati/prodavati automobile iako ja to vise ne zelim,pa ne moze on mene prisiljavati na nesto sto ja ne zelim.
  17. Pozdrav,iskreno ne znam u koju kategoriju spada moj problem. Naime,prije par godina jednom sam svom poznaniku ucinila uslugu te sam mu dopustila da neke automobile prebaci/stavi na moje ime i prezime. Sto se tice bilokakvih placanja (registracije,osiguranja itd),ja s tim veze nisam imala.Sve je to provodio on.I to je neko vrijeme funkcioniralo,dok mi nisu pocele stizati kazne za parking itd.Bilo je problem doci do njega,izganjati taj novac za kazne itd itd. S vremenom ja vise nisam htjela imati posla sa svim tim automobilima,i rekla sam da se makne moje ime i prezime s toga.Medutim,taj doticni poznanik to ne zeli,prijeti se..nikako s njim da dodem na zelenu granu..par automobila koji glase na moje ime je prodao,bez da sam ja bila prisutna,te je isto tako nedavno ucinio prijenos nekog novog auta na mene (takoder bez mene). Sad mene zanima,kako je moguce da on i dalje moze prodavati te sve aute koje glase na mene i vrsiti prijenos drugih auta na moje ime,iako ja nisam bila prisutna te me nitko nije obavijestio o toj prodaji ?! Molim Vas pomoc,jer mi je dosta hitno. Hvala !!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija