Jump to content

Ana.ivo

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Poštovani, ispricavam se, tek sada vidim odgovore. nemam jos pismeno rješenje jer nismo jos uspijeli dogovoriti alimentaciju posto se ne slažemo oko iznosa (on želi platiti Maximum 800kn i jer su nam par ročišta bila otkazana zbog trenutne situacije s koronom i potresom.
  2. Poštovana, da, predala sam tužbu za skrbnistvo u kojoj sam specificirala da trazim puno skrbnistvo. Na prvom ročištu je sudac pitao oca dali se slaže i odgovor je bio “dapače”, nakon čega je sudac izjavio da imam puno skrbnistvo i jedino sto mi je napomenuo je da bi trebala obavjestiti oca o preseljenju radi vidanja. Ali da mi ne treba potpis te da odlučujem o svemu sama. lp,
  3. Poštovani, Da ukratko objasnim situaciju, živjela sam s ocem svog sina u vanbračnoj zajednici i na kraju se nismo složili i ne živimo vise skupa. Vec dosta dugo posavamo riješiti problem plana o skrbništvu no zadnja par ročišta su naravno bila vezano za alimenataciju, on se složio da dijete živi samnom te da imam samostalnu skrb nad njim. Moja pitanja su: 1. On se u međuvremenu oženio i ima dijete, i sad ima placu od 6000kn (platne liste koje je predao na prvim ročištima) međutim sada svako ročište on tvrdi kako ima manju placu jer ne moze raditi zbog zdravstvenih problema koji su od nikuda iskrsnuli. Svaki put ima drugu izliku zašto ne moze plaćati alimentaciju koju ja trazim makar sam ja dostavila listu troškova sudu, pa bi samo zatražila savjete za situacije kada otac komplicira s alimentacijom. 2. Pošto ja imam puno skrbnistvo, dali imam mogućnost staviti prezime oca sinu? Iz osobnih razloga mi je to važno, no dali ipak treba njegov potpis posto je njegovo prezime? 3. Dali se otac moze odreći sina i očinstva? Makar mi nije spomenuo da to planira htjela bih provjeriti dali je takvo što izvedivo, ukoliko je dali postoje neki uvjeti? hvala unaprijed.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija