Jump to content

besni007

Korisnik
  • Broj objava

    17
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je besni007 objavio

  1. Poštovani Drzavni gradevinski inspektorat odredio je kaznu zbog gradnje objekta u dvoristu obiteljske kuce na mjestu starog objekta koji je srusen a novi je napravljen izvan gabarita staroga za cca pola metra te su na krov dodane kućice. Isti je trebao biti legaliziran ali taj dio grada je pod konzervatorski nadzorom te isti zbog kućica na krovu nije izdao suglasnost. Pošto nisam iishodio dozvole a nisam htio srušiti kućice inspektorat me kaznio sa 30.000 kn te blokirao račun. U međuvremenu sam podnio nove zahtjeve za dozvolama i nekim čudom sse konzervatorski odjel složio sa postojećim stanjem te izdao svoju suglasnost. Da li sada na osnovu toga inspektorat može povući ovrhu?
  2. Poštovani, Zamolio bih iskustva u sudskoj praksi a vezano za upis na zemljište kao i nekretninu na istome. Radi se o sljedecem. Otac i majka su davne 1980. u selu iz svog djetinjstva kupili komad zemljišta od cca 1000 m2 od ukupnog komada zemlje od 30000 m2. Na njemu su iste godine sagradili kucu za odmor od cca 50 m2. Nažalost nisu napravili kupoprodajni ugovor sa starim vlasnikim vec je bio dovoljan stisak ruke. U ono vrijeme zbog komasacije i zabrane parceliranja vecih komada poljoprivrednog zemljista nisu mogli napraviti prijepis istoga. Uzivali su posjed sve do unazad 3 godine kada se na kompletni komad zemlje upisala agencija za nekretnine. To im je pošlo za rukom iz razloga što je vlasnika od koga je kupljeno zemljište nakon njegove smrti naslijedio njegov sin koji je isto stavio pod hipoteku te pokrenuo vlastiti posao. Nažalost posao je propao te na zemljište sjedaju vjerovnici koji ga prodaju agenciji. Zanima me sljedeće. Da li je agencija upisom na zemljište automatski vlasnik i sagrađenog objekta iako je isti legaliziran od strane mojih roditelja i da li sudskom tužbom mogu osporiti agenciji vlasništvo tog dijela zemljišta i prepisati ga na roditelje tj majku jer je otac u međuvremenu preminuo?
  3. Dakle ovako. Ovrsila me građevinska inspekcija prije 2 mjeseca, fina je blokirala račun i otvorio sam zasticeni na koji mi sjeda plaća a buduci da imam kredit, firma mi uplacuje ratu kredita direktno banci a ostali dohodak uplacuje na zaštićeni račun. Imam jos 9 rata kredita pa me zanima da li ta shema može potrajati tako dugo ili ce drzava krenuti u naplatu putem nekretnina. Uz obiteljsku kucu jos posjedujem stan od 50m2.
  4. Sto bi značilo da bi ovrhovoditelj u mojem slucaju država zbog duga od 30000 kn mogla se namiriti putem prodaje jedne od nekretnina?
  5. Poštovani, Kada nekretnina postaje predmetom ovrhe, da li postoji kakav prag npr. iznad 20.000 kn? L. p.
  6. Poštovani, Naslijedio sam od pokojnog oca kuću sa dvorištem i objektom u dvorištu za koji ne postoji građevinska dozvola. Otac za života to nije legalizirao te se nije obazirao na građevinsku inspekciju koja je više puta izlazila na teren (što sam saznao nedavno) te sam prije nekoliko dana dobio rješenje sa novčanom kaznom od 30.000 kn na koju nema pravo žalbe jedino tužba upravnom sudu. Mogu li ikako smanjiti visinu kazne ili odgoditi istu dok ne sakupim svu potrebnu dokumentaciju za dobivanje građevinske dozvole i u konačnici legalizirati objekt?
  7. Zamolio bih pojašnjenje zašto ne... budući nitko nije komentirao temu 3 tjedna zatražio sam savjet odvjetnika koji je rekao da mogu naplatit odštetu od oba osiguranja.
  8. Poštovani legalisi, Naletio sam autom na divlju životinju i moje pitanje je sljedeće. Budući je za takve nezgode odgovorno lovacko društvo koje ima sklopljen dogovor sa Euroherz osiguranjem kao i sva LD u Hrvatskoj a i ja u svojoj polici auto osiguranja kod drugog osiguratelja imam osiguranje od naleta na životinje da li mogu ostvariti odštetu od oba osiguravatelja? P. s. Izvršen je policijski očevid, izašao je i lovnik od društva na mjesto naleta, alkohol 0 a postoji i snimka životinje koja se nakon udara koprcala neko vrijeme te pobjegla u šumu.
  9. A ništa, krećemo u pravnu bitku. Puno hvala na trudu i vremenu. L. p.
  10. Pozdrav borbena 7, Nažalost ovrha je provedena i na zemlju se upisao novi vlasnik tj agencija za nekretnine. Da li postoji kakav nacin dokazivanja, tužba ili sto drugo da je kupljen taj dio zemlje od pravog vlasnika?
  11. Znači ako se upisao na sve to majka je ostala bez toga, nema pravnog lijeka?
  12. Hvala na odgovoru i pitanjima. Nije obavljena provjera kao niti ulozena žalba, obavijest i provala je napravljena nedavno.
  13. Pozdrav svima, Zamolio bih savjet vezano za sljedeću situaciju. Prije 40ak godina moji roditelji su kupili dio zemlje na selu od kuda su rodom i na njoj izgradili kucu za odmor. Taj komad zemlje je sastavni dio veceg komada kojeg u ono vrijeme se nije moglo rasparcelirati na više njih pa tako do današnjeg dana nisu se upisali na isti. Vlasnik od koga su to kupili je u međuvremenu umro a naslijedio ga je njegov sin kojeg su ovršili zbog lošeg poslovanja svoje firme. Nedavno smo pronašli na posjedu obavijest da je to privatni posjed te da ce neovlasteno ulazenje i koristenje biti prijavljeno kao kazneno djelo te su nasilno zamijenjene brave na svim vratima objekta. Pravo na posjed polaže agencija Armagor estate iz Zagreba. Jos jedan podatak mozda bitan je taj da je moja majka legalizirala tu kucu za odmor bez obzira što nije upisana na tu zemlju. Pitanje je da li je agencija Armagor estate smjela prerezati ogradu i uci na taj dio zemlje te nasilno zamijeniti brave na vratima i prisvojiti objekt kojeg nije sagradio stvarni vlasnik te zemlje sada bivši zbog ovrhe. Hvala
  14. Kakva je sudska praksa vezano za odštetu smrti bliske osobe u prometnoj nezgodi. Prometna nezgoda se dogodila između 2 vozila koja su se kretala u istom smjeru od kojih je jedno vozilo bilo u fazi pretjecanja te je došlo do kontakta prilikom čega je nastala manja materijalna šteta na oba vozila. Vozilom koje nije bilo u fazi pretjecana je upravljao moj otac kojem je nedugo nakon nesgode pozlilo (srčani bolesnik) te je nažalost preminuo. Uviđajem nije utvrđena krivnja bilo kojeg sudionika u nezgodi budući su se vozila nakon kontakta nastavila kretati te su se zaustavila cca 200m dalje. Obdukcijskim nalazom je utvrđeno da je smrt nastala isključivo kao posljedica šoka uslijed nezgode. Da li moja majka ima pravo na odštetu zbog gubitka bliske osobe? Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija