Jump to content

Okvir

Korisnik
 • Broj objava

  11
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Hvala na odgovoru, moje ne znanje me koštalo veće kazne od stvarno počinjene. Vi ostali pazite se i budite informirani da vam se ne dogodi kao meni. Pitanje za kraj, kako ja mogu biti siguran da je brzina na laseru zaista moja? On može snimati motoristu koji mu pobjegne i meni prišiti brzinu.
 2. Poštovani, Danas ujutro na izlasku iz Karlovca prema moru gdje su oni bukobrani ograničenje brzine 80 km/h, zaustavio me policajac i pokazao laser gdje piše 113 km/h. Kaže kazna 2000 kn, ako platim odmah 1000 kn. Jel se od te brzine skida 10%? U koju kategoriju spada ta cesta, naseljeno ili ne naseljeno mjesto, pitam zato jer ne znam jel mi dobro napisao kaznu? Hvala svima i pozdrav.
 3. Provjerio na e-građani nije mi ažurirano. Sa stranica MUP-a: suglasnost za prijavu, ukoliko građanin prijavljuje boravište na adresi stanodavca (stanodavac može suglasnost dati i neposredno u policijskoj upravi/policijskoj postaji koja evidentira prijavu boravišta stanoprimca ili elektroničkim putem preko sustava e-Građani) Što ja sada trebam napraviti? Kopija osobne, ispunjen obrazac za prijavu boravišta i što još? Piše gore ovjerenu izjavu stanodavca ali to ne mogu dobiti od javnog bilježnika, ako donesem neovjerenu odbiti će me na šalteru.
 4. Pozdrav Želim promijeniti boravište, imam izjavu od stanodavca i ugovor o najmu, kada sam došao kod javnog bilježnika ovjeriti izjavu rekao mi je da to ne mogu učiniti jer nije stanodavac samnom došao kod javnog bilježnika, ne može tuđi potpis ovjeravati. Kada sam stanodavca nazvao rekao mi je da nema on što samnom dolaziti da je on sve potrebno prijavio MUP-u preko e građani i putem e-mail-a. Ja zovem MUP ali se nitko danima ne javlja pa ne znam što da radim a ne želim čekati satima u redu u policiji da bi dobio odgovor da me ne mogu prijaviti jer nemam ovjerene dokumente.
 5. Poštovani, Živimo u stanu mama, tata, brat i ja. To je stan koji je naslijedio moj tata od svog oca koji je stan oporučno ostavio i mojim stričevima. Kad je djed umro mi smo ostali u tom stanu te smo stričeve morali isplatiti, tada mama diže stambeni kredit i isplaćuje stričeve te se upisuje u vlasništvo nekretnine 1/1 jer inače ne bi mogla podići kredit. Roditelji imaju 70 god i zanima me kako će se dijeliti imovina između mene i brata? Može li tata svoj dio stana dati bratu jer njega favorizira i već mu je kupio auto a meni ništa? Također imamo malu kuću na Krku koju je naslij
 6. Nikada ništa nisam potpisao, ispao sam naivac što sam uopće započeo rad kod takvog poslodavca.
 7. Napisao sam zahtjev za zaštitu prava i pozvao me na sastanak poslodavac i lijepo me je preveslao, napravio je ugovor na neodređeno s probnim rokom od 4 mjeseca a ne kako smo na razgovoru za posao dogovorili da će biti ugovor na određeno. Raspitivao sam se s bivšim kolegama i poslodavac to radi da radnika može najuriti kako mu je volja a vi kao radnik ste izvisili sa izgovorom da niste zadovoljili na probnim radu. Moja je pogreška što sam naivno vjerovao poslodavcu i pristao raditi bez ugovora o radu, ali opet s druge strane i dam jesam potpisao takav ugovor opet je zakon na njegovoj stran
 8. Hvala na odgovoru, što napraviti u mojoj situaciji?
 9. Hvala Vam na pomoći, još me zanima što se tiče otkaza, je li ispravno radniku nakon završetka radnog vremena reći da ne dolazi više na posao? Zar ne treba barem tjedan dana unaprijed obavijestiti?
 10. Prijavljen sam bio 7 dana od početka rada i provjerio sam na sustavu "e građani" gdje piše datum početka rada i naziv poslodavca međutim ugovor o radu nisam dobio, kad sam ga pitao da mi vrati moje papire koji su kod njega rekao je da ću ih dobiti sljedeći tjedan. Sumnjam u poštenu isplatu i bojim se da pošto nisam dobio na uvid ugovor o radu poslodavac može sada napisati manju plaću od one koju smo dogovorili na razgovoru za posao. Kako uopće to dokazati?
 11. Poštovani, Danas nakon završetka radnog vremena mi je poslodavac rekao da ne dolazim više na posao, ugovor o radu nisam dobio iako sam ga u više navrata zahtijevao a odgovor poslodavca je bio da gdje gori? Odradio sam 4 tjedana, ugovor na određeno je bio 3 mjeseca. Je li ovakav otkaz ugovora o radu zakonit i koje su moje pravne mogućnosti? Pošto ugovor o radu nisam potpisao ne znam koliko će mi isplatiti ni koji je otkazni rok.
×
×
 • Napravi novi...