Jump to content

helpme1231

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pozdrav, u 2. mjesecu ove godine sam odbio testiranje na droge u prometu i dobio sam uvjetnu kaznu na godinu dana. Taj dan kad me policija zaustavila nije mi bilo ponudeno preliminarno testiranje, tj lizalica. Policajac rekao da odmah idemo vaditi krv i urin, sto je ujedno i razlog zasto sam odbio testiranje. (u policijskom izvjescu pise da sam odbio preliminarno testiranje, sto nije istina) Htio sam vas pitati, ako me policija zaustavi u prometu bez da sam pocinio ikakav prekrsaj, mogu li me odmah voditi na test urina ili krvi ili mi moraju ponuditi preliminarno testiranje? Pitam zato sto sam prije par dana zapalio joint i sad me doslovno strah voziti da ne bi prekrsio uvjetnu.
  2. Htio sam jos pitati pošto sam na uvjetnoj ako me zaustavi policija jel oni meni moraju ponuditi preliminarni test (lizalicu) prije nego sto me vode na vadenje krvi/urina? Tj. sad zamisljam scenarij da naidem na nekog prometnog policajca i on mi kaze da me hoce voditi na urin/krv bez ikakvog prethodnog testa, jel mu moja uvjetna daje tu opravdanu sumnju i pravo da to napravi? Volim pusiti preko vikenda pa se bojim da nebi zapalio u subotu i da me u srijedu neki policajac ne izvadi iz prometa i odvede na davanje urina pa da se pokaze da sam pozitivan i ako nisam pusio 2-3 dana prije toga?
  3. E super sto se to odnosi na promet :). Sad sam procitao članak 231. 232. 233. iz zakona o sigurnosti prometa na cestama, i koliko vidim oni ce me poslati na "izvanredni" pregled na medicinu rada, jel znas mozda hoce li oni mene tamo uopce testirati na droge?
  4. Aha razumijem, hvala puno! Jos samo jedno pitanje, jel to uvijek bude poslano ili samo u slucaju da se policija zali na odluku suda? I to za odbijanje testa sto bi aktiviralo kaznu, jel to samo u prometu ili nije bitno kada/gdje odbijem test?
  5. Hvala Sivko, jel znas mozda okvirno nakon koliko to stize, koje su posljedice ako test bude pozitivan, i kao sto sam pitao jel moguce da ako stigne u roku par radnih dana da dobijem nekakvu odgodu? Hvala
  6. Pozdrav, prije otprilike mjesec dana sam dobio kaznu u prometu zbog odbijanja testiranja na droge, radi okolnosti izrecena mi je uvjetna kazna od godinu dana, ne smijem pociniti isti ili slicni prekrsaj (ako sam dobro shvatio to se odnosi na prekrsaj u prometu?). Danas sam na Vašem forumu naletio na temu gdje je jedan decko bio u slicnoj situaciji kao i ja, u komentarima ste mu rekli da kad dobije rjesenje suda da ce takoder biti pozvan na izvanredni medicnski pregled gdje ce mu testirati urin na THC. Prvi put cujem da se to radi zbog prekrsaja u prometu pa bi vas molio za malo vise informacija tipa: - Koliko je to cest slucaj da nakon odluke suda budem pozvan na testiranje zbog prometnog prekrsaja? - Ako test slucajno bude pozitivan da li je to kresenje uvjetne kazne koja mi je izrecena radi prometnog prekrsaja, u ovom slucaju odbijanja testiranja? - Napravio sam glupost i zapalio joint dan nakon sto sam imao sud, prije toga nisam pusio cca 2 mjeseca pa me zanima i ako bi mi stigao poziv na testiranje koliko brzo tako nesto stigne na kucnu adresu? I da li to stize nakon isteka roka koji je policija imala da se zali na tu presudu? -Ako me slucajno iznenadi datum testiranja, da li ga je moguce odgoditi nekom žalbom ili nesto slicno? Hvala puno
  7. Sorry vise ako sam dosadan sada, ali upravo sam primjetio da mi na kaznama pise pogresni datum kad sam kaznjen, jel postoji mogucnost da rusim kaznu na temelju toga?
