Jump to content

zabrinutaFrendica

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Hvala Vam puno! Ovo je jako obećavajuće! Imam pitanje i u vezi odvjetnika, zna li itko za nekog odvjetnika stručnog u ovom području u Osijeku? Još samo jedno pitanje - odgovjna mjera bi bila što? Maloljetnički zatvor ili nešto blaže?
  2. U redu, hvala puno! Imam još jedno pitanje - s obzirom da je on isti dan dobio i prekršajnu i kaznenu prijavu, a pretpostavljam da neće isti dan ići na sud za obje - ako npr. prvo odradi prekršajnu prijavu i onda kro tj, dva ide za kaznenu, hoće li oni to gledati kao da je ponovno nešto loše napravio i poslati ga u zatvor, iako je to sve vezano uz taj prvi prijestup/prekršaj/dogodilo se u isto vrijeme?
  3. U redu, hvala! Ali što se tiče tog prigovora za prekršaj, mora li on ići u policiju i reći im da baš želi pisati taj prigovor ili?
  4. Ali on nije slao nikakv prigovor, to se sve dogodilo ovaj tjedan, još nije dobio ni poziv za sud. Ispričavam se što imam puno pitanja, ali mi stvarno nije jasno. Dakle, postoji mogućnost da ni za kaznenu prijavu ne ide pred suca? Mora li on svakako pisati taj prigovor ili? I pretpostavljam da bi bilo dobro uzeti odvjetnika odmah?
  5. U kojem smislu mislite: ako dođete pred suca? Postoji li mogućnost da ne ide pred suca ili?
  6. Hvala! Treba li posebno paziti na nešto, odnosno postoji li išta što bi moglo poboljšati ili pogoršati situaciju? @drot13 @Iustitia_ZD molim vas i za vaše mišlljenje, unaprijed hvala!
  7. Pozdrav, molila bih vas za provjerene info i savjet. Prijatelj (20god) je dobio prekršajnu prijavu po čl.3 iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga za posjedovanje 2 listića LSD-a i kaznenu prijavu po čl. 191 stavak 1 Kaznenog zakona za omogućavanje trošenja. Njemu je ovo prvi prekršaj i dogodilo se tako što je njegov prijatelj kojemu je omogućio korištenje poludio, došla je policija i hitna, ali ugl sad je dobro. Zanimaju me najčešći ishodi ovakvih slučaja: Hoće li za prekršajnu prijavu to biti novčana kazna? Što će biti s kaznenom prijavom? Znam da je predviđena kazna 6 mj do 5 god zatvora, ali molim vas recite mi da do toga neće doći. Priznao je sve odmah. Možete i mi reći kako to inače završi, koja bi mu mogla biti kazna te treba li na nešto paziti? Hvala unaprijed!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija