Jump to content

Analitichar

Korisnik
 • Broj objava

  65
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O Analitichar

 • Status
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

564 pregleda profila
 1. Poštovani, Ovaj mjesec morati ću 4 puta u KBC Zagreb koji je od mene udaljen 65 km u jednom smjeru, odnosno povratno 130 km, tj. ukupno 520 km. Zanima me imam li pravo na povrat putnih troškova od strane HZZO-a? Ta se pretraga ne može obaviti u mome gradu niti igdje drugdje jer tu nisu stručni to napraviti, a uputio me doktor opće prakse. Od koga mogu zatražiti taj putni nalog da mi to ovjeri doktor u Zagrebu i pretpostavljam da se moram poslije uputiti na HZZO u mom gradu sa zahtjevom za isplatu tog iznosa? Mogu li mi oni to isplatiti na zaštićeni račun (obzirom da mi j
 2. Pozdrav, kada je poslodavac uplatio zadnju ratu HT-u?
 3. S obzirom da Vam je plaća manja od republičkog prosjeka, može Vam se ustezati samo četvrtina netto primanja. Kako već poslodavac uplaćuje 1/4 na nezaštićeni račun (te Vam se smanjuju obveze u Očevidniku na FINI), a 3/4 na zaštićeni račun kako bi mogli raspolagati sredstvima koja su Vam zakonom određena, nema Vam se više što ustezati, tj. najviše Vam se može ustezati 1/4 primanja. Je li poslodavac možda dobio ovrhu od Banke da direktno usteže Vama 1/4 te umjesto da uplaćuje na nezaštićeni račun uplaćuje možda njima?
 4. Ako Vam nije uručeno, poštar nije imao kome dostaviti (treba osobno Vama) pa Vam je ostavio podsjetnik da to podignete u pošti. Kako se (možda) podsjetnik zagubio, rješenje Vam je dostavljeno putem Oglasne ploče suda.
 5. Poštovani, Zaprimio sam rješenje o ovrsi. Kako mogu zatražiti odgodu ovrhe, na koji članak da se pozovem? Kome šaljem zahtjev za odgodu ovrhe?
 6. Da sam na Vašem mjestu, ja bih zatražio i ovjerenu zadužnicu.
 7. Pozdrav, postoji. U Addiko banci MasterCard Prepaid refresh. U HPB banci Visa Prepaid. Ne morate biti klijent tih banaka kako bi dobili te kartice niti podliježu ovrsi. Ukoliko želite ovrhu umanjivati direktno, možete ljudima slobodno dati broj svojeg blokiranog računa kako bi Vam tamo uplatili novac, a svaki iznos će otići FINI pa ovrhovoditeljima sukladno redu čekanja. Lp
 8. Najbolje da im se obratite preporučenom poštom na njihovu adresu. Jeste li u mogućnosti mjesečno uplaćivati nešto?
 9. Naravno, ali zovu susjede da obavijeste susjeda da se javi za naplatu u tvrtku xy.
 10. Da, znam, ali ako se ne javim zvati će mi susjede i obitelj. Kako da ih se riješim?
 11. Zanimalo me sastav prijedloga i prateći troškovi, ali saznao sam u međuvremenu, 870 kuna. Svejedno hvala!
 12. OK, u pitanju je interna blokada unutar PBZ sustava. Javi im se na mail, preko telefona, svojem osobnom bankaru ili idi direktno u poslovnicu pa će ti tamo odblokirati.
 13. Pozdrav Stipe! Što ti piše pod status normalnog tekućeg računa (počinje sa 234000932) - blokiran ili aktivan? Imaš li ikakvih dugovanja prema PBZ-u (s osnove kredita, kreditnih kartica PBZCarda)? Bankomat ti odbije transkaciju kada pokušaš podići novac Inspire karticom?
 14. Poštovani, Imam problem s jednom tvrtkom za online brze pozajmice, nije sad bitno točno o kome je riječ. Dakle, oni svoj +385 1 --- ---- broj imaju registriran normalno u telefonskom imeniku. Zadnjih nekoliko mjeseci moj "predmet" preuzela je gospođa ili gospodična iz tobože "pravne službe" te tvrtke i ona navodno "vodi" moj predmet. Uplate izvršavam na račun društva i dalje, istog onog od kojeg sam zaprimio isplatu zajma i kako je definirano sukladno otplatnom planu. No, da gospođa se meni obraća sa maila društva, naplata@tvrka.com i mail je ok, ispravan i legi
 15. Ja sam pitao osobnog bankara i odgovor je bio da nije moguće da mi odobre reprogram jer je obveza (kartica) otkazana, da je aktivna, odobrili bi mi reprogram.
×
×
 • Napravi novi...