  8. Užas, mislio sam to sto su mi dopustili da vozim auto biti dobar argument. Nakon sto smo dosli u postaju rekli su mi da ne smijem dirati auto 12 sati jer sam vozio pod utjecajem. Takoder imam jednog odvjetnika kojem se mogu obratiti da me brani na sudu, ali bojim se da bi me sudski troskovi mogli stajati jos par tisuca kuna. Znaci najbolja opcija je da se pokrijem usima jer sam debil, priznam krivnju i trazim smanjenje kazne? Takoder, znate li mozda da li ce to biti zaracunato kao jedan prekrsaj ili promet ide odvojeno od posjedovanja?
  9. Pozdrav, jel igra ulogu ako imam svjedoka koji sve to moze potvrditi?
  10. Pozdrav, nedavno sam imao situaciju gdje me je policija zaustavila u autu radi redovne kontrole. Tu vecer nisam pio alkohol ni konzumirao drogu ni napravio prometni prekrsaj, na upit policajca da li imam kod sebe nesto droge rekao sam da, i dao sam mu 1.4 grama marihuane koje sam imao kod sebe. Nakon toga policajac me je pitao da li sam se voljan testirati na alkohol i drogu, posto nisam nista konzumirao tu vecer rekao sam da moze. Nakon toga mi je rekao da ce test na drogu biti vadenje krvi i urina, te ako sam pusio u zadnjih 10-14 dana da ce mi se to viditi u krvi, te da mi prijeti dodatnih 4.000-5.000 kn troskova dijalize krvi i urina i postoji mogucnost da mi se odredi zatvor do 60 dana. Zatim mi je policajac SAVJETOVAO da odbijem testiranje, da ce mi napisati kaznu i da mi nece raditi nikakve probleme, na sto sam pristao (u tom trenutku nisam znao kolika je kazna). E da, i htio bi naglasiti da kad sam pitao za test na droge rekao mi je da je jedini test krv i urin, priznao sam da sam pusio par dana prije, i u policijskom izvjescu pise da sam zadnji puta konzumirao marihuanu 2-3 dana prije pocinjenog prekrsaja. Nakon svega toga, policajac je sjeo samnom u auto i JA sam vozio do policijske postaje koja je na drugom kraju grada, unatoc tome sto sam dobio kaznu za voznju pod utjecajem. (Samnom je bio prijatelj u autu i 2 policajca) Do sada mi je najveci prekrsaj u prometu bio pojas prije negdje 3-4 godine, nikada nisam kaznjavan zbog droge ili necega slicnog. Napisali su mi kaznu od 11.000 kn za prekrsaj u prometu, oduzimanje vozacke na 3 mjeseca + cekam kaznu za posjedovanje marihuane, koja ce biti cca 4-5.000 kn. Takoder u izvijescu pise da sam dobrovoljno predao marihuanu iz prednjeg dzepa hlaca i da se nisam opirao. Da budem iskren usro sam se ko grlica u tom trenutku i nisam razmisljao, isprepadali su me vikom, ogrmonim novcanim kaznama te spominjanjem zatvorske kazne, osjecam se kao najveca budala, vozio sam trijezan sa policajcem u svom autu i zbog 1.4 grama marihuane dobit cu cca 15.000kn kazne i oduzimanje vozacke. Zanima me da li ja na temelju ovog sto sam vozio nakon izrecene kazne, nije mi pruzena prilika za testiranje sline (zapravo nisam siguran da li se slina jos testira na licu mjesta) te su mi dali krive informacije sto se tice testova imam mogucnost boriti se na sudu? Kod Vas na forumu sam procitao dosta savjeta koji govore da cu bolje proci ako budem priznao krivnju i trazio smanjenje kazne, ali postoji li mogucnost da rušim tu kaznu zbog nepravilnosti i kolika je mogucnost da mi to prode na sudu? Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija