Jump to content

anonimno854

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je anonimno854 objavio

  1. Predala sam zahtjev za obnovom kaznenog postupka. I predmet je sa Opcinskog kaznenog suda proslijedjen na Opcinsko kazneno drzavno odvjetnistvo 30.1.i od onda stoji. Zelim poslati pozurnicu. Kako izgleda forma za slanje pozurnice na ODO?
  2. Molim informaciju, prijatelj mi je na odsluzenju kazne zatvora od 13 mj. Zanim me pravo na slobodan vikend. Dolazi li policija ispitivati susjedstvo o osuđeniku prije nego se odobri pogodnost slobodnog vikenda?
  3. Postovani, hoce li se uvoditi mjera kucnog pritvora u hr u dogledno vrijeme?
  4. Poštovani, javljam se u vezi supruga koji je osuđen na 13 mjeseci zatvora zbog pronevjere i sprječavanja dozazivanja (utvrđeni iznos pronevjere je 13.500 kn, a dokaz za sprječavanje dokazivanja je jedna preteća sms poruka). Do sada nije osuđivan, otac 2 malodobne djece. Od 20.1.20222 je u Centru za dijagnostiku. Podnijeli smo zahtjev za nepravom obnovom kaznenog postupka Općinskom kaznenom sudu Zagreb. Povjerenstvo sa Kaznenog Općinskog suda je zahtjev dalje proslijedio Općinskom državnom odvjetništvu na odlučivanje. U dopisu Općinski kazneni sud navodi: radi dostave mišljenja za obnovu kaznenog postupka temeljem članka 498. stavak 1. točka 4. ZKP-a Molim mišljenje, jel ovo uobičajena praksa da Općinski kazneni sud to dalje prosljeđuje na ODO?
  5. Presuda je bila 13 mj zatvora zbog pronevjere (cl. 233/ st.1 KZ) i djela sprecavanja dokazivanja (cl. 306 st. 1 KZ). Zalba je odbacena od strane zupanijskog suda (zupanijski sud je prihvatio presudu opcinskog suda).
  6. Postovani, koji je rok za podnosenje zalbe Vrhovnom sudu? Naime, zelim uloziti zalbu protiv pravomocne presude Zupanijskog suda?
  7. "Za kazneno djelo sprecavanja dokazivanja u zakonskom rasponu od 1 do 8 godina sud mu je utvrdio kaznu zatvora od 1 god , utvrdivsi samo predhodno navedene okolnosti bez otegotnih okolnosti. Primjenom stoga cl 51 st 1 i 2 KZ/11 okrivljenom je izrecena jedinstvena kazna zatvora u trajanu od 1 god i 1 mj kojom prilikom je prilikom izricanja ove jedinstvene kazne zatvora takodjer uzeto u obzir sve prethodno olakotno.."
  8. Znaci bezuvjetan zatvor je u pitanju, navodi se: jedinstvena kazna zatvora u trajanju od 1 god i 1 mj. U objasnjenju su navedene olakotne okolnosti: da je sudu pomogao u utvrdjenju cinjenicnog stanja, iskreno kajanje, neosudjivan i da je ootac 1 djeteta. Sto je zapravo greska (on je otac 2 djece)! Mozemo li podnijeti ustavnu tuzbu ili revizija Vrhovnom sudu? Jos jedan bitan podatak je da je ostecenik teretio osudjenike na iznos od 389.000 kn, a do kraja je sudac na temelju uvida u dokum. vezanu uz inventuru odlucio da se taj iznos pobija i tako se doslo na cifru od 54.000 kn (koji se dijeli solidarno na 4 dijela).
  9. Postovani, zalili smo se na presudu opcinskog suda. Presuda je bila 13 mj zatvora zbog pronevjere (cl. 233/ st.1 KZ) i djela sprecavanja dokazivanja (cl. 306 st. 1 KZ). Zalba je odbacena od strane zupanijskog suda (zupanijski sud je prihvatio presudu opcinskog suda). Sto mozemo dalje? Mogu li se dalje zaliti na odluku zupanijskog suda? Pronevjera - radi se o iznosu od 54.000 kn koji se dijeli na 4 osobe. Znaci svaki osudjenik treba po 13.500 kn platiti. Za ovakav iznos pronevjere se ne dobiva kazna zatvora koliko sam upoznata. Inace osudjenik ima 2 male djece, nije prije osudjivan, niti je nakon ovog djela napravio bilo koje daljnje nezakonite radnje. Kome se dalje mozemo zaliti na ovu po menu nepravednu presudu? Vrhovni sud?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija