Jump to content

ZAJCEV

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Sinoć oko 22:30 vozim se po kvartu u novom Zagrebu, u biti vozim od doma do autopraone. Iza mene taxi sa 3 mušterije/prijatelja, koji je doletio od nikud, nisam ga stigao ni vidjeti. Konstantno nabijanje na 2 metra iza mene i "pushanje" da vozim brže. Radi se o kvartu i max dozv brzina je 40kmh, btw crta je isprekidana tako da je preticanje dozvoljeno, a kako su mi vec na tom dijelu prije izlijetale osobe iz mraka drzim se ogranicenja. Nailazim na 2 ozbiljnije udubine na putu ispred sebe i naravno kočim jer ne želim da mi motor završi u kabini. U tom trenutku isto taxi vozilo me obilazi i naglo prije nego što me je prošlo skreće u moj trak i zaustavlja se tik metar ispred mene naglim kočenjem. Tu ga okrznem sa branikom o njegov zadnji kotač, minimalna šteta, ogrebotina doslovno. Iz vozila izlaze 4 mlađa muškarca, prvi vozač pa onda ostali, koji u međuvremenu dok mi ovaj prilazi okružuju moje vozilo. Njegovo pitanje je bilo "šta ja to radim po cesti?" i prije nego što sam se stigao snaći i upaliti sve 4 žmigavca mi je doletio šamar u glavu kroz otvoren prozor. Pitao sam ga: " kako to misli i rekao da se normalno vozim, da sam se tek probudio i idem od doma do praone ne žurim nigdje" Zatim mi je rekao da pomjerim vozilo pored ceste i da izadjem iz auta, što je ponovio i jedan od njegova 3 suputnika. Naravno da nisam izašao iz vozila. U medjuvremenu je trajala prepirka izmedju mene i te 3. osobe dok je ovaj išao da vidi šta je sa autom a nakon toga je došao i rekao mi da mu platim 300kn i da nastavim svoj put. Rekao sam mu da nije problem i da me prati do doma i platit cu mu. Sacekali su me da se okrenem i onda krenuli zamnom, i nakon nekih 200ak metara je me sustigao i rekao da ne trebam nista placat i zabio gas i nestao. Gospoda nisu znala da se sve dogodilo ispred 2 kamere koje su snimile doslovno dogadjaj od prvog do posljednjeg trenutka, i vjerujem da je sve na traci vidljivo i vise nego dovoljno jer je mjesto jako osvjetljeno.... Prijaviti ili ne??? Pomozite, molim vas
  2. Hvala puno. E sad, sjećate se kad je došao drugi val corona virusa u hr, tad su nam dostavili papir i rekli da to potpisemo ( nas par koji smo imali tako malu djecu ), tiče se baš tog rada preko 8h dnevno, u svakom slucaju nismo prelazili 40h tjedno jer smo radili svaki drugi dan. Naravno da sam potpisao jer su nam doslovce rekli da nam nece isplatit placu, iako je poslodavac po ugovoru duzan isplatit onoliko sati koliko pise na istom, neovisno da li je uspio napravit preraspodjelu ili ne, tj toliko koliko sam ja upucen, mozda grijesim, zato pitam. Šta sad? Da li ce taj papir vrijedit do kraja corona situacije, sto realno moze da se razvuce godinama i oni mogu da kazu potpisali ste, ili pak postoji neki vremenski period vazenja istog? Jer se ne sjecam da je pisalo od tad do tad.
  3. Pokušavao sam naći odgovore na svoja pitanja ali nisam uspio. Uglavnom, zanima me postoje li neke odredbe zakona za roditelje koji imaju djecu mlađu od 3 godine, tipa radno vrijeme, subote i nedelje, šta zapravo smije tražit djelatnik od poslodavca s obzirom na tako malo dijete, osim ovih 6 mjeseci roditeljskog, za to smo pronasli odgovore. Npr u mojoj firmi traze od nas da kad radimo nedelje radimo po 10h, od 8 do 18 recimo, ja kao mladi roditelj ne vidim svoje djete nedeljom na 2 sata, ako. A kad mi spoje subotu i nedelju onda ga nikako skoro nevidim, to mi naravno predstavlja problem. Pa me zanimaju odgovori ili neke odredbe i clanci zakona za tu situaciju, koje se odnose na poslodavce u privatnom sektoru i djelatnike sa mom djecom. Hvala.
  4. U svakom slučaju odnose prekidam to bez daljnjeg. Ova situacija je dokazala nestabilnost odnosa kakav god da je bio. Hvala na brzom odgovoru.
  5. Situacija je extremno komplicirana, naime, nosim dijete na rukama jučer, iz vrtića do trgovine pa u stan, na izlasku iz dućana prekoputa poznato lice doziva moje ime. Poznato lice zato što sam se izvjesno vrijeme družio sa sinom i kćerkom od istog a trenutno sam i kolega njegove supruge, tako da znam da je riječ o višem inspektoru. Do tog trenutka sam bio u izvrsnim odnosima sa spomenutom obitelji koja btw živi odvojeno u stanu od njega na totalno drugom kraju grada. Ja i moja supruga smo dolazili u goste njima u isti taj stan, i obratno, družio sam se s njegovim sinom i isto tako smo bili u tom stanu. Njegova supruga je predlagala da možemo zajedno na posao zbog uštede i svaki put me molila da ja vozim auto zato što sam profesionalni vozač, što mi nije predstavljalo problem. Zbog intenzivnog druženja sa obitelji znam da je situacija daleko od idealne i kao ni ubuduce tako ni prije nisam pokusavao da se mjesam u odnose. Nakon što me dozvao imenom na prvu sam mislio da je u pitanju prijateljski pozdrav jer sam siguran da zna točno tko sam, međutim, citiram: " Nemoj više nikad da bi poslao poruku mojoj djeci ili mojoj ženi, jel ti jasno? Nemoj više nikad da bi te vidio da voziš moj auto ili da te vidim u mom stanu jel jasno to?"... Moj odgovor je bio " Jasno je. " "Nikad ništa zlonamjerno nije upućeno nikom" U medjuvremenu su izasli neki susjedi koji me znaju a onda je isto gore izgovoreno ponovio dva puta glasnije i grublje. Na što sam isto odgovorio. U naručju držim sina od godinu dana i shvatam da je čovjek naoružan do zuba, u patrolnom autu, i skužim da ovo nije slučajnost jer je nemoguće da je znao kad ću ići sa dijetom iz vrtića i da ću proći baš tom lokacijom. Zasigurno sam bio praćen i dočekan. Cjelu noć nisam oka sklopio u strahu. Ne želim nikome ništa loše ni ne želim tužbe, ali ako se ova situacija ponovi ne znam što mi je činiti, kome se obratiti, i na koji način, molim vas pomozite mi...
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija